دنیای اقتصاد: با وجود افت 3/ 1درصدی اونس در آخرین هفته آوریل، رشد 5/ 1 درصدی این ماه باعث ادامه خوشبینی به روند کوتاهمدت فلز زرد شده است. فلز زرد فصل دوم سال میلادی را با رشد دشوار آغاز کرد. اونس طلا در آخرین روز کاری آوریل روی بهای 1268 دلار ایستاد تا در آخرین هفته ماه چهارم سال 2017 معادل 2/ 1درصد افت کرده باشد. با این همه این کالای گرانبها فصل نخست سال را با بهای 1249 دلار به پایان برده بود تا قیمت نهایی روز جمعه به معنای رشد 5/ 1 درصدی اونس در اولین ماه فصل جدید باشد. اونس در فصل نخست سالجاری میلادی 8 درصد جهش کرده بود، اما در مقاطعی از ماه آوریل به شدت ضربه خورد، گرچه دست آخر توانست رشدی قابل قبول را برای خود ثبت کند.
اونس طلا دو هفته پیش روی بهای 1284 دلار ایستاده بود تا ظرف 5 روز کاری گذشته، 16 دلار افت کرده باشد. این هفتهای بود که کارشناسان حرفهای و سرمایهگذاران خرد برای آن، روندی افزایشی را پیشبینی کرده بودند. حالا در آغاز هفته جدید، شمار افزایشیها باز هم بیشتر است، اما نسبت آنها به کاهشیها افت کرده است. پیش از پرداختن به پیشبینیهای کوتاهمدت، تحولات آخرین هفته آوریل را مرور میکنیم.
آخر آوریل
بازارهای سهام آسیا هفته را با رشد آغاز و بعد روند خوب خود را به بازارهای غربی منتقل کردند. همزمان، پیشبینی شکست «شکاکان به اروپا» در دور دوم انتخابات، ارز واحد اروپایی را به شدت افزایشی کرد. یورو که مدتها تحت فشار تحولات سیاسی-اقتصادی اروپا است، دوشنبه مقابل دلار آمریکا به اوج تقریبا 6 ماهه رفت. شاخص دلار که جمعه روی عدد 97/ 99 واحد ایستاده بود، دوشنبه تا عدد 09/ 99 واحد سقوط کرد. دلیل دیگر افت دلار، کاهش خرید آن بهعنوان سرمایه امن بود. با وجود این، طلا نتوانست از سقوط ارزش دلار نفعی ببرد. اونس که همیشه به افت دلار واکنش مثبت نشان میدهد، این بار با کاهش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن مواجه شد. به این ترتیب، روز اول هفته روز افت 8 دلاری شد. بازارها روز سهشنبه نیز از انتخابات فرانسه متاثر بودند. افزایش ریسکپذیری در بورس در این روز هم باعث خروج سرمایه از بازار فلزهای گرانبها و افت ارزش طلا شد. به این ترتیب بهای اونس روز سهشنبه به کف دو هفتهای 1264 دلار سقوط کرد. این در حالی بود که در میانه آوریل، با ثبت بهای 1288 دلار، امید به شکسته شدن مرز مقاومتی 1300 دلار شکل گرفته بود. اونس طلا در حالی سهشنبه افت کرد که شاخص دلار در این روز به کف 5/ 5 ماهه رفت. با رفتن قیمتها به کف جدید در صبح چهارشنبه، تعدیل روند در این روز عجیب نبود. اونس دراین روز با 5 دلار رشد به قیمت 1269 دلار رسید. شاخص دلار که سهشنبه روی عدد 78/ 98 واحد ایستاده بود، چهارشنبه تا عدد 04/ 99 واحد رشد کرد تا فشار ارزی نیز علاوهبر فشار بورسی، مانع طلا باشد. با همه اینها، شناسایی سود نزدیک یک مرز حمایتی مهم به کمک طلا آمد. روز پنجشنبه روند وارونه چهارشنبه تجربه شد. در این روز سودگیری معاملهگران باعث افت دوباره اونس طلا تا بهای 1263 دلار شد. روند رشد بازارهای سهام که چهارشنبه، بورسها را به اوجی تازه رسانده بود، پنجشنبه نیز ادامه پیدا کرد. در حالی که رشد بورسها در روزهای دوشنبه و سهشنبه عمدتا فرانسوی بود، رشد روزهای چهارشنبه و پنجشنبه عمدتا ناشی از انتشار دادههای خوب از درآمد شرکتهای آمریکایی بود. روز پنجشنبه همزمان با رشد اندک شاخص دلار تا عدد 07/ 99 واحد، بهای نفت خام هم با افت خود به ضرر طلا عمل کرد. روز جمعه با توجه دوباره بازارها به ترامپ شروع شد تا مکثی در روند رشد بورسها تجربه شود و طلا فرصتی برای رشد پیدا کند. رویترز روز جمعه گفتوگویی را با رئیسجمهوری ایالاتمتحده منتشر کرد که او در آن پیمان 5 ساله تجاری با کره جنوبی را غیرقابل پذیرش خواند. با مکث صبح جمعه بازارهای سهام، اونس توانست فاصله خود را با مرز 1260 دلار بیشتر کند.
نظرسنجیهای دوقلو
با آنکه اونس در هفته آخر آوریل بیشتر از یک درصد از ارزش خود را از دست داد، هنوز اکثر سرمایهگذاران خرد و کارشناسان حرفهای به رشد طلای کوتاهمدت امید دارند. نظرسنجیهای کیتکو نشان میدهد 43 درصد کارشناسان و 48 درصد سرمایهگذاران انتظار رشد بهای طلا را در اولین هفته ماه مه دارند. با این همه، باید توجه داشت که نسبت افزایشیها به کاهشیها کمتر شده که نشان میدهد روند گذشته بر تصور معاملهگران تاثیرگذار بوده است. روند این هفته هرچه باشد، احتمالا دامنه نوسانها زیاد خواهد بود؛ اگر بهدنبال دلیل این نوسانها هستید، جدول انتهای این گزارش را مرور کنید که نشان میدهد این هفته، هفته پردادهای برای بازارهای جهانی است. در آخرین نظرسنجی کیتکو از تحلیلگران، 21 نفر شرکت کردهاند که از این میان 10 نفر معادل 43 درصد پاسخدهندگان، افزایش و 7 نفر معادل 30 درصد کاهش قیمتها را در هفته جدید کاری که اولین هفته پنجمین ماه میلادی است پیشبینی کردهاند. 6 نفر معادل 27 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. در نظرسنجی از مخاطبان کیتکو هم که بازتابدهنده نظر سرمایهگذاران خرد است 1019 نفر شرکت کردهاند که از این میان 493 نفر معادل 48 درصد، افزایش و 361 نفر معادل 35 درصد کاهش قیمتها را در 5 روز کاری پیشرو پیشبینی کردهاند. 165 نفر معادل 15 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. کسانی که خنثی هستند، یا جهتگیری بازار را نامشخص یا نوسانهای هفتگی را کم میدانند. بخشی از بازارهای جهانی روز دوشنبه به مناسبت روز کارگر تعطیل هستند تا هفته جدید کاری با بنیه کمتری آغاز شود.
تحلیلهای افزایشی
آدام باتن، تحلیلگر ارزی «فارکس لایو» از کارشناسان افزایشی است که انتظار رشد قیمتها را در هفته جدید کاری که از امروز شروع شده است، دارد. او میگوید: «دلار ایالاتمتحده بهسوی یک دوره طولانی ضعف حرکت میکند.» جیم وایکوف، تحلیلگر فنی ارشد کیتکو میگوید: «بازار آماده جهش اصلاحی است و احتمالا تحولات ژئوپلیتیک هم این هفته دوباره کانون توجهها خواهد شد.» باب هابرکورن، دلال ارشد کالاهای پایه در «آر جی او فیوچرز» با توجه به دادههای بد رشد آمریکا که روز جمعه منتشر شد، انتظار تقویت طلا را دارد. او نیز به تحولات ژئوپلیتیک اشاره دارد. هابرکورن میگوید: «عدد رشد سه ماه اول سال 2017 معادل 7/ 0 درصد و کمی کمتر از انتظارها بود. من فکر میکنم خرید طلا افزایش خواهد یافت؛ چراکه انتظارات درباره افزایش نرخ بهره در آمریکا کاهش یافته است. علاوهبر این، خطرات ژئوپلیتیک باید حامی طلا بماند و معاملات را در یک یا دو هفته آینده بالا نگه دارد.»
تحلیلهای کاهشی
کن موریسون، دبیر خبرنامه «موریسون درباره بازارها» از کارشناسان کاهشی است. او میگوید: «با توجه به میزان قراردادهای 6 هفته گذشته، طلا در موقعیتی است که برای رشد بیشتر نیاز به کاتالیزور جدید دارد. اگر آمریکا تحرک نظامی تازهای در خاورمیانه نداشته باشد، من حرکت اونس به سوی مرز حمایتی 1240 دلار را میبینم.» اوله هانسون، رئیس استراتژی کالاهای پایه در «ساکسو بانک» و افشین نبوی، رئیس بازرگانی «ام کا اس سوئیس» نیز انتظار حبس بازهای بهای اونس طلا را دارند. هانسن میگوید: «من قبل از اینکه موقعیت خنثای کوتاهمدت خود را ترک کنم، باید حرکت اونس به بالای مرز 1290 دلار یا زیر مرز 1250 دلار را ببینم.» افشین نبوی هم میافزاید: «من انتظار حبس بهای اونس در بازه 1260 تا 1285 دلار را دارم، اما شخصا ترجیح میدهم در قیمتهای پایین خرید و در جهشها، فروش داشته باشم.»
نظرات