ویژگی‌های سکاندار

سعید مشکات/ کارشناس بازار سرمایه
با انتخاب رئیس دولت چهاردهم به‌عنوان نهمین سکاندار قوه مجریه، جوانه‌های امیدواری صعود کم و بیش در دل سرمایه‌گذاران ریشه کرده‌است. در این میان اهالی بازار سرمایه چشم انتظار استقرار تیم اقتصادی دولت جدید به‌منظور پیشبرد اهداف و برنامه‌های موردنظر هستند. در این راستا صحبت‌های گوناگونی درخصوص رئیس احتمالی سازمان بورس و اوراق‌بهادار شده‌است. نکته مدنظر این است که رئیس سازمان با توجه به شرایط حال‌حاضر بازار باید چه ویژگی‌هایی به‌عنوان بالاترین مقام اجرایی سازمان داشته‌باشد.
ویژگی‌های سکاندار 
 در این‌خصوص باید اظهار کرد؛ سکانداری می‌تواند بازار سرمایه را به ساحل آرامش هدایت کند که در وهله نخست خود از فعالان بازار سرمایه بوده و دغدغه سرمایه‌گذار را با دل و جان احساس‌کرده و تنها شخصیتی حقوقی نداشته و شخصیتی حقیقی نیز دارا باشد، چراکه زمانی‌که توجهی به دغدغه سهامداران نشود و در شرایط سخت بازار تاملی با سرمایه‌گذاران صورت نپذیرد، نتیجه‌ای جز بلاتکلیفی و ناامیدی از پاسخگویی به سرمایه‌گذار کسب نخواهد شد. نکته منفی که به‌وضوح در برنامه مدیران سابق سازمان وجود داشته، آن عدم‌همراهی سرمایه‌گذاران در شرایط سخت و پیچیده بازار بود که باعث نمی‌شد جو منفی شکل‌گرفته در بازار به هر دلیلی فروکش کند، از این‌رو رئیس جدید سازمان باید بتواند تاملی سازنده را به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی دارا باشد تا بتواند با لحنی شیوا در شرایط بحرانی با سهامداران ارتباط سازنده‌ای برقرار سازد. نکته دیگر وجود صدایی‌رسا در مواقعی که برنامه یا بخشنامه‌ای آسیب‌زننده به بازار تحمیل می‌شود، بتواند آن را برخلاف منافع سهامدار بنامد و صدای خود را به گوش سیاستگذار برساند؛ این در حالی است که در سال‌های گذشته سیاستگذاری‌های متناقضی صورت می‌گرفت که برخلاف منافع سهامداران بود و به بازار آسیب زیادی تحمیل می‌شد و در نهایت موضع مشخصی از سوی رئیس سازمان صورت نمی‌گرفت.

به‌عنوان نمونه افزایش نرخ بهره می‌تواند شرایط بازار را با اما و اگرهای زیادی مواجه کند و با وجود اینکه کریدور مشخصی درخصوص افزایش نرخ بهره از سوی بانک‌مرکزی تعیین‌شده بود، اما همچنان محدوده افزایشی مشخص رعایت نشد و بازار نسبت به افزایش نرخ بهره و عدم‌تذکر سازمان نسبت به زیان سهامداران حاصل از افزایش بیش از اندازه نرخ بهره در ماه‌های گذشته اقدام مشخصی در پیش نگرفت. همچنین درخصوص بخشنامه نرخ خوراک اردیبهشت سال‌گذشته اقدام ویژه و مشخصی از سوی سازمان نسبت به معرفی و برخورد با متخلفان صورت نگرفت، بنابراین برای فعالان بازار سرمایه و سهامداران ثبات در بازار اولیه و ثانویه اولویت زیادی دارد که در چارچوب ثبات بازار ثانویه، به تامین مالی صنایع و بهبود بازار اولیه توجه شود، از این‌رو بازار سرمایه در شرایط فعلی به مدیری که بتواند نظرات خود را بی‌پرده بیان دارد و دلسوز سهامدار است، نیاز دارد. بر همین اساس اعتماد سهامدار نیز بیش از گذشته به بازار تزریق می‌شود و شرایط سرمایه‌گذاری در بازار بهبود پیدا خواهدکرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید