ضیافت همتی در تالار شیشه‌ای

عاطفه چوپان : بازار سرمایه درحالی‌که شاهد وعده‌های خوبی از سوی وزرا و معاونان مختلف است، روند نسبتا رو به بهبودی را به خود گرفته‌است. جمعه شب عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در آخرین اظهارات خود خبرهای خوشی را به بازار سرمایه مخابره کرد، صحبت‌هایی که علاوه‌بر نمایش نگاه مثبت کابینه دولت چهاردهم به بازار سرمایه حاوی وعده‌های خوش آب و رنگی بود که در صورت تحقق در وضعیت بازار سرمایه تغییرات قابل‌توجهی ایجاد خواهد کرد. کارشناسان از خوش‌بینی‌های ایجادشده گفتند:

حسن حسین‌نیا، کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه هفته‌جاری را در شرایطی شروع کرد که مصاحبه تلویزیونی وزیر اقتصاد حاوی پیام‌های قاطع در حمایت از بورس بود. واکاوی و شناخت دقیق آقای همتی از مشکلات ساختاری و غیر‌ساختاری بازار سرمایه نشان‌داد که احتمالا در روزهای آینده شاهد تغییرات و رفع تدریجی مشکلاتی خواهیم بود که گریبان‌گیر بورس شده‌است؛ تاکید بر پیش‌بینی‌پذیری و پرهیز از تصمیم‌های خلق‌الساعه؛ اشاره به آفت قیمت‌گذاری دستوری و مشکلات مربوط به نظام چند نرخی ارز، نقطه ثقل سخنان وزیر اقتصاد بود که برگشت از این شرایط می‌تواند به رشد معنادار شاخص‌های قیمتی سهام بینجامد. از دیگر صحبت‌های مهم آقای همتی می‌توان به لزوم اقناع وزارت اقتصاد توسط سازمان بورس و بانک‌مرکزی البته با حفظ استقلال کارشناسی بانک‌مرکزی، به دلیل پاسخگو‌بودن وزیر اقتصاد در‌برابر مجلس اشاره کرد که انتظار می‌رود این مورد به همگرایی بیشتر سیاستگذار پولی و مالی بینجامد. وی ادامه‌داد: آنچه در شرایط فعلی به استخوان در گلو برای بورس بدل‌‌شده، ادامه محدودیت مضاعف دامنه‌نوسان سهام و وجود ریسک سیستماتیک تنش‌های نظامی در منطقه است. به‌نظر می‌رسد با توجه به تجارب گذشته وزیر اقتصاد و چینش مهره‌های کلیدی در کنار هدف‌گذاری و ابلاغ استراتژی‌های کلان اقتصادی در روزهای آینده، شاهد اتفاقات مثبت و چرخش نسبی نقدینگی به‌سوی بازار سرمایه باشیم.


ایمان رئیسی، کارشناس ارشد بازار سرمایه نیز گفت: هفته نیمه‌تعطیل را درحالی سپری می‌کنیم که بورس بعد از اتفاقات تلخ متعدد به کما رفت و حالا با شوک‌های مختلف از جمله افزایش نرخ نیما و کاهش نرخ اوراق و بستری‌شدن در دامنه‌نوسان محدود، وضعیت در حال کنترل و بورس در حال احیا است. وی ادامه‌داد: با صحبت‌های شب گذشته وزیر اقتصاد و توجه به بازار سرمایه و همچنین سابقه او در تصدی بانک‌مرکزی در سال‌۹۷ و بعد از آن حذف تدریجی ارز ۴۲۰۰‌تومانی و افزایش نرخ نیما و بالطبع افزایش سودآوری شرکت‌های صادرات‌محور، بازار به این نتیجه رسیده که یکبار دیگر تاریخ می‌تواند تکرار شود و امروز عرضه‌ها کم شد و تقاضا در اکثر نمادهای بازار به چشم می‌آمد. به‌نظر می‌رسد این وضعیت تا پایان هفته ادامه‌دار باشد و اگر صحبت‌های انجام‌شده با عمل یکی باشد که به آن امیدواریم، قطعا بورس پربازده‌ترین بازار سال‌۱۴۰۳ خواهد بود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید