دنیایاقتصاد: بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته، بهطور متوالی و مانند روزهای گذشته، یک مسیر نزولی را طی کرد و یک ریزش بیش از ۶هزارواحدی را بهثبت رساند. با توجه به محدودشدن دامنهنوسان در صبح روز شنبه و اولین روز معاملاتی هفته، بهنظر میرسد تیم فعلی بیشتر به حقوق سرمایهگذاران و سرمایه آنها اهتمام میورزد.ادامه محدودیت دامنهنوسان، نقدشوندگی بازار سرمایه را که یکی از مزیتهای این بازار نسبت به رقبای موازی خود محسوب میشود،از دست میدهد، بنابراین لزوم افزایش تدریجی دامنه و بازشدن آن بهصورت پلکانی و آرامآرام، باعث خواهد شد سریعتر به نقطه تعادلی برسیم و سرمایهگذارانی که در نقطه کنونی نیاز به تصمیمگیری و تغییر استراتژی دارند، بتوانند سریعتر و راحتتر اقدامکنند.
با توجه به افزایش آرام دلار نیمایی، به گفته برخی کارشناسان بازار سرمایه و فعالان بورسی، بهنظر میرسد نهاد سیاستگذار باید رشد این نرخ را سرعت ببخشد تا تاثیر آن در بازار ملموس، سریع و قابلرویت باشد. در کنار متغیرهای داخلی، عوامل برونمرزی مانند تنشهای سیاسی وضعیت بحرانی را برای آینده بازار سهام رقم زدهاند و بهنظر میرسد این ابهامات تا زمان انتخابات ایالاتمتحده ادامه داشتهباشد و سرمایهگذاران منتظر این شفافشدن وضعیت متغیر برونمرزی موثر هستند.
نقدشوندگی بورس فدای دامنهنوسان نشود
احسان عسگری احسان عسگری، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار در وضعیتی قرار دارد که برای خیلی از سرمایهگذارانی که شرایط بحرانی بازار را در طول دوره سرمایهگذاری خود تجربه نکردهاند، خاص بهنظر میرسد، اما سهامداران قدیمی با صفهای فروش، ریزشها و نوسانات در طول دوره سرمایهگذاری خود به کرات مواجه بودهاند. به سرمایهگذاران، سهامداران و فعالان بازار سرمایه توصیه میشود که بیشتر نگاه بنیادی به شرکتها و بنگاههایی داشته باشند که در رشد، سودآوری و درآمد توانمند هستند و میتوانند درآمد عملیاتی شرکت را به فعالیتهایی اختصاص دهند که منافع آتی سهامداران را فراهم کنند.
وی افزود: بهرغم اینکه به برخی از مدیران صندوقهای سرمایهگذاری انتقادهایی وارد هست، اما برای سرمایهگذاران، سرمایهگذاری غیرمستقیم، گزینه مناسبتری ارزیابی میشود، با توجه به اینکه نقدشوندگی صندوقها بهتر از سایر قسمتهای بازار است و کارشناسان و مدیران حرفهای در راس این صندوقها قرار دارند و دارایی تحتمدیریتشان و بازار سرمایه را بهصورت تخصصی و دقیق رصد میکنند، سرمایهگذاری غیرمستقیم را به سهامداران و فعالان بازار سرمایه پیشنهاد میکنم . به کسانی که قصد سرمایهگذاری دارند، توصیه میشود که از نظر مشاوران سرمایهگذاری بهرهمند شوند تا از رفتارهای هیجانی پرهیز کنند، چراکه شرایط بحرانی فعلی را چندینبار تجربه کردهایم و نحوه سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران باید بهگونهای باشد که سرمایهای که برای نیازهای روزمرهاست، درگیر بازار سرمایه با دید بلندمدت نشود. عسگری اضافه کرد: با توجه به تنشهای موجود در منطقه و محدودشدن دامنهنوسان، به سازمان بورس و اوراقبهادار توصیه میشود که دامنهنوسان بهصورت تدریجی افزایش یابد، چراکه محدودشدن این دامنه در هفتههای آتی، به نقدشوندگی بازار سرمایه آسیب میزند و اگر قرار است سهامی در یک نقطه تعادلی قرار بگیرد، سرعت رسیدن به این نقطه بیشتر باشد تا سرمایهگذاران بتوانند در صورت صلاحدید، داراییهای خود را نقد کنند و ممکن است ذهنیت سرمایهگذاران در مورد نقدشوندگی بازار سرمایه که یکی از نقاط قوت بورس است را تحتالشعاع قرار دهد. بهنظر میرسد کاهش دامنهنوسان در حد چند روز کفایت میکند و نباید نقدشوندگی بازار سرمایه فدای این موضوع شود. کارشناس بازار سرمایه ادامهداد: برای بررسی روند بلندمدت بازار باید تمام ریسکهایی که در کنار بازار سرمایه وجود دارد، درنظر گرفته شود، از نظر متغیرهایی مانند نرخ بهره، قیمت دلار سامانه نیما، بازارهای جهانی، تصمیمات و سیاستهای دولت و قیمتگذاری دستوری بهنظر میرسد که در شرایط مناسبی قرار داریم و با توجه به کادر جدید اقتصادی، اوضاع روبه بهبود است، اما منطقه خاورمیانه از نظر تنشهای سیاسی در شرایط بهشدت پرریسکی بهسر میبرد و با فرض مدیریت ریسکها، اجتناب از تنشها و کمرنگشدن آنها بهنظر میرسد ترند بلندمدت خوبی در بازار سرمایه رقم خواهد خورد، اما با وجود ریسکهای منطقهای نمیتوان روند بورس را در بلندمدت قابلپیشبینی تعبیر کرد. وی اظهار کرد: امید است که با کاهش تنشهای سیاسی و نظامی، وضعیت بهتری برای بازار سرمایه رقمزده شود. بهنظر میرسد اختصاصدادن بخشی از پرتفو به طلا، سرمایهگذاری مناسبی جهت پوشش و حفاظت از سرمایه به دلیل ریسکهای سیاسی باشد، اما این موضوع را باید درنظر داشت که با کاهش سطح تنشها، سایر بازارهای موازی بازار سرمایه دچار رکود خواهند شد، اما تخصیص بخشی از سبد سرمایهگذاری به طلا جهت پوششریسک تورم منطقی بهنظر میرسد. عسگری در انتها تاکید کرد: انتظار تغییر روند در بازار سرمایه با وجود ریسکهای مذکور تا انتهای هفته وجود ندارد. بهنظر من، با تغییر دامنهنوسان، زودتر میتوان به نقطع تعادلی بازار رسید و در صورتیکه قرار است از سوی ارکان، اقدام حمایتی برای بازار سرمایه داشته باشیم، تزریق منابع و تقویت طرف تقاضا از سوی صندوقهای حمایتی گزینه مناسبی است و در غیراینصورت، بازشدن دامنهنوسان جهت رسیدن به نقطه تعادلی تا زمان کمرنگشدن تنشها، لازم بهنظر میرسد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات