مس سقف قیمتی سه هفته اخیر را شکست

دنیای‌اقتصاد - نسیم نوحه‌‌‌خوان : فلزات اساسی تحت‌تاثیر شرایط و نتایج انتخابات ایالات‌متحده آمریکا روند افزایشی را در پیش گرفتند و در این بین قیمت مس به سطح بیش از ۹‌هزار و ۷۶۸دلار به ازای هر تن رسید. از طرفی سیاست‌‌‌های محرک اقتصادی چین نیز تا حدودی موجب شده است تا وضعیت این کشور از فاز اقتصادی خارج شود و مصرف انواع فلزات به‌ویژه مس افزایش یابد. بنابراین با توجه به آینده خوش‌بینانه اقتصاد چین وضعیت قیمتی فلز سرخ افزایشی پیش‌بینی می‌شود.
مس سقف قیمتی سه هفته اخیر را شکست
  قیمت مس روز سه‌‌‌شنبه ۵نوامبر به سطح بیش از ۴.۴۴دلار به ازای هر پوند رسید و بیشترین قیمت طی سه‌هفته اخیر را به ثبت رساند؛ چراکه سرمایه‌گذاران بر انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده متمرکز هستند. در این راستا بازارها گمانه‌‌‌زنی می‌کنند که در صورت پیروزی ترامپ ریسک سرمایه‌گذاری در بازارها افزایش می‌‌‌یابد، در حالی که پیروزی کامالا هریس ممکن است نگرانی‌ها در مورد تعرفه‌‌‌ها را کاهش دهد و چشم‌انداز تقاضای فلزات را بهبود بخشد.

سرمایه‌گذاران همچنین منتظر تصمیم سیاستی فدرال‌رزرو در اواخر این هفته هستند؛ جایی که انتظار می‌رود کاهش محتاطانه ۰.۲۵واحددرصدی نرخ بهره به طور گسترده انجام شود. علاوه بر این، توجه به کنگره ملی خلق چین در حال انجام است؛ جایی که پیش‌بینی می‌شود مقامات چینی جزئیات بیشتری را در مورد سیاست‌‌‌های محرک مالی و اقتصادی خود تشریح کنند.  برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که ممکن است چین بسته محرکی به ارزش بیش از ۱۰تریلیون یوآن را برای تقویت اقتصاد خود در نظر بگیرد و به اقتصاد این کشور تزریق کند. به طور کلی هرگونه اقدام چین به عنوان مصرف‌کننده اصلی برای مس می‌‌‌تواند بر سرنوشت قیمتی این محصول تاثیر مستقیم بگذارد.

سرمایه‌گذاران با احتیاط پیش می‌‌‌روند
سرمایه‌گذاران شرط‌بندی‌‌‌های خود را برای پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات کاهش دادند و در این میان معیار ارزش پول ایالات‌متحده کاهش یافت. کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین در اقدامی قابل پیش‌بینی، جلسه‌‌‌ای برگزار کرد و در آن درباره برنامه‌‌‌هایی برای افزایش سقف بدهی دولت‌‌‌های محلی برای رسیدگی به بدهی‌‌‌های پنهان بحث کرد. مس در معاملات اولیه صبح در کامکس نیویورک با ۱.۶‌درصد افزایش به ۹‌هزار و ۷۶۸دلار به ازای هر تن رسید. قیمت بیشتر فلزات اساسی در ماه گذشته با کاهش خوش‌بینی اولیه نسبت به تلاش‌‌‌های چین برای تحریک رشد اقتصادی این کشور و در میان تردیدها در مورد اثربخشی آنها کاهش یافت. تحلیلگران بر این باورند که اگر رئیس‌جمهور سابق، ترامپ بر هریس، معاون رئیس‌جمهور در انتخابات پیروز شود، اقدامات محرک پکن می‌‌‌تواند به طور قابل‌توجهی گسترش یابد.


تینگ لو، اقتصاددان ارشد چین در یادداشتی گفت: اندازه سیاست‌‌‌های محرک اقتصادی چین در صورت پیروزی ترامپ حدود ۱۰ تا ۲۰‌درصد بزرگ‌تر از سناریویی است که هریس برنده می‌شود. ترامپ تهدید کرده است که تعرفه واردات کالاهای آمریکایی از چین را تا ۶۰‌درصد افزایش خواهد داد و در یک حالت شدید، احتمال افزایش تا ۲۰۰‌درصد نیز وجود دارد. در همین حال، هریس تغییر قابل‌توجهی از رویکرد تجاری دولت بایدن نشان نداده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید