دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی : معاملات بورس تهران در روز گذشته با رشد نماگرهای سهامی همراه شد. تابلوی معاملات دیروز، بهمعنای واقعی کلمه نمایانگر جدال و کشمکش میان خریداران و فروشندگان بود و همین موضوع منجر بهثبت ارزش معاملات بالایی در بازار شد. در معاملات روز گذشته، ابتدا شاخص تا محدوده ۲میلیون و ۲۱۶هزارواحدی افزایش ارتفاع داشت و سپس افزایش عرضه در جریان معاملات منجر به عقبنشینی شاخصکل از سقف روزانه شد و نهایتا شاخص با رشد ۰.۸۸درصدی و در سطح ۲میلیون و ۲۱۱هزارواحدی بهکار خود پایان داد. بهاینترتیب رشد شاخص از ابتدای سال بعد از مدتها وارد محدوده مثبت شد. در جــــــریــــــان دادوستدهای روز گــذشـــته بورس تهران، شاخص هموزن نیز ۰.۴۵درصد بر ارتفاع خود افزود و به سطح ۷۰۸هزار و ۲۴۵واحدی رسید. در فرابورس نیز شاخصکل این بازار با رشد ۰.۳۷درصدی همراه شد.
بازار از دریچه آمار
با رشدی که در روز گذشته در نماگرهای سهامی اتفاق افتاد، بازدهی شاخصکل از ابتدای آبان به ۱۰.۲درصد رسید و همچنین از کف ثبتشده در ۲ آبان نیز شاخص رشد ۱۲.۲درصدی را بهثبت رساندهاست. نکته مهم معاملات روز گذشته بورس تهران، فتح کانال ۲میلیون و ۲۰۰هزارواحدی بود؛ محدودهای که با برخورد شاخص به آن، حجم عرضهها را در تالار شیشهای بهطور قابلتوجهی افزایش داد و سببشد در روز گذشته ارزش معاملات بالایی در معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی بهثبت برسد. در معاملات دیروز، رکورد ارزش معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی در سالجاری شکست و ۹هزار و ۱۰۸میلیاردتومان سهام، حقتقدم و صندوق سهامی میان خریداران و فروشندگان دست بهدست شد.
معاملات صندوقهای اهرمی
در معاملات دیروز، صف خرید صندوقهای اهرمی عرضه شد و این موضوع با ثبت ارزش معاملات بالا در این صندوقها نمایان شد. مجموع ارزش معاملات ۷ صندوق اهرمی حاضر در بازار در معاملات روز گذشته، ۲هزار و ۴۳میلیاردتومان بود و ۱۲۳میلیاردتومان پول حقیقی نیز از این صندوقها خارج شد. البته در روز یکشنبه، کلیه صندوقهای اهرمی با رشد قیمت پایانی همراه شدند.
معاملات صندوقهای بخشی
در جریان معاملات روز قبل، ارزش معاملات ۳۲۳میلیاردتومانی در صندوقهای بخشی بهثبت رسید. این صندوقها از ابزارهای نسبتا نوپای معاملاتی در بازار سهام محسوب میشوند که به سرمایهگذاری در یک صنعت خاص اشتغال دارند. همچنین در معاملات روز گذشته، ۴۵ میلیاردتومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات این صندوقها خارج شد. صندوقهای بخشی صنعت خودرو و ساخت قطعات و محصولات شیمیایی در صدر جدول صندوقهای بخشی با بیشترین ارزش معاملات قرارگرفتند. خروج پول از صندوقهای اهرمی و بخشی نشانگر این نکته است که بعد از رشدی که اخیرا در معاملات این صندوقها حادث شدهاست، بخشی از سرمایهگذاران تصمیم به شناسایی سود در این صندوقها گرفتهاند و در مقام فروشنده ظاهر شدهاند.
معاملات صندوقهای طلا
معاملات صندوقهای طلا نیز از تب و تاب روزهای گذشته فاصله گرفتهاست و افت محسوس ارزش معاملات صندوقهای طلا در حکم گواهی بر این موضوع است. در معاملات روز گذشته، ۶۳۴میلیاردتومان واحد صندوق طلا میان سرمایهگذاران معامله شد و ۶۱میلیاردتومان پول حقیقی نیز وارد این صندوقها شد. صندوقهای عیار، طلا و گنج در صدر فهرست صندوقهای با بیشترین ارزش معاملات و صندوقهای عیار، گنج و کهربا نیز صندوقهای با بیشترین ورود پول حقیقی لقب گرفتند. ثبات دلار در بازار آزاد، کاهش درگیریهای منطقهای و نزول بهای طلای جهانی به کانال ۲هزار و ۵۰۰ دلار از جمله عواملی است که منجر به افت تقاضا برای صندوقهای طلا شدهاست.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات