حفظ سنگر ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهنی‌ها

سنگ‌آهن در یازدهمین ماه از سال جاری میلادی، فراز و نشیب‌های مختلف قیمتی را در بازار جهانی به ثبت رساند؛ اما در نهایت توانست کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری را حفظ کند. در شرایط کنونی فولادسازان چینی به دلیل افول تقاضای مصرفی از سوی سازندگان خانه در این کشور تحت فشار هستند؛ در این شرایط وضع تعرفه تجاری از سوی آمریکا بر محصولات معدنی چین می‌تواند با تضعیف بخشی از بازار مصرف صادراتی، آینده قیمتی در بازار آهن و فولاد را مخدوش کند.

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، آهن و فولاد در بازار چین در هفته پایانی ماه نوامبر در مسیر رشد قیمت نوسان داشتند، به این ترتیب این محصولات بخشی از زیان‌های قبلی خود در ماه نوامبر را جبران کردند، هر چند با این وجود بازده ماهانه سنگ‌آهن ۶۲ درصد وارداتی به چین منفی ۱.۵ درصد باقی ماند.

این در حالی بود که بازده ماهانه میلگرد فولادی در بازار داخلی این کشور مثبت ۱.۲ درصد شد؛ در حالی که تعرفه‌های تجاری ترامپ می‌تواند به زیان بازار آهن و فولاد تمام شود، فعالان بازار چشم‌انتظار برگزاری نشست کار اقتصادی در چین و تصویب محرک‌های جدید اقتصادی از سوی دولت پکن هستند.

سنگ‌آهن با عیار 62 درصد وارداتی به بنادر چین در آخرین روز کاری ماه نوامبر (جمعه 29 نوامبر) با قیمت 102 دلار و 44 سنت معامله شد؛ به این ترتیب این محصول در بازه ماهانه بازده منفی 1.58 درصد و در بازه سالانه بازدهی منفی 24.9 درصد را به ثبت رساند.

اگرچه بازده سنگ‌آهن در بازه ماهانه و سالانه منفی شد، اما حفظ کانال قیمتی 100 دلاری برای این محصول، موفقیتی مهم برای تولیدکنندگان معدنی به شمار می‌رود.

کاهش فعالیت ساخت خانه در چین در پی بروز ورشکستگی‌های دومینووار در شرکت‌های توسعه‌دهنده املاک در این کشور و افول اعتماد عمومی چینی‌ها به بازار مسکن به عنوان بازاری امن برای سرمایه‌گذاری، باعث شد تا بازار جهانی آهن و فولاد با ریسک جدید کاهش تقاضا مواجه شود و این محصولات  از اوج قیمتی ثبت شده در نیمه 2021 دور شدند.

همچنین در حالی که چشم‌انداز بخش مسکن چین برای امسال تیره و تار بود و این موضوع باعث شد تا بسیاری از موسسات معتبر بین‌المللی بر روی سقوط بهای این محصول به زیر 100 دلار شرط بندی کنند؛ اما سنگ‌آهن توانست در عمده روزهای سال جاری کانال قیمتی 100 دلاری را حفظ کند.

از نیمه ماه اوت تا پایان سپتامبر سنگ‌آهن وارداتی به چین با از دست دادن کانال قیمتی 100 دلاری در کانال 90 دلار معامله شد؛ اما با این وجود محرک‌های اقتصادی دولت چین با تحریک ساخت‌وساز باعث شد تا نوسان سنگ‌آهن در کانال قیمتی 90 دلاری چندان ادامه‌دار نشود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید