دنیای اقتصاد: هفته جذاب و البته پرچالشی در انتظار بازارهای جهانی است. نخستین روز معاملاتی سومین هفته میلادی در حالی فردا آغاز میشود که تقارن معاملات با آغاز به کار دونالد ترامپ بهعنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریکا وضعیت جدیدی را در بازارهای جهانی ایجاد خواهد کرد.
کلوزآپ از بازارهای جهانی
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در مهمترین رخداد این هفته یعنی مراسم تحلیف دونالد ترامپ، سرمایه گذاران به دنبال سرنخ های بیشتر در رابطه با سیاست های او هستند؛ بنابراین میتوان انتظار داشت که حرکات رفت و برگشتی(نوسانی) زیادی طی این هفته در بازارهای جهانی رقم بخورد.
این هفته را میتوان «هفته داده مدیران خرید(PMI)» نامید چرا که در هفته آینده میلادی داده PMI ( داده مدیران خرید ) از سه اقتصاد بزرگ دنیا منتشر خواهد شد. مهمترین رویداد این هفته پس از تحلیف ترامپ مربوط به اولین نشست بانک مرکزی ژاپن در سال جدید میلادی است. در صورت افزایش نرخ بهره ین می تواند تقویت شود اما در صورت عدم افزایش نرخ بهره، «ین» می تواند کاهش بسیار بالایی را تجربه کند.
چشم بازارها به سخنان ترامپ
اگر ترامپ در سخنرانی خود در رابطه با تعرفهها موضع تندی بگیرد، بازده اوراق خزانه داری افزایش و به دنبال آن شاخص دلار تقویت خواهد شد. این موضوع می تواند بر بازار سهام اثر منفی داشته باشد. با این حال اگر ترامپ در خصوص کاهش مالیات شرکتها صحبت کند، میتواند اثر مثبت در بازار سهام آمریکا را به دنبال داشته باشد. البته برای بورس آمریکا گزارش سه ماهه نتفلیکس مربوط به سه ماه انتهایی سال 2024 میلادی روز سه شنبه منتشر می شود که میتواند اثر زیادی بر بازار سهام ایالات متحده آمریکا بگذارد.
فزونی محرکهای نزولی ین ژاپن
یکی از مهمترین رویدادهای هفته آتی میلادی، اولین نشست بانک مرکزی ژاپن در روز جمعه است. در آخرین جلسه سال گذشته میلادی، بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را افزایش نداد. از آن زمان داده تورم نوامبر و دسامبر به طور قابل توجهی افزایش یافت. دستمزدها نیز همگام با تورم در نوامبر افزایشی شد. اگر بانک ژاپن نرخ بهره را افزایش دهد، ممکن است؛ ین تقویت شود. تأثیر منفی عدم افزایش نرخ بهره ممکن است بیشتر از تأثیر مثبت افزایش آن باشد. با این حال، سقوط بیشتر «ین» ممکن است باعث مداخله مقامات ژاپنی شود.
تعدد دادههای PMI
هفته سوم میلادی هفته داده های PMI از اقتصادهای بزرگ دنیا است. داده PMI یا همان مدیران خرید شاخصی است که رکود یا رونق در اقتصاد را می سنجد. هرچقدر که این شاخص از عدد 50واحد بیشتر باشد نشان دهنده وجود رونق در اقتصاد کشور است و هرچقدر که این عدد زیر 50واحد منتشر شود نشانهای از رکود اقتصادی است. در اروپا و بریتانیا شاخص مدیران خرید(PMI) برای ماه ژانویه در روز جمعه منتشر میشود.
اگر داده های PMI نشان دهنده مشکلات بیشتر اقتصاد ناحیه اروپا و بریتانیا باشد، این موضوع میتواند فشار بیشتری بر یورو و پوند وارد کند و انتظارات از کاهش نرخ بهره در سال جاری میلادی را افزایش دهد. با اهمیتترین داده PMI این هفته مربوط به ایالات متحده آمریکاست که در روز جمعه ساعت 6:15 دقیقه منتشر میشود.
ماه گذشته داده تولید و خدمات PMI ایالات متحده به ترتیب 49 و 56واحد منتشر شد. با این حال در حال حاضر توجه فعالان بازار های جهانی عمدتا به سیگنالهای سیاستی ترامپ معطوف شده است بنابراین داده PMI اثر شگرفی بر شاخص دلار نخواهد داشت.
داده تورم از دو اقتصاد بزرگ دنیا
همچنین در روز سه شنبه دادههای تورم از کانادا و نیوزیلند منتشر میشود. با انتشار گزارش اشتغال کانادا سرمایه گذاران 65 درصد احتمال میدهند کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی کانادا برای جلسه 29 ژانویه رقم بخورد. حال اگر دادههای تورم کانادا بیشتر از حد انتظار باشد، میتواند انتظارات از کاهش نرخ بهره را کاهش دهد و به دنبال آن دلار کانادا تقویت شود.
در نیوزیلند کاهش نرخ بهره در فوریه قطعی است. حال سوال سرمایه گذاران این است که آیا کاهش نرخ بهره به 0.5 درصد خواهد رسید یا این نرخ به 0.25 درصد کاهش مییابد؟ اگر داده تورم نیوزیلند نشان دهنده کاهش بیشتر تورم در این کشور باشد، ممکن است بازار کاهش 0.75درصد نرخ بهره را نیز در نظر گیرد و افت 0.5درصدی را قیمت گذاری کند. بر این اساس در این صورت دلار نیوزیلند با نزول در برابر دلار آمریکا همراه خواهد شد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات