ایسنا: فعالیت کارخانههای چین احتمالا برای چهارمین ماه در ژانویه افزایش یافته است که نشاندهنده قدرت بخش عرضه در اقتصاد شماره دو جهان است که در حال آمادهسازی برای افزایش تعرفههای آمریکاست که میتواند تقاضای داخلی را تضعیف و فشارهای کاهش تورم را تقویت کند.
عرضه در اقتصاد چین قوی شد
نظرسنجی رویترز از ۱۸ اقتصاددان پیشبینی میکند شاخص رسمی مدیران خرید در ۵۰.۱باقی بماند که مطابق با نرخ دسامبر و بالاتر از آستانه ۵۰ است و رشد را از انقباض فعالیت جدا میکند. اقتصاد ۱۸ تریلیون دلاری چین به هدف رشد دولت یعنی حدود ۵ درصد در سال ۲۰۲۴ رسید، اما به صورت نابرابر که با صادرات و تولید صنعتی بسیار بیشتر از خردهفروشی بود و نرخ بیکاری بهطور مداوم افزایش یافت.
تهدید دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده مبنی بر اعمال تعرفه تنبیهی ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی چین در اول فوریه برای فشار بر پکن خطراتی را نشان میدهد که اقتصاد چین چقدر به صادرات برای رشد متکی است. مازاد تجاری چین در سال گذشته به حدود یک تریلیون دلار رسید، زیرا تولیدکنندگان به دنبال انتقال سهام به خارج از کشور برای مقابله با تقاضای ضعیف داخلی بودند. سیاستگذاران متعهد شدهاند که محرکهای بیشتری را در سال ۲۰۲۵ اعمال کنند، اما تحلیلگران نگرانند که این محرکها بر ارتقای صنعتی و زیرساختها متمرکز بماند که میتواند ظرفیت مازاد کارخانهها را بدتر و مصرف را تضعیف کند و فشارهای کاهش تورم را افزایش دهد. پکن متعهد شده است که احیای تقاضای داخلی را در اولویت قرار دهد، اما برنامه آن را فاش نکرده است.
رهبران چین همچنین امیدوارند اقدامات حمایتی سیاستی در اواخر سال گذشته باعث افزایش تقاضا در بخش املاک و مشکلات مالی توسعهدهندگان شود که بهطور قابل توجهی بر تقاضای داخلی و امور مالی دولت محلی تاثیر میگذارد.در مجموع، افزایش قیمت طلا و ضعف نظارت دولتی در دورههای گذشته، باعث گسترش این فعالیتهای غیرقانونی شده و چالشهای بزرگی را برای محیطزیست و امنیت منطقه ایجاد کرده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات