نگاه بازارها به فدرال رزرو

فدرال رزرو در کانون توجهات قرار دارد، چراکه انتظار می‌رود برخلاف بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی کانادا، نرخ بهره را کاهش ندهد.

کریستوفر والر، یکی از اعضای تاثیرگذار فدرال رزرو، اخیرا به امکان کاهش نرخ بهره در نیمه اول سال اشاره کرد، اما واکنش بازار به این اظهارات چندان قوی نبود و تنها پس از اخبار مربوط به تعرفه‌‌‌های ترامپ، دلار کمی تضعیف شد. این نشان می‌دهد که تعرفه‌‌‌ها دوباره به یکی از عوامل کلیدی در تعیین سیاست‌‌‌های پولی فدرال رزرو تبدیل شده‌‌‌اند.

در حال حاضر احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تا پایان سال 2025 حدود 30 درصد است. اگر فدرال رزرو در نشست روز چهارشنبه نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد، اما لحن انبساطی‌‌‌تری نسبت به انتظارات سرمایه‌‌‌گذاران داشته باشد و اشاره کند که در صورت کاهش تورم، ممکن است در ماه‌‌‌های آینده نرخ بهره را کاهش دهد، احتمالا واکنش بازار چندان چشمگیر نخواهد بود. البته، این موضوع به شرطی است که اخبار مثبت یا غیرمنتظره‌‌‌ای از سوی ترامپ منتشر نشود. ترامپ و فدرال رزرو تنها مواردی نیستند که معامله‌‌‌گران دلار آمریکا به آنها توجه خواهند کرد. روز پنج‌شنبه، برآورد اولیه تولید ناخالص داخلی  (GDP) برای 3‌‌‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۴ برای آمریکا منتشر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود اقتصاد آمریکا در این دوره با نرخ سالانه 2.6‌درصد رشد کرده باشد، در حالی که این رقم در 3‌‌‌ماه قبل 3.1‌درصد بود.

اگر داده‌‌‌ها قوی‌‌‌تر از پیش‌بینی‌‌‌ها باشد، ممکن است انتظارات انبساطی از فدرال رزرو کاهش پیدا کند. به‌طور مشابه، داده‌‌‌های تورم شاخص مخارج مصرف شخصی (PCE) و همچنین درآمد و هزینه‌‌‌‌‌‌کرد مصرف‌کننده که روز جمعه منتشر می‌‌‌شوند، در شکل‌‌‌دهی به انتظارات کاهش نرخ بهره بسیار مهم خواهند بود.

شاخص هسته PCE که فدرال رزرو به دقت آن را زیر نظر دارد، طبق پیش‌بینی‌‌‌های فدرال رزرو کلیولند، در دسامبر بدون تغییر در سطح 2.8‌درصد باقی مانده، در حالی که نرخ کل شاخص به 2.6‌درصد افزایش یافته است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید