جهش 3 پله‌ای اونس طلا


دنیای اقتصاد: سقوط شاخص دلار به محدوده 93 واحد باعث عبور بهای اونس طلا از مرز 1250 دلار شد. به این ترتیب، بهای اونس طلا در سومین هفته جولای بیش از 2 درصد رشد کرد تا امید فنی در بازار فلز زرد بهبود بیشتری پیدا کند. اونس که در 4 روز اول کاری هفته دوم، کم‌نوسان ظاهر شده بود، در روز آخر آن هفته جهش کرد تا چهره فنی‌اش بهبود پیدا کند و حالا با گذر بهای آن از مرز میانه کانال 1200 دلار، اوضاع آن بهتر شده است. اونس طلا که دو هفته پیش‌روی قیمت 1228 دلار ایستاده بود، در پایان فعالیت بازار نیویورک در روز جمعه روی بهای 1254 دلار ایستاد تا اکثر حاضران و ناظران بازار با توجه به سه محدوده رشد بهای اونس، انتظار ادامه رشد ارزش این کالای گرانبها را در آخرین هفته ماه هفتم میلادی داشته باشند.پیش از آغاز هفته آخر، مرور تحولات 5 روز کاری گذشته، برای اتخاذ تصمیم درست، کمک‌کننده است.

 

شتاب شروع

اونس هفته را با رشد 6 دلاری آغاز کرد. بهای اونس روز دوشنبه به 1234 دلار رسید تا شتاب لازم برای رشد بیشتر فراهم شود. رشد روز دوشنبه، اونس را به اوج 2 هفته‌ای برد تا رشد صبح سه‌شنبه، خبر بهتری باشد. طلا در روز آغازین هفته علاوه‌بر اخبار بنیادی، تحت حمایت واقعیت‌های فنی نیز بود. اونس که روز جمعه تا بهای 1228 دلار جهش کرده بود، دوشنبه حمایت تحلیل‌های فنی را با خود داشت. بیشتر معامله‌گران در اولین ساعات هفته جدید بر این باور بودند که اونس کف قیمتی را تجربه کرده است. نقره نیز در این ساعات با پایان موقعیت فروش دسته‌ای از معامله‌گران مواجه بود. مهم‌ترین خبر دوشنبه اعلام رشد 9/ 6 درصدی چین در فصل دوم 2017 نسبت به مدت مشابه سال قبل میلادی بود. رقم مورد انتظار 8/ 6 درصد بود. با این رشد بهتر از انتظار که تکرار رشد 9/ 6درصدی فصل اول بود، پیگیری اصلاحات مالی و مدل اقتصادی در این کشور راحت‌تر شد تا بورس‌های چین، جهش را تجربه کنند. به این ترتیب، تقریبا تمام بورس‌های جهان رشد کردند. رشد بورس‌ها و افت بهای نفت خام مانع طلا بودند، اما افت دلار تا کف 10ماهه و بیشتر داده‌های چینی، فلز زرد را گران‌تر کردند. شاخص دلار که جمعه دو هفته پیش تا عدد 15/ 95 واحد افت کرده بود، در این روز تا عدد 12/ 95 واحد پایین آمد.

 

ادامه رشد

اونس که دوشنبه به محدوده بالاتر رفته بود، سه‌شنبه نیز به محدوده بالاتر رفت. اونس در روز دوم تا بهای 1242 دلار جهش کرد. این اوج سه هفته‌ای عمدتا ناشی از ادامه افت دلار و تنش‌های ترامپی در آمریکا بود. شاخص دلار در این روز به کف 10 ماهه تازه‌ای معادل 60/ 94 واحد افت کرد. مهم‌ترین خبر روز، واکنش عصبی بازارها به شکست دونالد ترامپ درمورد طرح اصلاح بیمه درمانی اوباما بود. این خبر خرید طلا را به‌عنوان سرمایه امن تشدید کرد؛ درحالی‌که پیش‌تر دو سناتور جمهوری‌خواه با جایگزینی «اوباماکر» مخالفت کرده بودند، روز دوشنبه دو سناتور دیگر اعلام کردند که به طرح تازه رای نخواهند داد تا طرح رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا در عمل به بن‌بست برسد و بازارهای سه‌شنبه متاثر شوند. سه‌شنبه، همزمان با سقوط شاخص دلار و جهش بهای طلا، بازارهای سهام نیز عصبی شدند. بهای نفت خام در این روز اندکی رشد کرد.

 

توقف موقت

چهارشنبه روز توقف بازار براي تثبيت رشدهاي اخير بود. اونس كه در مجموع روزهاي دوشنبه و سه‌شنبه ١٤ دلار جهش كرده بود، در روز سوم هفته یک دلار عقب نشست؛ اما در محدوده ١٢٤٠دلار ماند. شاخص دلار كه سه‌شنبه تحت‌تاثير تنش‌هاي سياست داخلي آمريكا افت كرده بود، چهارشنبه تا عدد 77/ 94 واحد تعديل شد تا توقفي در روند رشد طلا به وجود بيايد. رشد شاخص دلار از كف ١٠ ماهه سه‌شنبه باعث شد رشد بهاي نفت خام نتواند روند اونس را افزايشي كند. با اين همه، توقف طلا در روز چهارشنبه موقتي بود.

 

بازگشت رشد

اونس پنج‌شنبه تحت‌تاثير افت دوباره شاخص دلار، ٣ دلار رشد كرد و به بهای 1244 دلار رسید.شاخص دلار در اين روز تا عدد 30/ 94 واحد افت كرد. دليل ديگر رشد طلا در چهارمين روز هفته، سخنان غيرمنتظره رئيس بانك مركزي اروپا درباره سياست پولي اين نهاد بود. بانك مركزي اروپا در نشست پنج‌شنبه خود نرخ‌هاي بهره را دست نخورده نگه داشت؛ با وجود اين، رئيس اين بانك در نشست خبري پس از جلسه حكام بانك اعلام كرد كه هنوز هيچ برنامه‌اي براي انقباض پولي وجود ندارد. اين گفته‌ها مخالف صحبت‌هاي پيشين او مبني‌بر آمادگي براي كاهش سياست‌هاي انبساطي بود. احتمال تداوم تسهيل پولي در اروپا، معامله‌گران بازار فلزهاي گرانبها را خوشحال كرد. در اين روز همزمان با افت شاخص دلار، بهاي نفت خام هم افت كرد. روند بازار انرژي تا حدي مانع طلا شد؛ اما رشد آن را متوقف نكرد.

 

عبور از مرز

جمعه با افت دوباره شاخص دلار و درنتيجه رشد بهاي اونس شروع شد و درنهایت شاخص دلار به محدوده 93 واحد و بهای اونس به محدوده 1250 دلار رفت. در پایان فعالیت بازارها در روز جمعه، شاخص دلار روی عدد 85/ 93 واحد و اونس طلا روی بهای 1254 دلار ایستاد. در آخرین روز هفته بازارهای جهانی، همزمان با تضعيف بيشتر شاخص دلار، عوامل تنش‌زاي تازه‌اي هم به نفع طلا كار مي‌كردند. از يكسو در آمريكا هم سخنگوي کاخ سفید کناره‌گیری کرد و هم سناتورهاي جمهوري‌خواه از آشوب‌هاي مربوط به طرح اصلاح بيمه اوباما انتقاد كردند. از سوي ديگر، گزارش‌هاي تازه نشان داد كه كميته سرمايه‌گذاري خارجي ايالات‌متحده كه سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي را در رابطه با امنيت ملي مي‌سنجد تا اين مقطع از سال‌جاري ميلادي با دست‌کم ٩ مورد سرمايه‌گذاري مخالفت كرده است. اين رقم نشان‌دهنده نوع نگاه دولت ترامپ به سرمايه‌هاي خارجي به‌خصوص سرمايه‌هاي چيني است. ديگر خبر مهم روز جمعه ادامه رشد يورو تا اوج تقريبا دو ساله بود. يورو روز پنج‌شنبه هم با وجود سخنان ماريو دراگي رشد كرده بود؛ اما جمعه با هضم بيشتر داده‌ها، بيشتر تقويت شد. كارشناسان معتقدند بانك مركزي اروپا همچنان آماده كاهش سياست‌هاي انبساطي خود است؛ اما مي‌خواهد اين اقدام را بدون وحشت‌زده كردن بازارها انجام دهد.

روند بهای اونس طلا در هفته گذشته باعث شده که اکثریت کارشناسان حرفه‌ای و سرمایه‌گذاران خرد انتظار ادامه رشد طلا را در هفته جدید کاری داشته باشند، هفته‌ای که چهارمین هفته نیمه دوم سال و آخرین هفته ماه جولای خواهد بود. در گزارش فردای «دنیای اقتصاد» جزئیات پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت به همراه داده‌ها و رویدادهای مهم هفته پیش‌روی شما خواهد بود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید