در این شرایط، سفته بازان تثبیتکننده بازار بیشتر ترجیح میدهند در روند معاملات مداخله خاصی نکنند و تماشاچی روند بازار تا بازگشت ثبات به قیمتها باشند. در چنین شرایطی، قیمت دلار در روز پنجم هفته در بسیاری از مقاطع، قیمتهای متفاوتی را در بازار به خود دید. حدود ساعت ۳ بعدازظهر یک معاملهگر با قیمت ۴ هزار و ۷۲۰ تومان حاضر به فروش بود؛ حال آنکه دیگری ادعا میکرد با قیمت ۴ هزار و ۷۴۰ تومان حاضر به خرید است و بازار با قیمت ثابتی مواجه نبود. به گفته فعالان، در این فضا، دلاربا کاهش حجم معاملات مواجه بود و قیمت با معاملات اندک جابهجا میشد. روز چهارشنبه همسو با رشد بهای دلار، قیمت یورو نیز در راستای صعودی قرار گرفت و با ۸۰ تومان رشد به قیمت ۶ هزار و ۸۰ تومان رسید. روز سهشنبهارز اروپایی۱۶۰تومان از ارزش خود را از دست داده بود.
در روزی که قیمت دلار با معاملات محدود زیاد جابهجا میشد، قیمت سکه تمام بهار آزادی نوسانات محدودتری را تجربه کرد و با افزایش متعادل ۴ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۵۲۹ هزار تومان رسید. افزایش قیمت سکه ناشی از جوسازیهای معاملهگران ارزی و افزایش قیمت دلار بود. به گفته فعالان، در صورت تغییر مسیر دلار، با توجه به افت بهای اونس در بازارهای جهانی امکان افت بیشتر قیمت سکه وجود دارد. طرحهایی مانند حراج و پیشفروش سکه تا حدی بازار را اشباع کرده است و موجب شده قیمتها نوسانات غیرمنتظرهای را تجربه نکنند. به گزارش «ایبنا» در آخرین اخبار از پیشفروش سکه، ۱۳هزار و ۳۲۰ قطعه سکه بهطور قطعی تا ساعت ۱۵ روز چهارشنبه در قالب طرح پیشفروش سکه به فروش رفت. مسعود خاتونی عضو هیاتمدیره بانک ملی گفت: بانک ملی ایران به مشتریانی که در طرح پیشفروش سکه تمام بهار آزادیمشارکت میکنند، به جای حوالههای کاغذی «کارت سکه» ارائه میکند.
وی توضیح داد که خریداران سکه تمام بهار آزادی میتوانند هر زمانی اراده کنند موجودی کارت خود را از طریق دستگاههای بانک ملی دریافت کنند.
روز چهارشنبه، دلار معاملات خود را در کانال ۴ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز کرد. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۴ هزار و ۷۰۸ تومان آغاز کرد که افزایشی ۳۸ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سهشنبه داشت. به گفته فعالان، افزایش بهای دلار از معاملات انتهای روز سهشنبه کلید خورد. در ساعات انتهایی چهارمین روز هفته بازیگران ارزی موفق شدند در برابر عرضه دلار بازیگران بازارساز تسلیم نشوند و قیمت دلار را در آستانه ۴ هزار و ۷۰۰ تومان نگه دارند. پس از این مقاومت، معاملهگران فردایی در معاملات پشت خطی قیمت را از مرز ۴ هزار و ۷۰۰ تومان عبور دادند تا روز چهارشنبه با انتظارات افزایشی آغاز شود. تحتتاثیر چنین انتظاراتی، قیمت دلار به سرعت تا ساعت یک بعدازظهر مسیر افزایشی را طی کرد و حتی یکی از کانالهای معاملهگران دلار در اواخر قیمت این ارز را در بازار آزاد ۴ هزار و ۷۹۸ تومان ذکر کرد. البته نکته قابلتوجه در این قیمتها آن است که در شرایط فعلی بازار، برخی معاملهگران نرخ فروش دلار خود را اعلام میکنند. این در حالی است که در بازار خریداری برای آن یافت نمیشود و از آنجا که با آن قیمت معاملهای صورت نگرفته است، نمیتوان آن قیمت را به رسمیت شناخت. از طرفی برخی معاملهگران برای بالا بردن جو هیجانی بازار، ممکن است در چنین قیمتهایی معاملات صوری را صورت دهند. آنچه مسلم است دلار روز چهارشنبه در مقاطع مختلف روز با قیمتهای متفاوتی مواجه شد و با توجه به آن میتوان از سرگشتگی معاملهگران واقعی بازار سخن گفت، چرا که در ساعات مختلف نرخهای مشابه برای دلار وجود نداشت. یکی از بازیگران ارزی در میدان روبهروی پاساژ افشار به معاملهگر دیگری گفت: «گویا قیمت دلار گم شده است». تنها در این روز نرخ بازیگران بازارساز شفاف بود؛ در ساعات ابتدای روز بازیگران بازارساز با قیمت ۴ هزار و ۶۸۴ تومان اقدام به عرضه دلار در بازار کردند. البته میزان عرضه نسبت به دو روز گذشته کاهش داشت و همین موضوع موجب شد در ابتدای روز معاملهگران پیرامون آن جوسازی کنند. در بازار پس از ساعت ۵ بعدازظهر قیمتهای متفاوتی برای دلار ذکر میشد و بیشتر نرخها بالای ۴ هزار و ۷۵۰ تومان قرار داشت.
به گفته فعالان، عوامل مختلفی در رشد قیمت دلار اثر داشت. رشد نرخ حواله درهم و بالا رفتن ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق دو عامل بیرونی اثرگذار در رشد قیمت بودند. تحرکات معاملهگران آتی و کاهش عرضه بازیگران بازارساز دو عامل دیگری بود که شاخص ارزی را افزایشی کرد. در حالی چنین عواملی برای رشد قیمت دلار ذکر میشد که عدهای از مقامات رسمی دلایل دیگری را برای رشد دلار ذکر کردند.
روز گذشته، یک عضو فراکسیون امید مجلس گفت: متاسفانه حدود ۱۰تا۱۵ صراف هستند که در بازار ارز یک نوع نابسامانی ایجاد کردهاند که نمیدانم چگونه است کهدولت هم نمیتواند آنها را کنترل کند. به گزارش خبرگزاری فارس، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران اعلام کرد: طی جلساتی که برگزار کردیم وزیر اقتصاد و دولتیها عنوان کردند که دولت هم راضی به این وضعیت نیست و متاسفانه یکسری صراف هستند که نمیدانم چگونه است که دولت هم نمیتواند آنها را کنترل کند. گویا حدود ۱۰تا ۱۵ صراف هستند که در بازار ارز یک نوع نابسامانی ایجاد کردهاند و البته عدهای از مردم هم تقاضای زیادی در بازار دارند. همچنین در دو روز اخیر شایعهای در بازار وجود داشت که حسابهای برخی دلالان ارزی بسته شده است. در همین رابطه، یک مقام آگاه اظهار کرد: در راستای مبارزه جدی با پولشویی و با دستور مقام محترم قضایی، صدها حساب از حسابهای عاملان غیرمجاز ارزی بسته شد. وی با اشاره به اخلال در بازار ارز از سوی شبکهای از دلالان، تاکید کرد: روند مبارزه با دلالان و اخلالگران بازار ارز با قاطعیت ادامه خواهد داشت. این مقام آگاه به فعال شدن این شبکههای دلالی در دورههای نوسانات ارزی اشاره کرد و از اطلاعرسانی بیشتر در این باره در آینده نزدیک خبر داد. برخی از فعالان بازار نیز این خبر را تایید کردند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات