کم محلی بازارها به اخبار سیاسی

دنیای اقتصاد : در آخرین روز هفته، بازار سکه و ارز اخبار سیاسی را با احتیاط پیگیری کرد و خبری از نوسانات شدید نبود. در این روز هر دو دارایی در مسیر افزایشی قرار گرفتند، ولی هیچ کدام نتوانستند از مرزهای روزهای پیشین فاصله بگیرند؛ سکه همچنان زیر مرز ۴ میلیونی باقی ماند و دلار نتوانست پا را فراتر از محدوده ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومانی بگذارد. روز پنج‌شنبه سکه در ابتدای روز از کانال ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان دور شد و در نهایت حدود ساعت ۵ عصر روی عدد ۳ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان قرار گرفت. دلار نیز در این روز در دامنه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزارو ۸۰۰ تومان روز کم نوسانی را نسبت به کل هفته پشت سر گذاشت.
نوسان کم دلار و سکه در حالی به ثبت رسید که در ابتدای روز معامله‌گران سعی داشتند با جوسازی پیرامون اقدام یک بانک آلمانی بازار را ملتهب کنند؛ به گزارش خبرگزاری فارس، بانک مرکزی آلمان (دویچه بانک) سیاست مالی جدیدی را تصویب کرد که مانع انتقال مبلغ حدود ۴۰۰ میلیون دلار به ایران می‌شود. بعدازظهر پنج‌شنبه نیز نوسان‌گیران روی صحبت وزیر امور خارجه ایران مبنی بر عدم برنامه خاصی برای ملاقات با همتای آمریکایی خود مانور دادند؛ ولی این موضوع نیز تنها توانست سکه را در معاملات پشت خطی در مقطعی تا مرز 4 میلیون و 100 هزار تومان بالا ببرد و در بازار ارز واکنش خاصی به این اظهار نظر رخ نداد. حتی بازار با وجود انجام معاملات پشت خطی در وقت اضافه (ساعات انتهایی روز پنج‌شنبه و روز جمعه) به خبرهای رسانه‌های غربی پیرامون رزمایش ایران در خلیج فارس نیز واکنشی نداشت و در همان محدوده ۱۰ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان باقی ماند.

به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که موجب شده است بازیگران ارزی در چنین شرایطی به وقایع سیاسی توجه نکنند، در پیش بودن تغییر سیاست‌های ارزی است. عده زیادی از معامله‌گران باور دارند؛ در‌صورتی‌که شرایط برای معامله توافقی میان صادرکنندگان پتروشیمی و واردکنندگان فراهم شود، بازار آزاد ظرفیت رشد بیشتر را نخواهد داشت. از سوی دیگر، گمانه‌زنی‌های مطرح شده مبنی بر احتمال بازگشت صرافی‌ها به چرخه معاملات و خروج از وضعیت ممنوعیت معاملات ارزی دیگر متغیری است که احتیاط نوسان‌گیران را بالا برد. حتی عده‌ای از فعالان افزایش محدود روز پنج‌شنبه را ناشی از به تعویق افتادن معرفی بسته ارزی دانستند.  در این میان، برخی کارشناسان هشدار می‌دهند، در‌صورتی‌که بسته ارزی جدید نیز از انجام معامله با نرخ قطعی رونمایی کند، ممکن است بازار آزاد واکنش متفاوتی نسبت به پیش‌بینی‌ها از خود بروز دهد.

همچنین چگونگی توافق با پتروشیمی‌ها در زمینه عرضه ارز برای بازار اهمیت بسیاری دارد. اگر مواد بسته به‌گونه‌ای باشد که معامله‌گران احساس کنند ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به راحتی عرضه خواهد شد، فروشنده‌ها در هفته جاری در بازار دست بالا را خواهند داشت. بازارها در هفته جاری با آغاز مرحله اول تحریم‌های آمریکا مواجه خواهند بود.

 عده زیادی از تحلیلگران باور دارند، بازار اثر این اتفاق را پیشخور کرده است و در‌صورتی‌که سیاست‌های ارزی صحیحی در پیش گرفته شود، احتمال وقوع شوک بیشتری وجود نخواهد داشت.  هفته جاری برای بازار ارز و سکه بسیار مهم است؛ چرا که بیشتر فعالان باور دارند، قیمت‌ها می‌توانند با تغییرات زیاد و غیرقابل پیش‌بینی مواجه شوند. اگر سیاست‌گذار از فرصت پیش آمده استفاده کند و روند متفاوت را در بازار ارز پیش بگیرد، می‌توان مرز ۱۱ هزار تومانی را تا مدتی سقف قیمت دلار در نظر گرفت و برای مدتی کف قیمت در بازار از اهمیت بیشتری برخوردار شود. با این حال، بازار نشان داده است، زمانی که اتفاقی برخلاف انتظارش رقم بخورد، واکنش آرامی را صورت نخواهد داد.

البته برخی فعالان نیز این نکته را متذکر می‌شوند که تعدادی از معامله‌گران به‌دلیل احتمال آغاز مذاکره بین ایران و آمریکا از انجام معامله کنار کشیده‌اند و اخبار پیرامون این متغیر در روزهای آینده در بازار نقش مهمی خواهد داشت.

تایید آماری رشد تقاضا
انتشار گزارش شورای جهانی طلا  در انتهای هفته گذشته به اتش موجود برای خرید سکه و طلا مهر تایید زد. براساس آخرین گزارش شورای جهانی طلا که به بررسی وضعیت بازار جهانی فلز زرد در سه‌ماه دوم سال 2018 میلادی پرداخته است، میزان تقاضای طلای فیزیکی در ایران پس از خروج ترامپ از برجام و به رغم افزایش موانع خرید و فروش، افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. حجم تقاضای فلز گرانبها در بازار داخلی ایران ظرف نیمه ابتدایی سال 2018 به اندازه مجموع تقاضا در سال‌های 2016 و 2017 میلادی است.

 


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید