در حال حاضر ذخایر قطعی طلا در معادن ایران ۲۵۰ تن است که توسط بخش خصوصی، دولتی و سرمایهگذاری خارجی در حال استخراج است. به گفته عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، بهزودی به استخراج ۸ تن طلا در سال میرسیم و احتمال کشف طلا تا هزار تن وجود دارد.
استخراج سالانه ۸ تن طلا در ایران
به گزارش «ایسنا» عمدهترین استفاده از طلا در ایران ساخت جواهرات است. اما گفتوگوی جدید دولتها درباره استفاده از این فلز گرانبها بهعنوان پشتوانه پول ملی کشورها و همچنین موارد استفاده در صنایع الکترونیک و پزشکی در کنار وجود معادن سرشار در ایران بهویژه در آذربایجان غربی و کردستان باعث شده است پژوهش و سرمایهگذاری در این بخش همیشه در حال پیشرفت باشد.در حال حاضر سالانه در دنیا ۳۲۰۰ تن طلا استخراج میشود و ۱۲۱ کشور در امر استخراج طلا مشارکت دارند که چین با ۳۲۰ تن، بزرگترین تولیدکننده و بلیز در آمریکای مرکزی با ۵ کیلوگرم کوچکترین تولیدکننده بهشمار میرود. ایران نیز در رتبه یازدهم آسیا و ۴۳ جهان قرار دارد.در این زمینه بهروز برنا، عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به وجود حداقل ۱۶ محدوده طلایی در کشور به «ایسنا» گفت: بیش از هزار محدوده امیدبخش برای طلا ازسوی سازمان زمینشناسی کشف شده که از این هزار محدوده، در زمینه ۱۰۰ محدوده کار اکتشافی انجام شده است.
وی افزود: طبق نتیجه اکتشافات این ۱۰۰ محدوده، در ۲۱ استان وجود معدن طلا محرز شده است و از این ۲۱ استان ۱۲ استان به گواهی کشف و معدن رسیدهاند.برنا در توضیح وضعیت فعلی ذخایر طلا در کشور گفت: اکنون ۲۴ معدن طلای فعال در کشور داریم که ذخایر قطعی آنها ۲۵۰ تن و ذخایر احتمالیشان ۳۴۰ تن است که بهزودی به استخراج ۸ تن طلا در سال نزدیک میشوند.معاون سابق سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، معدن زرشوران را بزرگترین ذخیره طلای کشور در کلاس جهانی دانست و گفت: این معدن قصد دارد به تولید ۳ تن طلا در سال برسد. بعد از معدن زرشوران، معدن ساریگونی در صورت تکمیل اکتشاف، جزو ذخایر بزرگ کشور محسوب میشود که این معدن از سال گذشته به تولید سالانه ۳ تن طلا رسیده است.
این عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی همچنین با تاکید براینکه ایران جزو ۶ کشور بزرگ مصرفکننده طلا است گفت: در حال حاضر صادرات طلا نداریم.برنا بیشترین استفاده طلا در کشور را در ساخت جواهرات دانست و گفت: در دنیا بحثهایی درباره استفاده از طلا بهعنوان پشتوانه پول هم مطرح است. همچنین طلا به علت رسانایی بالا در برخی وسایل الکترونیک استفاده میشود؛ اما در ایران بیشترین کاربرد آن در ساخت جواهرات است.
وی همچنین درباره حضور دو کشور خارجی برای سرمایهگذاری در معادن طلا اظهار کرد: در معدن داشکسن یا ساریگونی، قزاقستان با همکاری یک شرکت ایرانی و با سهم ۷۰ به ۳۰ مشغول به کار است. همچنین یک شرکت چینی در منطقه شرفآباد و زرترشت کرمان سرمایهگذاری کرده است. این عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی همچنین از حضور بخش خصوصی در اکثر معادن کشور خبر داد و گفت: فقط معادن زرشوران، کوهدم، هیرد و موته دست بخش دولتی هستند. احتمال افزایش استخراج طلا در حالی مطرح میشود که چندی پیش شورای جهانی طلا از افزایش تقاضای این فلز گرانبها در ایران خبر داده بود. به گزارش «دنیای اقتصاد»آمارهای شورای جهانی طلا نشان میدهد تقاضای سکه و شمش در ایران در فصل دوم سال ۲۰۱۸ به بالاترین میزان از فصل دوم سال ۲۰۱۴ رسید. همچنین میزان تقاضا برای این دو در دو فصل سال ۲۰۱۸ بالاتر از مجموع سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ بوده است.
البته میزان تقاضا در فصل دوم سال ۲۰۱۸ همچنان پایینتر از مقاطعی است که در بازار داخلی سکه و دلار شوکهای سال ۹۰ تا اوایل سال ۹۲ را تجربه میکردند. مصرف دلار در فصل دوم سال ۲۰۱۳ به بالای ۲۰ تن رسید. در فصل اول همان سال تقاضا نزدیک به ۱۳ تن بود. در مقیاس سالانه میزان مصرف طلا در ایران در سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۶۵ تن بود. از سال بعد مصرف شکل کاهشی به خود گرفت تا اینکه از سال ۲۰۱۷ روند معکوس شد؛ درحالیکه در سال ۲۰۱۶ میزان تقاضای طلا به ۶/ ۴ تن رسیده بود، در سال ۲۰۱۷ با رشد ۳۷ درصدی به ۱۹ تن رسید.
نظرات