مسیر بعدی قیمت دلار

دنیای اقتصاد : در سومین روز هفته، دلار و سکه افزایش قیمت را تجربه کردند؛ با این حال، هر دو دارایی زیر سطوح مهم مقاومتی باقی ماندند. روز دوشنبه، دلار در ابتدای روز در مسیر کاهشی قرار داشت، ولی در ادامه با حمایت معامله‌گران در مرز ۱۴ هزار تومانی رو به سوی قیمت‌های بالاتر کرد و در نهایت حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان ایستاد. این قیمت ۱۰۰ تومان بالاتر از روز دوم هفته بود.
مسیر بعدی قیمت دلار 
در این میان، به گفته فعالان، بازار روز سوم هفته برای معامله‌گران دو نکته مهم داشت. دومین حمایت از دلار در مرز ۱۴ هزار تومانی، امری که افزایشی‌های بازار را حداقل کمی به روند روزهای آتی خوشبین‌تر کرد، اولین سیگنال به برخی معامله‌گران بود. با این حال، از نظر برخی فعالان نکته مهم تر این بود که بازار در برابر صعود دلار به سطوح بالای ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تمایلی از خود نشان نداد.

عده‌ای باور داشتند، اینکه دلار حتی در روز دوشنبه به سوی این مرز مقاومتی خیز برنداشته است، نشانه‌ای از آن است که در حال حاضر نیروهای افزایشی نیز رغبت چندانی برای فعالیت در بازار ندارند. آنها در روزهای اخیر بیشتر از افزایش قیمت‌ها، به حمایت از کف‌های قیمتی علاقه نشان داده‌اند. در حالی که بیشتر طرفدار بالا بردن قیمت‌ها باشند، از دلار در برابر نزول به زیر سطوح حمایتی، ایستادگی کرده‌اند. به باور برخی از بازیگران ارزی، یکی از عواملی که در حال حاضر برخی از افزایشی‌ها را از بازار دور نگه داشته است، احتمال تصویب لوایح مربوط به FATF در ایران است. گروهی از فعالان باور دارند، گروه ویژه اقدام مالی نیمه دوم مهرماه جلسه دارد و در آن ممکن است در مورد ایران نیز صحبت شود، به همین دلیل ایران ممکن است پیش از آن جلسه، لوایح یاد شده را تصویب کند. معامله‌گران کاهشی باور دارند؛ در‌صورتی‌که این اتفاق رخ دهد، دلار با یکی از نزولی‌ترین روندهای ماه‌های اخیر رو‌به‌رو خواهد شد. در مقابل، افزایشی‌های بازار باور دارند، اثرگذاری تصویب لوایح مربوط به FATF محدود و موقت خواهد بود. از نظر آنها، تا زمانی که سایه تحریم‌های نفتی بر بازار ایران قرار دارد و انتظار در مورد میزان صادرات طلای سیاه منفی کاهشی باشد، قیمت دلارو سایر ارزها در برابر کاهش قیمت مقاومت زیادی خواهد داشت. در این میان، عده دیگری باور دارند، رفتار آتی بازارساز نیز در روند قیمت‌ها موثر خواهد بود. آنها اعتقاد دارند بازارساز تا این لحظه مداخله چندانی در بازار آزاد نکرده است و در‌صورتی‌که وارد بازار شود، قیمت‌ها تا مدتی آرام خواهند گرفت. در این میان، دسته مقابل عنوان کرده‌اند، در‌صورتی‌که بازارساز ذخایر خود را از دست بدهد، احتمال نوسانات شدید در بلند مدت بالاتر می‌رود. در این میان، نکته جالب آن بود که در ساعات انتهایی روز دوشنبه دلار سعی کرد به سوی مرز ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان گام بردارد.  یکی دیگر از خبرهای ارزی دیروز، عرضه یورو برای مسافران با فاصله ۶۰۰ تومانی از قیمت بازار بود. به گزارش «ایسنا» روز دوشنبه، در بازار آزاد ارز هر یورو تا ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان معامله می‌شد. این در حالی است که آخرین گزارش دریافت شده از شعب بانک‌ها از این حکایت داشت که برای روز دوشنبه قیمت هر یورو حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده و مسافران می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند. بر این اساس اختلاف قیمت بین ارزی که در صرافی‌ها به مسافر ارائه می‌شود با آنچه در بانک‌ها پرداخت می‌شود حدود ۶۰۰ تومان در هر یورو بود. این در حالی است که قبل از شروع به کار بانک‌ها برای ارائه‌ ارز مسافرتی و همزمان با اجرای بسته جدید ارزی دولت از نیمه مرداد این ارز در صرافی‌ها هم قیمت بازار شده بود و حداقل هیچ رانتی به همراه نداشت.

در روزی که دلار افزایشی شد، سکه تمام بهار آزادی با ۴۰ هزار تومان افزایش به قیمت ۴ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان رسید. این در حالی بود که سکه در روز دوم هفته بیش از ۱۰۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرده بود. در حالی که برخی معامله‌گران بر ادامه روند افزایشی تاکید داشتند، گروه دیگری بر کاهش سرعت رشد این فلز گرانبها تمرکز کردند. از نظر آنها اینکه سکه نتوانست به‌سوی مرز مقاومتی ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان گام بردارد، سیگنالی از عدم توان افزایش بیشتر است. مطابق انتظار این دسته سکه در ساعات انتهایی روز کاهشی شد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید