آیا رشد قیمت مس ادامه دارد؟

*علی مرتضوی، تحلیلگر شرکت بین المللی الپری

 

فلز مس در پی انتشار گزارش عملکرد تجاری چین و با مشخص شدن میزان واردات کنسانتره و کاتد مس، روز جمعه با کاهش 3.4 درصدی قیمت در بازار لندن به 6679 دلار و 50 سنت برگشت. انتشار عملکرد تجاری چین در حوزه واردات مس، اعم از کنسانتره و کاتد، نشان داد که روند افزایش تقاضای وارداتی مس در ماه آگوست متوقف شده است. بر اساس این گزارش واردات کنسانتره مس در آگوست معادل 1.44 میلیون تن بوده که 0.7 درصد نسبت به ژولای کاهش یافته و واردات محصولات ساخته شده 390 هزار تن بوده که اگرچه نسبت به سال قبل حاکی از رشد 11 درصدی است ولی نسبت به ماه ژولای تغییری نداشته. همچنین گزارش واردات چین نشان می دهد که در مجموع هشت ماه اول 2017 واردات کنسانتره با رشد 2درصدی و واردات کاتد با کاهش 12.7 درصدی همراه بوده است. به همین دلیل با توجه به سرعت رشد مس و ارتفاع قیمت، از هیجان معاملات کاسته شد و بازرگانان با شناسایی سود میزان فروش را افزایش دادند و همین امر موجب پایین نشستن قیمت شد. در حالیکه قیمت هر تن مس در بازار نقد لندن در آغاز اولین هفته از ماه سپتامبر، روز دوشنبه گذشته 6872 دلار را ثبت نمود و در بازار تحویل سه ماهه از 6904 دلار هم گذشت. روز سه شنبه نیز با رشد 15.5 دلاری در بازار لندن 6937 دلار را هم پشت سرگذاشت. . در معاملات ثبت شده روز چهارشنبه نیز قیمت تا محدوده 6921 دلار در لندن پیشروی کرد. این رشد قیمتی در حالی ادامه داشت که موجودی فیزیکی ثبت شده ی انبار لندن کماکان در حال کاهش است. بر اساس داده های LME کل موجودی مس با کاهش 4950 تنی روز جمعه به 210725 تن رسید که تنها 116375 تن از آن دارای مجوز فروش است. بر این اساس موجودی انبار بازار لندن در ماه آگوست بیش از 26 درصد کاهش داشته است.

 

چالش های عرضه و تقاضا

فلزات اساسی در سال 2017 بسیار مورد توجه بازارها قرار گرفتند. با گذشت 8 ماه از سال جاری میلادی می توان امسال را سال رکوردشکنی های قیمتی برای آلومینیوم، فولاد، مس، روی و سرب نامید و باید گفت که مهمترین محرک قیمت ها تا اینجا رشد تقاضای چین و خیز این اقتصاد بزرگ برای دستیابی به رشد اقتصادی 6.4 درصدی در سال 2017 میلادی بوده است. لذا هرگونه علامتی که نشان دهنده ی کاهش تقاضای دومین اقتصاد بزرگ جهان باشد، بر تقاضای فلزات اساسی اثر می گذارد. به همین دلیل بسیاری از تحلیلگران، سرمایه گذاران و موسسات مالی منتظرند تا با داده های سرکایه گذاری که این هفته منتشر می شوند، فضای کلی تقاضای چین را برای ادامه 2017 ترسیم نمایند تا بتوانند مسیر حرکت بازار فلزات اساسی را تا حدودی برآورد کنند. از طرف دیگر مشکلات عرضه نیز مزید علت رشد قیمت شده است. تولیدکنندگان بزرگ در شزایطی هستند که در پوشش تقاضای رشد یافته با مسائلی مواجه اند و همین امر توانسته تعادل بازار را به تعویق بیندازد.

 

غول های معدنی از برنامه تولید عقب مانده اند

گزارش های عملکرد یازده تولیدکننده بزرگ مس جهان نشان می دهد که این شرکت ها در نیمه اول سال جاری حتی موفق به پوشش 50 درصدی برنامه تولید هم نشده اند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید