گروه بنگاهها: مدیر عامل ذوبآهن اصفهان در نشستی با جمعي از فعالان بازار سرمايه اقدامات این شرکت برای رفع مشکلات را تشریح کرد.احمد صادقی گفت: ذوبآهن اصفهان با مشكلاتي ناشي از بدهيها و بهرههاي بانكي مواجه است اما اقدامات مختلفي براي حل اين مشكلات انجام شده و خوشبختانه به تدريج در حال به ثمر نشستن است. وی با اشاره به تدابير صورت گرفته برای كاهش بدهيها طي 2 سال گذشته گفت: اقدامات خوبي جهت پرداخت بدهيهاي غيربانكي صورت گرفته و هر چند اين بدهيها صفر نشده اما به حد معقولي رسيده است.
وي افزود: بدهي به برخي معادن كاهش چشمگيري يافته و بدهي به راهآهن جمهوري اسلامي نيز با تحويل ريل U33 به اين سازمان كه البته تنها شامل 50 درصد قرارداد ميشود، كاهش مييابد. صادقي با اشاره به اينكه هزينه مالي سالانه ذوبآهن اصفهان 820 ميليارد تومان بود، گفت: از سال گذشته با پرداخت برخي بدهيهاي بانكي و توافق با بانكها، هزينه مالي اين شركت به 650 ميليارد تومان كاهش يافت و خوشبختانه با تداوم پرداخت بدهيها، اين هزينه همچنان روند كاهشي دارد.مديرعامل ذوبآهن، كل زيان دوسال گذشته اين شركت را 400 ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: با وجود هزينههاي مالي كه پس از اقدامات مختلف به 650 ميليارد تومان در سال كاهش يافت، تورم و ساير مشكلات، اين كاهش زيان، روند بسيار خوبي را نشان ميدهد.
صادقي با اشاره به اصلاح ساختار مالي ذوبآهن گفت: بيش از 300 اقدام مديريتي براي حل مشكلات ذوبآهن انجام شده كه يكي از آنها كاهش هزينههاي زائد است. در اين راستا ميتوان به كاهش قراردادهاي پيمانكاري و تكيه بر توان داخلي براي انجام پروژههاي مختلف اشاره کرد كه هزينه 1900 ميلياردي قراردادهاي پيمانكاري در سال 95 را به 800 ميليارد تومان كاهش داد ضمن اينكه اين رقم نيز با اقدامات مختلف، به 200 ميليارد تومان كاهش مييابد. مديرعامل ذوبآهن يكي از موارد حذف پيمانكار و اتكا به توان داخلي را اجراي پروژه اصلاح سيستم غبارگير براي سه كانورتو اين شركت عنوان کرد و گفت: غبارگير يكی از كانورتورها با پيمانكار خارجي انجام شد كه بازده خوبي نداشت در حاليكه سيستم غبارگير دوكانورتو ديگر، با توان داخلي اصلاح شد كه با هزينه بسيار كمتر، بازده بهتري دارد.
صادقي، احياي مجدد خط سيمسازي در بخش نورد اين شركت و صادرات محصولات آن را از ديگر اقدامات مهم اين شركت معرفي کرد و گفت: آغاز توليد انبوه ريل كه امروز صورت گرفت، قطعا تاثير مثبتي در شرايط ذوبآهن دارد اما خط توليد ريل، از قابليتهاي بيشتري برخوردار است و ميتوان در اين خط، تيرآهن تا سايز 500 و تيرآهن بال پهن تا سايز 300 توليد کرد. وي با اشاره به اينكه تا كنون ذوبآهن قادر به توليد تيرآهن بال پهن تا سايز 200 بوده، گفت: هيچ شركتي در ايران به غير از ذوبآهن قادر به توليد اين محصولات نيست.مديرعامل ذوبآهن، توليد محصولات خاص و با ارزش افزوده بيشتر را از جمله سياستهاي اصلي اين شركت دانست و گفت: براي توليد شمش مخصوص ريل، تجهيزات جديدي در اين شركت نصب شده و پروژههاي سولفورزدايي و VD نيز اجرا شده است كه همگي توان توليد فولادهاي آلياژي را به ذوبآهن ميدهد. صادقي، توان كنوني توليد سالانه ذوبآهن را بين 2 ميليون و 800 هزار تا 3 ميليون تن دانست و گفت: اين توليد به دليل عدم تامين سنگآهن محقق نميشود و اين معضل، يكي از گلوگاههاي توليد در ذوبآهن است.
وي مصوبه مجلس در جهت وضع تعرفه صادرات براي سنگآهن را اقدامي مناسب دانست و ابراز اميدواري كرد دولت با اجراي اين مصوبه به توليد ملي خدمت بيشتري کند. مديرعامل ذوبآهن، از تلاش اين شركت براي راه اندازي يك كانورتو جديد خبر داد و گفت: اين موضوع، 56 ميليون يورو هزينه دارد كه با رفع مشكلات مربوط به LC و بانك عامل، پروژه مذكور اجرايي شده و تا اواسط سال آينده يك ميليون تن توليد شمش ذوبآهن را در سال افزايش ميدهد. مديرعامل ذوبآهن يكي ديگر از اقدامات بسيار مهم اين شركت براي حل مشكلات خود را كاهش قابل توجه قيمت تمام شده محصولات با انجام پروژههاي مختلف معرفي و اظهار کرد: پروژه كاهش HMR در بخش فولادسازي نقش مهمي در كاهش قيمت تمام شده دارد. اين پروژه تا به حال كه بهطور كامل اجرا نشده اثرات اقتصادي بسياري داشته و اجراي كامل آن سالانه هزار ميليارد تومان از هزينههاي توليد اين شركت را كاهش ميدهد.
وي افزود: كك كه در كوره بلند شارژ ميشود، تاثير زيادي در تعيين قيمت تمام شده محصولات ذوبآهن دارد و كاهش مصرف آن بسيار ضروري است. در اين راستا پروژه تزريق پودر زغال به كوره بلند در حال اجراست كه بين 100 تا 150 كيلو مصرف كك را به ازای هر تن توليد فولاد كاهش ميدهد و اين امر بين 100 تا 250 ميليارد تومان سالانه صرفه اقتصادي دارد. صادقي پرعيارسازي سنگآهن را كه در كوره بلند شارژ ميشود يكي ديگر از فعاليتهاي مهم ذوبآهن دانست و گفت: هماكنون با اجراي پروژهاي كه به دست توانمند تلاشگران ذوبآهن صورت گرفت، از 5 ميليون تن سنگآهن مورد نياز اين شركت، يك ميليون و 200 هزارتن پرعيارسازي ميشود و با اجراي كامل اين پروژه 600 ميليارد تومان در سال، صرفه اقتصادي نصيب ذوبآهن ميشود. مديرعامل ذوبآهن، آينده اين شركت را با مجموع اين اقدامات بسيار روشن توصيف کرد و ادامه جلسات شفافسازي با فعالان بازار سرمايه و اصحاب رسانه را براي معرفي توانمنديهاي اين شركت بسيار ضروري دانست.
نظرات