84 واحد تا شاخص 84 هزار واحدی

دنیای اقتصاد- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته به روند صعودی خود ادامه داد و به سطح جدیدی از شاخص نزدیک شد. نماگر بازار سهام دیروز تحت تاثیر رشد قیمت نمادهای شاخص‌ساز با رشد 233واحدی (معادل 3/ 0 درصد) مواجه شد و در سطح 83هزار و 916واحدی به کار خود پایان داد.به این ترتیب شاخص کل تنها 84 واحد با شاخص 84 هزار واحدی فاصله دارد. نمادهای ارتباطات سیار، کشتیرانی، فولاد مبارکه، مپنا و ‌های‌وب بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص کل داشتند. این در حالی است که معاملات منفی در دو نماد پالایش نفت اصفهان و آسان پرداخت پرشین مانع از رشد بیشتر این متغیر شد.

 

در بازار دیروز در تحولات کلان رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به حرکت تدریجی به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز گفت: بانک مرکزی دو طرح را در رابطه با رتبه‌بندی بانک‌ها دارد که یک طرح، در درون بانک مرکزی است که نتایج آن به بیرون اعلام نمی‌شود و عمق بازرسی و نظارت بانک مرکزی بر آن بانک، بر اساس طرح اعلام‌شده قبلی است. وی افزود: در طرح دیگری که از سوی شرکت رتبه‌بندی ایران در حال انجام است، بانک‌ها با تکیه بر صورت‌های مالی و نسبت‌هایی که از آن برداشت می‌شود؛ رتبه‌بندی می‌شوند که نتایج آن تا پایان مهرماه اعلام می‌شود؛ به نحوی که بانک‌ها از نظر نسبت‌های دارایی- بدهی، مدیریت منابع و سایر ویژگی‌ها تحت بررسی قرار گرفته و در نهایت، ترکیب همه این شاخص‌ها با هم، درآمیخته شده و شاخص کلی ایجاد می‌شود که به نسبت آن، رتبه بانک‌ها اعلام خواهد شد.وی در مورد نرخ سود سپرده‌های صندوق سرمایه‌گذاری بانک‌ها نیز گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهادهای فعال در بازار سرمایه هستند و بانک‌ها از این ابزار استفاده می‌کنند؛ ولی چون در پرتفوی خود، دارایی‌هایی دارند که بازدهی بالاتری دارد، ممکن است بتوانند نرخ سود بالاتری بپردازند؛ ولی آنچه مسلم است، آن میزان از منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری که در بانک سپرده‌گذاری می‌شود؛ باید از دستورالعمل بانک مرکزی تبعیت کند.

در این گروه همچنین دفتر صنایع خودرو و نیروی محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: تیرماه امسال 127 هزار و 899 دستگاه خودرو در کشور تولید شد که نسبت به زمان مشابه سال گذشته 1/ 24 درصد افزایش داشت. در تیرماه 1395 تعداد 103 هزار و 20 دستگاه خودرو تولید شد. از لحاظ آمار تجمعی نیز در تیرماه 95 به میزان 369 هزار و 184 دستگاه انواع خودرو تولید شد که با توجه به تولید 434 هزار و 485 دستگاه در تیرماه 96 رشد 7/ 17 درصدی داشت. در گروه دارویی شرکت بورسی داروسازی اسوه برنامه افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی از یک محل را اعلام کرد. داروسازی اسوه درصورت موافقت سازمان بورس با افزایش سرمایه 200 درصدی، 50 میلیارد تومان به سرمایه فعلی می‌افزاید. تامین مالی «داسوه» از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و با 7 هدف اصلاح ساختار مالی،کاهش هزینه‌های مالی با توجه به تبدیل مطالبات سهامداران به سرمایه، تامین سرمایه در گردش، جبران مخارج سرمایه‌ای انجام شده، بهبود و افزایش قیمت سهام و ارزش بازار سهام شرکت، بهبود نسبت مالکانه و ارتقای جایگاه در داروسازی و فراهم‌سازی مقدمات ارتقای بازار و کسب حداقل سرمایه ثبت‌شده صورت می‌گیرد تا این شرکت داروسازی 75 میلیارد تومانی شود.

در گروه قندی شرکت قند هکمتان نخستین پیش‌بینی درآمد هر سهم 12 ماه منتهی به 31 شهریور ماه 97 را حسابرسی‌شده و با سرمایه 273 میلیارد و 600 میلیون ریال منتشر کرد. «قهکمت» با انتشار نخستین پیش‌بینی سال مالی 97 سود خالص سال مالی آتی را مبلغ 137 میلیارد و 549 میلیون ریال در نظر گرفته است و بر این اساس سود خالص برای هر سهم مبلغ 503 ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال مالی گذشته معادل 7 درصد کاهش داشته است. این شرکت در سال مالی 96 سود خالص هر سهم را مبلغ 541 ریال پیش‌بینی کرده بود. درگروه شیمیایی استاندار اصفهان از در دستور کار قرار گرفتن تنفس پرداخت هزینه‌های ۳ ماهه‌ برق، آب و گاز، مالیات و گشایش LC، ثبت سفارش ۲ هزار تنی و راه‌اندازی تدریجی خط تولید الیاف و پلی‌استر شرکت پلی‌اکریل خبر داد.در گروه ماشین‌آلات و تجهیزات، شرکت صنایع پمپ‌سازی ایران اطلاعات و صورت‌های مالی 12 ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 96 (حسابرسی شده) را با سرمایه ای معادل 400 میلیارد ریال منتشر کرد.این شرکت در سال مالی که گذشت مبلغ 145 میلیارد و 607 میلیون ریال سود خالص کسب کرد و بر این اساس مبلغ 364 ریال سود به ازای هر سهم اختصاص داد که در مقایسه با دوره مشابه سال مالی قبل معادل 16 درصد افزایش داشت. «تپمپی» در سال مالی 95 مبلغ 315 ریال سود خالص به ازای هر سهم اختصاص داده بود.

در گروه غذایی دبیر انجمن لبنی اظهار امیدواری کرد سازمان حمایت وضعیت قیمتی سه فرآورده لبنی را تا دو هفته آینده نهایی کند و گفت: پرداخت فاز سوم مشوق صادراتی به دلیل عدم تامین منابع مالی بلاتکلیف مانده است. رضا باکری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: فاز سوم مشوق صادراتی لبنیات هنوز پرداخت نشده و سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده منابع کافی برای پرداخت آن را در اختیار ندارد، بنابراین این مساله تا زمانی که تامین منابع انجام شود بلاتکلیف است. وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تعیین تکلیف قیمت سه فرآورده لبنی شیر، ماست و پنیر که قرار بود سازمان حمایت درباره آنها تصمیم‌گیری کند،گفت: برای این سه فرآورده نیز هنوز تعیین تکلیف صورت نگرفته است و بررسی‌ها ادامه دارد. رئیس انجمن صنایع لبنی افزود: امید است ظرف دو هفته آینده تکلیف این فرآورده‌ها نهایی شود. در این گروه شرکت مجتمع کشت و صنعت چین‌چین اطلاعات و صورت‌های مالی 12‌ماهه منتهی به 31 خردادماه 96 را با سرمایه‌ای معادل 100 میلیارد ریال منتشر کرد. کشت و صنعت چین چین با انتشار عملکرد یکساله گذشته خود اعلام کرد در سال مالی 96 مبلغ 57 میلیارد و 154میلیون ریال سود خالص کسب کرده و بر این اساس مبلغ 572 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشته که در مقایسه با سال مالی قبل معادل 7 درصد کاهش داشته است. «غچین» در سال مالی 95 مبلغ 618 ریال سود به ازای هر سهم محقق کرده بود. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به 375میلیارد تومان و در فرابورس به 265میلیارد تومان بالغ شد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید