هفته گذشته بازار سنگآهن بیشترین میزان ریزش هفتگی خود را در یک سال گذشته پشت سر گذاشت بهطوریکه سنگآهن 62 درصد طی هفته گذشته با افت 16 درصدی به قیمت62دلار در روز جمعه رسید. کارشناسان دلیل این امر را کاهش تولید فولاد در بازارهای جهانی و افزایش موجودیهای انباری میدانند. سنگآهن با واکنش سرمایهگذاران به تاثیر کاهش تولید فولاد چین که معادل نصف تولید جهان است، عقبنشینی کرده است.
محدودیت تولید فولاد به تقاضا برای سنگآهن که ماده خام فولادسازی است، لطمه بیشتری خواهد زد. تولید فولاد چین امسال به رکورد بالایی رسیده و به سنگآهن کمک کرده است. عامل دیگری که به مصائب بازار سنگآهن افزود، تنزل رتبه اعتباری چین از سوی آژانس اعتبارسنجی «اساند پی» و همچنین تهدیدهای جدید کره شمالی و تحریمهای آمریکا بود که هجوم به سوی داراییهای امن را بهدنبال داشت.به گزارش مرکز فولاد ایران طی هفته گذشته سنگآهن از حدود 74 دلار در روز جمعه به کمتر از 62 دلار رسید. افت قیمت بازار فولاد چین سنگآهن را نیز نزولی کرد. تمایل به خرید در چین با توجه به نزدیکی تعطیلات یک هفتهای اکتبر کمتر شده است. فروشندهها تمایل داشتند قبل از آنکه قیمت ارزانتر شود محمولههای خود را بفروشند. در هر حال بازار نزولی بود و کسی تمایل به خرید در بازار نزولی ندارد. فعلا بازار محتاطانه حرکت میکند ابهاماتی در مورد آینده بازار وجود دارد. مشخص نیست سیاستهای زیست محیطی دولت چین تا چه میزان تاثیرگذار است و کاهش تولیدها به چه میزان خواهد بود. در بازار سنگآهن صادراتی ایران، آخرین قیمت سنگآهن مگنتیت خلوص 60 درصد از حدود 52 دلار به حدود 41 دلار در هر تن فوب رسید. سنگآهن هماتیت صادراتی ایران نیز حدود 37 دلار در هر تن فوب ثبت شد.
بازار قراضه در مواجهه با مازاد عرضه
هفته گذشته بازار قراضه وارداتی ترکیه در رکود بود و قیمت قراضه سنگین کلاس 1 و 2 خلوص 20-80 حدود 335 دلار در هر تن سیافآر بود. خریداران ترکیهای معتقدند بازار دچار مازاد عرضه شده ولی عرضهکنندهها هزینه جمع آوری را بالا میدانند و حاضر نیستند قیمت را پایین تر بیاورند.جو بازار صادرات قراضه سیآیاس هم با توجه به رکود تقاضا در ترکیه و افت قیمتهای اخیر قراضه آمریکا منفی بود. قراضه آ3 روسیه 335 دلار در هر تن سیافآر ترکیه بود در حالی که آخرین معاملات در 343 تا 344 دلار در هر تن سیافآر هفته قبل نهایی شد. در خاور دور نیز تقاضا کم است. قراضه سیآیاس 340 تا 345 دلار در هر تن سیافآر کرهجنوبی است.قراضه سنگین کلاس 2 ژاپن 298 تا 303 دلار در هر تن فوب است که به دلیل نوسان نرخ ارز نسبت به هفته قبل 8 دلار افت داشته است. کره ایها موجودی کافی دارند و عجلهای در خرید نشان ندادهاند. قراضه سنگین کلاس یک آمریکا و قراضه آ3 روسیه در خاور دور تغییر قیمتی نداشتهاند و در کرهجنوبی معاملهای نیز شنیده نشده است.
جو منفی برای بیلت
افت قیمت بیلت و میلگرد در چین و کاهش قیمت قراضه بازار بیلت سیآیاس را نیز با جوی منفی روبهرو کرد. البته عرضه محدود است و کارخانهها همچنان به فکر بالا بردن قیمت بودند. شاخص قیمت پلاتس برای بیلت صادراتی سیآیاس 520 دلار در هر تن فوب و در ثبات بود. فعالیت بازار بیلت در ترکیه نیز به دلیل رکود بازار مقاطع و افت قیمت قراضه کمتر شده است و انتظار افت قیمت 10 تا 15 دلاری نیز میرود.در بازار بیلت چین قیمت بیلت حدود 5 دلار در هر تن افت روزانه داشته به 562 دلار در هر تن درب انبار رسیده است. قیمت بیلت در امارات هفتههای اخیر در ثبات بوده بیلت وارداتی 535 تا 545 دلار در هر تن سیافآر بود.در ترکیه بیلت سیآیاس 535 تا 550 دلار در هر تن سیافآر است و خریداری ندارد. در خاور دور تقاضای بیلت سیآیاس مطلوب است و قیمت حدود 5 دلار رشد داشته 535 دلار در هر تن فوب شده که معادل 550 دلار در هر تن سیافآر است. عرضهکنندههای سیآیاس به آینده بازار بیلت امیدوارند ولی برخی عوامل منفی وجود دارد از جمله روند نزولی بازار قراضه در ترکیه و افت 10 دلاری قیمت بیلت در چین. در بازار داخلی ترکیه نیز بیلت 530 تا 535 دلار در هر تن درب کارخانه بدون 18 درصد مالیات بر ارزش افزوده است و تا 5 دلار تخفیف نیز داده میشود.در خاور دور هم بیلت چین حداقل 20 دلار ارزان تر شد و 550 تا 555 دلار در هر تن سیافآر بود.
افت قیمت مقاطع در روند هفتگی
هفته گذشته میلگرد صادراتی چین با افت قیمت در بازارهای فیوچرز و ارزان شدن بیلت افت داشت. پایین آمدن تقاضا در بازار داخلی هم علت دیگر افت بازار صادرات بوده است. قیمت پیشنهادی فعلی در بازار صادرات میلگرد چین 565 تا 575 دلار در هر تن فوب است که 11 تا 12 دلار نسبت به هفته قبل افت داشته است. میلگرد در بورس شانگهای چین 16 دلار آخر هفته افت داشته 558 دلار در هر تن شد.
نظرات