توسعه مداوم بازار سرمایه با فرهنگ‌سازی و تنوع ابزارها

آنچه همواره در بازار سرمایه کشور جریان دارد معلول شرایط کلان اقتصادی است، در صورتی که اقتصاد با چالش مواجه باشد یا میزان ریسک افزایش یابد، سرمایه‌گذاران آن را حس می‌کنند.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ضمن بیان مطلب فوق، درخصوص وضعیت بازار سرمایه گفت: بخشی از عملکرد اصلی بازار سرمایه مربوط به شرایط کلی اقتصادی است و برای رشد بورس باید منتظر تحولات در بخش اقتصاد کلان بود. به‌عنوان مثال اگر سال آینده رشد اقتصادی کشور و تولید افزایش یابد، ریسک‌های بین‌المللی کاهش داشته باشد و مشکلات شبکه بانکی کم شود به‌طور خودکار بازار سرمایه شاهد رونق خواهد بود.سعید اسلامی بیدگلی با بیان اینکه برای توسعه بازار سرمایه باید مدیران و فعالان با برنامه‌ریزی مناسب؛ شفافیت و نقد شوندگی را افزایش دهند، افزود: سازمان بورس با طرح راهکارها و صدور بخشنامه در حال حل این مشکل است.دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری درخصوص نقدشوندگی و حجم معاملات گفت: یکی از مسائل بازار سرمایه تنوع ابزارهای مالی است. با وجود اینکه نسبت به سال‌های گذشته ابزارهای خوبی به بازار معرفی شدند اما با توجه به حجم بازار سرمایه در مقایسه با بازارهای مشابه در دنیا، همچنان نیاز به ابزارهای مالی بیشتر و متنوع تر احساس می‌شود.سعید اسلامی ادامه داد: نیاز است ابزارهایی در بازار تعریف شوند که در زمان رکود یا رونق به روند معاملات کمک کند.

وی با تاکید بر اینکه توسعه ابزارهای مالی به نقدشوندگی جریان بازار کمک می‌کند، اضافه کرد: توسعه ابزار‌ها باعث جذب سلیقه‌های مختلف و سرمایه‌گذاران با درجه ریسک پذیری متنوع می‌شود و در نتیجه درجه نفوذ بازار را افزایش می‌دهد.دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری یکی دیگر از راه‌های توسعه بازار سرمایه را فرهنگ‌سازی دانست و گفت: هر نهاد خود انتظام یک وظیفه اساسنامه‌ای فرهنگ‌سازی در حوزه بازار سرمایه دارد، اما اجرای این وظیفه به ظرفیت اقتصاد کشور باز می‌گردد. طی سال‌های گذشته میلیاردها تومان از بودجه شرکت‌های بانکی که عمدتا در آن سال‌ها به‌عنوان شرکت دولتی محسوب می‌شدند در رسانه ملی صرف تبلیغ شد.

به گفته دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری اگر دولت تمایل دارد سهم تامین مالی بخش تولیدی کشور از طریق بازار سرمایه را افزایش دهد موظف است حداقل بخشی از آنچه طی ۴دهه گذشته از بودجه بانک‌ها به‌عنوان شرکت‌های دولتی صرف تبلیغ و هدایت منابع به سمت بانک‌ها شده را صرف تبلیغ و فرهنگ‌سازی بازار سرمایه کند.وی ادامه داد: در سه،چهار سال اخیر یکی از مشکلات بازار سرمایه و اقتصاد کشور نرخ‌های بهره بالا و غیر واقعی بود. نرخ سود بانکی به دلیل عدم نظارت کافی بانک مرکزی و مشکلاتی از این نوع بسیار بالا و غیر واقعی بود.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری، اضافه کرد: با توجه به تبلیغات دولتی و وجود بانک‌های خصوصی به‌عنوان بخش بدون ریسک بازار پول ایران و حوزه سرمایه‌گذاری، تمایل مردم به سرمایه‌گذاری در دارایی‌های واقعی کاهش یافت. افراد تمایلی به احداث یک کارخانه نداشتند و ترجیح می‌دادند سرمایه خود را به بانک منتقل و نرخ‌های بالای سود را بدون نظارت بانک مرکزی دریافت کند.اسلامی ادامه داد: موضوع بازار سرمایه محدود به رسانه‌های تخصصی است. به این ترتیب که در رسانه‌های عمومی مثل بیلبوردهای تبلیغاتی، سمینارهای عمومی و صدا و سیما اثری از تبلیغات برای بازار سرمایه کشور وجود ندارد و تنها اخبار محدود و خاص در رسانه‌های عمومی کشور منعکس می‌شود.اسلامی با تاکید بر اینکه زمانی که یک بخش از اقتصاد در یک تعادل نابهنجار قرار می‌گیرد توسعه بخش‌های دیگر هم با چالش جدی مواجه می‌شود، گفت: یکی از وظایف دولت‌ها این است که مردم را برای تصمیم‌های اقتصادی درست هدایت کنند. این بخش با اطلاع رسانی صورت می‌گیرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید