هفته پر‌نوسان شمش روی

میزان موجودی شمش روی در انبارهای بورس فلزات لندن طی چند ماه گذشته روند نزولی را طی کرده است. در آخرین روز معاملات میزان موجودی انبارها به ۲۱۱ هزار و ۵۰۰ تن رسید که کمترین میزان پس از دسامبر ۲۰۰۸ بوده است. قیمت شمش روی طی هفته گذشته ابتدا روند نزولی و سپس صعودی را طی کرد، طی این دوره قیمت شمش روی بیش ازهر عاملی متاثر از شاخص دلار آمریکا و حضور سرمایه‌گذاران بود.
به گزارش اخبار فلزات، قیمت نقدی و میزان موجودی شمش روی در بورس فلزات لندن از ابتدای نوامبر تا روز ابتدایی دسامبر ۲۰۱۷، نشان می‌دهدمیزان موجودی انبارهای بورس فلزات لندن از شمش روی روند نزولی خود را ادامه داده است. طی هفته گذشته از آخرین روز معاملات هفته قبل یعنی ۲۴ نوامبر تا آخرین روز معاملات این هفته یعنی اول دسامبر میزان موجودی شمش روی در این انبارها ۷/ ۳ درصد کاهش داشت و در روز اول دسامبر به ۲۱۱ هزار و ۵۲۵ تن رسید که این میزان پس از دسامبر ۲۰۰۸ دیگر تکرار نشده بود. با وجود کاهش موجودی انبارهای روی و عبور از مرز بحرانی طی هفته گذشته، قیمت روی روند نزولی را طی کرد و از ۳ هزار و ۲۷۱ دلار به‌ازای هر تن به ۳ هزار و ۱۴۶ دلار در ۲۹ نوامبر رسید که به‌معنی کاهش ۸/ ۳ درصدی قیمت طی این ۵ روز بود. اما در ادامه این روند نزولی ادامه نیافت و در ۲ روز پایانی معاملات، قیمت با ۲/ ۲ درصد رشد به ۳ هزار و ۲۱۷ دلار به‌ازای هر تن رسید. علت اصلی این کاهش قیمت را باید در تحولات سرمایه و تغییرات شاخص ارزش دلار در هفته گذشته جست‌وجو کرد.

در روز ۲۴ نوامبر شاخص دلار آمریکا به ۹۲.۷۸۲ واحد رسیده بود، اما با شروع هفته جدید، در روز ۲۷ نوامبر این شاخص به ۹۲.۹۰۴ واحد رسید. این روند افزایشی تا روز ۲۸نوامبر نیز ادامه یافت و شاخص دلار آمریکا در این روز به ۹۳.۲۷ واحد رسید. جانت‌یلن رئیس فدرال‌رزرو بیان کرد که وضعیت اقتصاد آمریکا مطلوب است و با وجود عدم رشد تورم و دستمزد، چشم‌انداز رشد نرخ بهره همچنان مثبت است. پس از ۲۸ نوامبر، شاخص دلار آمریکا روند نزولی را پیش گرفت و تا اول دسامبر به ۹۲.۸۸۵ واحد رسید. قسمتی از این کاهش در شاخص ارزش دلار آمریکا را باید در افزایش ارزش پوند و یورو دانست. از دیگر اتفاقات هفته گذشته سقوط شاخص‌های بورس آتی شانگهای بود که علت اصلی آن، تصمیم‌ بانک مرکزی این کشور برای افزایش نرخ بهره بود، همین امر موجب خروج سرمایه‌گذاران از بورس و سقوط شاخص‌های بورس این کشور شد. این تصمیم می‌تواند اثر نامطلوبی بر قیمت کامودیتی‌ها در دنیا داشته باشد. گفتنی است که در شرایط حاضر، بازار نگران کاهش تقاضای چین و افت شاخص بورس چین و همچنین تقویت دلار است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید