رشد ۵/ ۱ درصدی «آیفکس»

شاخص کل فرابورس در هفته منتهی به ۲۷ دی‌ماه با رشد ۵/ ۱ درصدی مواجه شد و در سطح هزار و ۹۳ واحدی قرار گرفت. عبور از ریسک‌های سیاسی و انتشار گزارش‌های مناسب ۹ ماهه را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین‌ عوامل حرکت بازار در مسیر صعودی دانست.
در هفته‌ای که گذشت فعالان بازار ابزارهای نوین فرابورس دو رویداد مهم را مشاهده کردند: یکی عرضه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا۶۰۱» برای نخستین بار و دیگری، پذیره‌نویسی اوراق مشارکت دولتی و شرکتی. روز شنبه هفته گذشته، ۲۳ دی‌ماه، اوراق اسناد خزانه در نماد «اخزا۶۰۱» با تاریخ سررسید هشتم مرداد سال ۹۷ در بازار اوراق با درآمد ثابت عرضه شد. تعداد کل این اوراق ۱۹ میلیون برگه است که ارزشی برابر با ۱۹۰۰ میلیارد تومان دارد. با وجود این، در روز عرضه، حدود ۴۷ هزار برگه از این اوراق به متقاضیان فروخته شد. ضمن اینکه هر برگه از این اوراق در نخستین روز عرضه به مبلغ ۹۲ هزار و ۲۰ تومان کشف قیمت شد.

از سوی دیگر، فعالان فرابورسی در هفته گذشته شاهد پذیره‌نویسی نخستین اوراق مشارکت دولتی برای طرح برقی کردن قطار تهران-مشهد، در نماد «اشاد۱۱» بودند. پذیره‌نویسی این اوراق از روز سه‌شنبه هفته گذشته به مدت سه روز کاری آغاز شد. تعداد کل این اوراق ۱۰‌میلیون برگه است که ارزشی معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان دارد. نرخ بازده این اوراق نیز ۱۷ درصد و موعد پرداخت آن هر ۶ ماه یک بار است. همچنین، پذیره‌نویسی اوراق مشارکت شرکت لیزینگ ایران و شرق نیز در این هفته انجام شد که تعداد کل اوراق آن ارزشی معادل ۲۴ میلیارد تومان داشت. نرخ بازده اوراق «شرق۱۴۰۰۱» ۱۸ درصد سالانه است و هر ماه یک بار به دارندگان آن پرداخت می‌شود. ضمن اینکه، هر دو این اوراق در بازه زمانی ۴۸ ماهه سررسید می‌شوند.  علاوه بر تحولات در بازار بدهی، عرضه اولیه دیگری طی هفته گذشته در بازار دوم فرابورس انجام شد. روز چهارشنبه ۲۰درصد از سهام شرکت شیر و گوشت زاگرس شهرکرد به روش ثبت سفارش در نماد «زشگزا» ذیل گروه زراعت بازار دوم فرابورس برای نخستین بار عرضه شد. در این روز ۱۱۲ هزار و ۵۶۹ کد معاملاتی در عرضه اولیه «زشگزا» مشارکت داشتند که به هر کد معاملاتی ۱۳۰ سهم تعلق گرفت. در این عرضه هر سهم از نماد «زشگزا» به مبلغ ۳۴۹ تومان کشف قیمت شد تا هفتمین مهمان فرابورسی در سال جاری به جمع دیگر نمادها بپیوندد.  

در هفته گذشته در بازار اول و دوم حدود ۱۶۵ میلیارد تومان سهم بین فعالان فرابورسی دست‌به‌دست شد. بیشترین نقدینگی در این هفته به ترتیب در صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و هتل‌ و رستوران به گردش درآمد. گروه‌های حمل و نقل، پالایشی و سرمایه‌گذاری نیز به ترتیب در رتبه‌های سوم تا ششم جدول صنایع با بیشترین ارزش معاملات خرد سهام قرار گرفتند. تعداد ۲۷ نماد فرابورسی از ۹۶ نماد قابل‌معامله در بازار اول و دوم متعلق به این ۶‌گروه هستند. در سوی دیگر، عنوان پربازده‌ترین صنایع فرابورسی نیز به ترتیب به گروه‌های پتروشیمی، پالایشی و استخراج زغال‌سنگ تعلق گرفت. بازدهی این سه صنعت فرابورسی طی هفته گذشته بیش از ۴ درصد رقم خورد. علاوه بر بازدهی مناسب این صنایع، شاخص ۵ صنعت فرابورسی دیگر نیز رشد داشت. بنابراین شاخص ۸ صنعت فرابورسی در این هفته افزایش یافت. در مقابل، شاخص ۱۵ صنعت دیگر با افت مواجه شد. بیشترین افت شاخص(۱/ ۵‌درصدی) در گروه محصولات کاغذی فرابورس رقم خورد. گروه‌های خرده‌فروشی و واسطه‌گری‌های مالی فرابورس نیز با افت بیش از ۴‌درصدی شاخص مواجه شدند. شاخص گروه سیمان فرابورسی نیز در توقف تک‌نمادش برای چهاردهمین روز متوالی بدون تغییر ماند.

   تغییر مالکیت به نفع سهامداران خرد
نکته دیگر در رابطه با معاملات سهام در بازار اول و دوم، تغییر مالکیت ۱۲ میلیارد تومانی سهام به نفع حقیقی‌ها بود. پس از دو هفته خرید بیشتر از سوی فعالان حقوقی، با عبور از مخاطرات غیراقتصادی و کاهش ریسک در بازار، سهامداران حقیقی در سمت خرید نشستند و ارزش دارایی خود را به میزان قابل‌توجهی افزایش دادند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید