نفع پنهان نظر‌سنجی در بورس

دنیای اقتصاد : برای تجربه یک سرمایه‌گذاری موفق در بازار سهام باید موارد متعددی را مد نظر قرار داد. باید به اطلاعات و اخبار موثق تکیه کرد و با یک تحلیل درست و منطقی وارد معاملات سهام شد. در این میان اطلاع از فضای بازار و رفتار معامله‌گران موضوع مهم دیگری است که می‌تواند به کسب سود مناسب کمک کند. اما چگونه می‌توان از نحوه رفتار معامله‌گران در بازار سهام مطلع شد؟ کارآمدترین ابزار در ارزیابی نظر معامله‌گران در بورس استفاده از نظر‌سنجی است.
آنچه عموما از نظر‌سنجی بورسی در اذهان سهامداران به وجود می‌آید این است که نظر‌سنجی یک پیش‌بینی در مورد روند بازار سهام می‌دهد. هر‌چند اخذ نظرات بازیگران، ارائه‌ای از پیش‌بینی سهامداران از روند شاخص بورس است اما باید توجه کرد این نظر‌سنجی‌ها یک منفعت پنهان مهم‌تری دارند که غالب افراد از توجه به آن غافلند. شاید دیده باشید که در بسیاری از موارد این نظر‌سنجی‌ها فاصله زیادی از آنچه در واقعیت رخ می‌دهد دارند. بر همین اساس بسیاری معتقدند، نظر‌سنجی فارغ از اهمیت نتیجه آن، حاوی یک پیام مهم‌تری برای معامله‌گران است و آن برآورد و تخمینی از انتظارات سهامداران از بازار است. این موضوع به ویژه در زمانی که نظر‌سنجی‌ها با نمونه‌هایی با تعداد بالا گرفته می‌شود، بیش از پیش خود‌نمایی می‌کند. نظر‌سنجی به‌عنوان یک حلقه مفقوده برای کسب سود برای سهامداران دارای اطلاعات موثق و برخوردار از یک دانش بورسی به شمار می‌رود.

اما چگونه‌ تخمین انتظار بازار از فضای معاملات می‌تواند به معامله‌گران برای کسب بازدهی مناسب کمک کند. فرض کنید، سهامداری که از یک تحلیل قوی‌تر نسبت به عموم بازار برخوردار است، با نتایج یک نظر‌سنجی مواجه شود. این فرد بنا به تجربه و با توجه به قدرت تحلیل خود می‌داند که زمانی که انتظار فعالان بازار از معاملات مثبت است، عوامل مثبت بیش از حد، مد‌نظر سهامداران قرار می‌گیرند و برعکس در زمانی که جو بازار منفی است، سهامداران وزن بیشتری به اخبار و عوامل منفی می‌دهند. به‌طور مثال اگر نتیجه یک نظر‌سنجی مثبت باشد و تحلیل این سهامدار فضا را چندان مثبت ارزیابی نکند، احتمالا سهامداران وزن یک عامل مثبت را بیش از واقعیت آن در نظر گرفته‌اند و برعکس زمانی که انتظار بازار از روز معاملات عموما منفی است، ممکن است این سهامدار قائل به رفع عوامل منفی در معاملات سهام آن هم در کوتاه‌مدت باشند.

در این میان با توجه به اینکه در بورس رفتار مقدم بر تحلیل است، فرد می‌تواند با اطلاع از رفتار دیگران تصمیم‌گیری مناسب‌تری داشته باشد. به‌طور مثال در زمانی که جو بازار منفی است، می‌تواند به سمت خرید برخی سهام که بنا به تحلیل آنها را ارزنده دیده است، اقدام کند یا در جو مثبت بازار با ارزیابی رفتار معامله‌گران از خرید هیجانی خودداری کند.تازه‌ترین مثال عینی که می‌توان در این مورد زد، به زمان قبل از تمدید تعلیق تحریم‌ها علیه ایران توسط ترامپ باز می‌گردد. شاید در پایان معاملات هفته گذشته که هنوز خبر تمدید تعلیق تحریم‌ها منتشر نشده بود، کمتر سهامداری انتظار داشت که شاخص بتواند رکورد‌شکنی‌های پیشین خود را از سر بگیرد. نظر‌سنجی سایت تحلیلی «دنیای بورس» در هفته گذشته تاکیدی بر این موضوع است. در آن نظر‌سنجی غالب کارشناسان روند شاخص سهام طی معاملات هفته را کم‌نوسان ارزیابی کرده بودند.

با این حال در عمل این اتفاق رخ نداد و اتفاقا بازار سهام طلایی‌ترین هفته خود در سال جاری را پشت سر گذاشت. اما برندگان این هفته چه کسانی بودند؟ سرمایه‌گذارانی که با تحلیل منطقی‌تر و با مد‌نظر قرار دادن رفتار دیگر افراد در مواجهه با این ریسک وارد معاملات شدند و سرمایه‌های خود را به سوی سهام ارزنده سوق دادند. این مثال تاکیدی بر اهمیت ارزیابی انتظارات دیگر فعالان بازار سهام برای کسب سود مناسب در بورس است. سایت تحلیلی «دنیای بورس» از زمان شروع به کار خود نظر‌سنجی‌هایی را در مورد موضوعات مختلف انجام داده است. این سایت همچنین به‌طور مرتب نظر‌سنجی‌ها در مورد روند معاملات سهام طی یک هفته را پیش از شروع معاملات آن هفته منتشر می‌کند.این نظر‌سنجی‌ها میانگینی از انتظارات بازار از روند معاملات را نشان می‌دهد که بر اساس آن می‌توان به وجه سوم یک سرمایه‌گذاری موفق در بورس دست پیدا کرد. 


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید