امکان تولید ۱۰۷ میلیون خودرو با سنگ‌آهن دپو شده در چین

سنگ‌آهن دپو شده در بنادر چین می‌تواند برای تولید فولاد موردنیاز ساخت ۱۰۷ میلیون دستگاه خودرو استفاده شود که بیش از سه برابر فروش سالانه خودرو در این کشور است. به گزارش «ایسنا» معامله‌گران می‌گویند با توجه به اینکه بازار فولاد چین پس از رشد سال گذشته نشانه‌های ضعف را بروز داده است، بیش از ۱۵۰ میلیون تن سنگ‌آهن دپو شده، تهدیدی برای قیمت‌های این ماده خام فولادسازی به شمار می‌رود.طبق آمار شرکت استیل هوم، حجم واردات سنگ‌آهن در بنادر بزرگ چین تحت تاثیر تقاضای مطلوب برای فولاد و مقابله پکن با آلودگی در ۱۹ ژانویه به رکورد ۱۵۴.۴۳ میلیون تن رسید که حدود ۳۰ درصد نسبت به مدت ۱۲ ماهه افزایش داشت و بیشترین میزان از سال ۲۰۰۴ بود.این میزان سنگ‌آهن برای تولید ۹۷ میلیون تن فولاد کافی است که می‌تواند برای تولید ۱۰۷ میلیون خودرو مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته یک معامله‌گر سنگ‌آهن مقیم شانگهای، به اندازه‌ای سنگ‌آهن در بنادر وجود دارد که قیمت‌ها را پایین خواهد برد. اگر رشد حجم سنگ‌آهن دپو شده ادامه پیدا کند معامله‌گران ناچار خواهند شد آن را ارزان‌تر بفروشند. حدود ۳۷ درصد از سنگ‌آهن دپو شده در بنادر چین به معامله‌گران و باقی آن به فولادسازان تعلق دارد. هر دو گروه واردات سنگ‌آهن را تا پایان سال ۲۰۱۷ در پی رشد ۵۰ درصدی قیمت‌های داخلی فولاد افزایش دادند. مبارزه چین با آلودگی هوا تقاضا برای سنگ‌آهن مرغوب را به خصوص از استرالیا و برزیل افزایش داده است. با وجود رشد قابل توجه موجودی سنگ‌آهن بنادر چین، قیمت سنگ‌آهن برای تحویل فوری در طول سال ۲۰۱۷ تنها حدود ۸ درصد کاهش یافت.

 به گفته تحلیلگران، اما با توجه به اینکه انتظار می‌رود محدودیت‌های تولید فولاد تا مارس که محدودیت‌های زمستانی پایان می‌گیرد، برداشته شوند و پیش‌بینی کاهش رشد تقاضای چین برای فولاد در سال ۲۰۱۸ به نظر می‌رسد قیمت‌ها کاهش بیشتری پیدا خواهد کرد.بانک بارکلیز برآورد کرده که تولید فولاد سالانه چین با توجه به کندی بخش املاک و تغییر اقتصاد از کمیت به کیفیت، از رکورد ۸۳۱.۷ میلیون تن در سال میلادی گذشته به ۸۲۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ کاهش خواهد یافت. بهای معاملات آتی فولاد شانگهای نسبت به دسامبر که به بالاترین رکورد در سه ماه گذشته رسیده بود، ۴ درصد کاهش یافته است. واردات سنگ‌آهن همچنین در سال ۲۰۱۷ به رکورد ۱.۰۷۵ میلیارد تن افزایش یافته بود و صادرکنندگان استرالیایی و برزیلی بیش از ۸۰درصد از کل صادرات را به خود اختصاص دادند، اگرچه صادرات از ایران و هند به چین نیز رشد دو رقمی داشت. معامله‌گران می‌گویند عمده سنگ‌آهن دپو شده در بنادر چین سنگ‌آهن نامرغوب است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید