ثبات نسبی و میل به افت قیمت‌ها در بازار فولاد جهانی

بازار فولاد جهانی در هفته گذشته روند نسبتا با ثباتی داشت اگرچه میل به افت نرخ در گوشه و کنار این بازار در اقصی نقاط جهان مشهود بود.در این بین تنها شاهد جرقه‌هایی از رشد قیمت قراضه بودیم اگرچه سایر مصنوعات فولادی از این سیگنال مهم تاثیر مستقیم نپذیرفتند. افت نسبی بهای سنگ‌آهن و شمش فولاد و ثبات شکننده در بازارهای مقاطع فولادی همچون میلگرد و ورق را می‌توان چهره غالب این بازار در هفته گذشته به شمار آورد. تاثیر ماه رمضان بر کاهش حجم فعالیت‌ها در کشورهای اسلامی هم مشهود بود.
کاهش قیمت سنگ‌آهن و در کنار آن افت موجودی بنادر از این کالای وارداتی به چین دو سیگنال اصلی در بازار سنگ‌آهن بود. در کنار آن بهای قراضه فولادی افزایشی بود و یک هفته مثبت و حتی جذاب را پشت سر گذاشت. اما بازار بیلت در جهان یا به سمت کاهش قیمت‌ها متمایل شد یا ثبات نرخ را تجربه کرد. این شرایط را باید با رخدادهای سیاسی و برجامی ایران مقارن دانست، زیرا ایران یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برجسته شمش فولادی در جهان است و هر تغییری در روابط تجاری و اقتصادی و بانکی ایران با سایر کشورهای جهان می‌تواند این بازار را تحت‌الشعاع قرار دهد. عقب‌نشینی بهای بیلت در جهان آن هم در کنار رشد قیمت قراضه البته در ماه رمضان خود یک سیگنال برای بازارها خواهد بود ولی در هر حال در ماه رمضان آن‌هم در اوایل این ماه چندان فرصتی برای تقویت تقاضای مصنوعات فولادی در کشورهای اسلامی نخواهد بود. آرامش نسبی در بازار میلگرد در جهان هم نکته‌ای است که می‌توان به آن اشاره کرد زیرا کشورهای غربی هم با ثبات نسبی بهای میلگرد روبه‌رو بوده‌اند. در بازار جهانی ورق هم میل به افت قیمت‌ها مشاهده شد اگرچه ثبات نسبی نرخ چهره دقیق‌تری از این بازار را نشان می‌دهد. این موارد در گزارش پایگاه خبری فولاد ایران قابل رهگیری است که در ادامه بخش بازارهای جهانی آن ذکر شده است.

سنگ‌آهن
هفته گذشته قیمت سنگ‌آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین از حدود ۶۷ دلار هفته قبل به کمتر از ۶۵ دلار در هر تن خشک سی اف آر چین رسید. قیمت فولاد در چین نزولی شد و بر بازار سنگ‌آهن اثر منفی گذاشت. با توجه به نزدیکی گرمای تابستان و کاهش بیشتر تقاضا امیدی به تغییر چشمگیر در روند بازار سنگ‌آهن نیست. موجودی سنگ‌آهن بنادر چین ۹۵/ ۱۵۸ میلیون تن ثبت شده که ۰۵/ ۱ میلیون تن نسبت به هفته قبل افت داشته است.در بازار سنگ‌آهن صادراتی ایران، آخرین متوسط قیمت سنگ‌آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد هفته گذشته با حدود ۳ دلار افت به ۴/ ۳۰ دلار در هر تن فوب رسید. سنگ‌آهن هماتیت صادراتی خلوص ۶۱ درصد ایران نیز از ۴/ ۲۷ دلار در هر تن فوب بندر عباس به ۴/ ۲۵ دلار در هر تن فوب رسید.

قراضه
هفته گذشته در بازار داخلی ژاپن قیمت قراضه تا ۵ دلار رشد داشته و ۳۲۴ دلار هر تن شد. قراضه صادراتی ژاپن نیز ۳۱۰ تا ۳۲۴ دلار در هر تن فوب بود.قیمت قراضه وارداتی سنگین کلاس ۱ و ۲ خلوص ۲۰-۸۰ در ترکیه ۳ دلار رشد روزانه داشته و به ۳۴۸ دلار در هر تن سی‌اف‌آر رسید.قیمت قراضه وارداتی کانتینری در شرق آسیا در ثبات بود و آخرین قیمت ۳۴۰ دلار در هر تن سی‌اف‌آر ثبت شد.

 بیلت
هفته گذشته بیلت در بازار داخلی چین تا ۷ دلار افت داشته و ۵۶۷ دلار در هر تن درب انبار معامله شد. بیلت صادراتی چین ۵۴۵ دلار در هر تن فوب بود. قیمت بیلت وارداتی از چین در جنوب شرق آسیا تا ۴ دلار افت داشته و ۵۴۷ تا ۵۵۶ دلار در هر تن سی‌اف‌آر ثبت شد.قیمت بیلت صادراتی سی‌آی‌اس نسبتا در ثبات بوده و فعالیت زیادی نداشت. متوسط قیمت بازار ۵۱۵ تا ۵۲۴ دلار در هر تن فوب ثبت شد.بیلت وارداتی در ترکیه ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر بود و فعالیت زیادی در بازار مشاهده نشد. در بازار داخلی ترکیه نیز بیلت ۵۳۰ تا ۵۳۵ دلار در هر تن درب کارخانه بود.

مقاطع
هفته گذشته در بورس شانگهای چین قیمت میلگرد حدود ۱۴ دلار ارزان‌تر شده و به ۵۶۲ دلار در هر تن رسید. قیمت میلگرد در بازار داخلی چین بین ۶۱۱ تا ۶۳۰ دلار در هر تن بود. میلگرد صادراتی چین هم حدود ۴ دلار ارزان‌تر شده و ۵۴۸ دلار در هر تن فوب معامله شد.میلگرد صادراتی سی‌آی‌اس ۵۶۵ تا ۵۷۳ دلار در هر تن فوب دریای سیاه شنیده شد که نسبت به هفته قبل تغییری نداشته است. در حالی که قیمت میلگرد ترکیه ۵۴۵ تا ۵۵۵ دلار در هر تن فوب نرخ‌گذاری می‌شود.در بازار داخلی اروپا میلگرد در ۵۴۳ یورو در هر تن درب کارخانه در ثبات بود. در بازار داخلی آمریکا نیز میلگرد حدود ۶۹۸ دلار در هر شورت تن ثبات داشت. میلگرد وارداتی به آمریکا نیز ۶۳۷ دلار در هر شورت تن سی‌آی‌اف بود.

ورق
هفته گذشته قیمت ورق گرم صادراتی چین با افت بازار داخلی نزولی شد. قیمت پیشنهادی ۵۸۵ تا ۵۹۰ دلار در هر تن فوب بود. ورق گرم چین ۶۶۰ تا ۶۷۰ دلار در هر تن سی‌اف‌آر امارات بود.ورق گرم سی‌آی‌اس نیز ۱۰ دلار ارزان‌تر شده و ۵۴۰ تا ۵۷۵ دلار در هر تن فوب قیمت‌گذاری شد. در جنوب شرق آسیا نیز ورق گرم وارداتی ۶۲۵ دلار هر تن سی‌اف‌آر بود.در بازار داخلی آمریکا ورق گرم در ۸۹۰ دلار در هر شورت تن درب کارخانه در ثبات بود. در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم حدود ۳ یورو افت داشته و ۵۶۵ یورو در هر تن درب کارخانه شد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید