بیم و امید از تداوم رشد قیمت فولاد

کاهش نسبی قیمت‌های جهانی در بازار فلزات پایه تاکنون تاثیر چندانی بر بازار فولاد نداشته و روند افزایشی و البته آرام رشد قیمت‌ها در این بازار را می‌توان باز‌هم مشاهده کرد. این شرایط را باید بسیار مهم ارزیابی کنیم زیرا به تداوم رشد قیمت‌ها پس از ماه رمضان و تعطیلات عید فطر در کشورهای اسلامی کمک می‌کند آن‌هم در وضعیتی که هنوز بازار فولاد در اقصی نقاط جهان تمایل به رشد بیشتر قیمت‌ها را رها نکرده است.
این در حالی است که برآوردها از تقویت تقاضای فولاد قاره اروپا و البته تاثیرگذاری اعمال تعرفه‌های واردات به آمریکا خبر می‌دهد. تکانه‌های محدود و دقیق‌تر برخی از جرقه‌های رشد قیمت سنگ آهن در بازار چین در کنار رشد بهای کک متالورژی در این بازار هم به‌عنوان سیگنال‌های جانبی رشد قیمت‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. البته افت قیمت قراضه که اغلب در اواسط هفته گذشته خودنمایی کرد را هم باید در این‌خصوص مهم ارزیابی کنیم. هنوز نمی‌توان اظهارنظر قاطعی در مورد تاثیرگذاری افزایش تعرفه واردات فولاد به آمریکا داشت زیرا با رشد احتمالی قیمت‌ها حجم تاثیرگذاری اعمال تعرفه ناخودآگاه کاهش می‌یابد. در خبرهایی از پایگاه خبری فولاد ایران به این موارد اشاره شده است.

  برآورد رشد آرام تقاضای فولاد اروپا
انتظار می‌رود تقاضای فولاد در حوزه یورو سال ۲۰۱۸ با روند آرام‌تری به مسیر بهبود ادامه دهد. سال ۲۰۱۷ مصرف ظاهری فولاد اتحادیه اروپا ۳/ ۱ درصد رشد سالانه داشت. برای سال ۲۰۱۸ نیز این رقم رشد ۳/ ۲ درصد برآورد شد و به ۱۶۲ میلیون تن خواهد رسید.

به گزارش yieh همچنین یوروفر برای سال ۲۰۱۹ نیز برآورد کرده تقاضای فولاد حوزه یورو رشد ۶/ ۱ درصدی داشته باشد.

  پیش‌بینی افت ۵۰ درصدی صادرات فولاد حوزه یورو به آمریکا
گزارش‌های اخیر یوروفر حاکی از آن است که انتظار می‌رود صادرات فولاد اروپا به آمریکا با توجه به تعرفه‌های جدید تا ۵۰ درصد کاهش یابد. البته این رقم به قیمت فولاد در بازار آمریکا نیز بستگی دارد. وقتی که قیمت‌های بازار داخلی آمریکا بالاتر بود شاید تحمل این تعرفه‌ها راحت تر بود.به گزارش yieh از ۳۱ مه‌ سال‌جاری آمریکا استثنایی قائل شده برای مکزیک، کانادا، کره‌جنوبی و حوزه یورو و چند کشور دیگر را برای اعمال تعرفه وارداتی لغو کرد و ۲۵ درصد برای واردات فولاد و ۱۰ درصد برای واردات آلومینیوم از این کشورها نیز در نظر گرفت.

  میلگرد صادراتی سی‌آی‌اس رو به بالا
عرضه‌کننده‌های میلگرد سی‌آی‌اس با پیش‌بینی افزایش تقاضای خاور‌میانه و کشورهای اسلامی پس از ماه مبارک رمضان به دنبال بالا بردن قیمت‌های پیشنهادی خود هستند. متوسط قیمت میلگرد صادراتی سی‌آی‌اس ۵ دلار بالا رفته و ۵۴۵ تا ۵۵۵ دلار در در هر تن فوب ثبت شده است. به گزارش metal bulletin میلگرد آرسلورمیتال اوکراین نیز ۵۷۰ دلار در هر تن فوب شنیده شده است. معاملاتی با آفریقا و خاور‌میانه در ۵۷۰ تا ۵۷۵ دلار در هر تن فوب ثبت شده است.البته فعالان بازار این قیمت‌ها را تایید نکرده‌اند و معتقدند متوسط قیمت رایج بازار برای میلگرد صادراتی سی‌آی‌اس ۵۴۰ تا ۵۴۵ دلار در هر تن فوب دریای سیاه است.

  رشد قیمت ورق گرم در چین
بازار ورق گرم در چین رشد جزئی داشته و قیمت بین ۶۶۸ تا ۶۷۲ دلار در هر تن درب کارخانه ثبت شده است. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز یک دلار رشد داشته و ۲۵/ ۵۹۵ دلار در هر تن فوب است. البته خریدارها به دنبال ۵۸۵ تا ۵۹۰ دلار در هر تن فوب هستند.به گزارش metal bulletin، برخی از فعالان بازار انتظار دارند قیمت ورق گرم در بازار داخلی چین در جولای و آگوست کاهش یابد چرا که تقاضا ضعیف خواهد شد. از این رو شاید برای حمل آگوست به دنبال فروش در ۵۹۰ تا ۵۹۵ دلار در هر تن فوب باشند.

  رشد قیمت کک متالورژی چین
این هفته نیز قیمت جهانی کک متالورژی به روند صعودی ادامه داد که به دلیل جو مثبت بازار چین بود. رشد تولید فولاد چین از بازار زغال‌سنگ حمایت کرده است.به گزارش Steel mint، چین بزرگ‌ترین صادرکننده کک متالورژی دنیاست و دو‌سوم بازار آن را در دست دارد. انتظار می‌رود در بازار داخلی چین هم قیمت کک به روند صعودی ادامه دهد. آخرین قیمت کک خلوص ۶۴ درصد چین ۳۵۸ دلار در هر تن فوب بوده و خلوص ۶۲ درصد نیز ۳۴۸ دلار در هر تن فوب شنیده شده است که هر دو ۵ دلار رشد قیمت هفتگی داشته‌اند.

  افت قیمت قراضه در ترکیه
قیمت قراضه وارداتی در ترکیه روزهای اخیر کمی افت داشته است. آخرین شاخص قیمت موسسه پلاتس برای قراضه وارداتی سنگین کلاس یک و ۲ خلوص ۲۰-۸۰ یک دلار ارزان‌تر شد و ۵/ ۳۴۴ دلار در هر تن سی‌اف‌آر ثبت شد. یک محموله قراضه سنگین دریای بالتیک در ۳۴۴.۵ دلار در هر تن سی‌اف‌آر نهایی شد. معامله دیگری برای قراضه خلوص ۲۵-۷۵ نیز در ۳۳۹ دلار در هر تن سی‌اف‌آر شنیده شد. قراضه A۳ سی‌آی‌اس نیز اخیرا در ۳۳۰ دلار در هر تن سی‌اف‌آر شنیده شده است.

به گزارش platts، البته این افت قیمت‌ها بر جو بازار تاثیر منفی نداشته و کارخانه‌های فولادسازی در ترکیه به دنبال خرید قراضه‌اند چون انتظار دارند تولید و فروش فولاد هفته‌های آتی در ترکیه بهبود داشته باشد. برخی معتقدند قیمت رایج قراضه وارداتی در ترکیه بالای ۳۴۵ دلار در هر تن سی‌اف‌آر خواهد بود.

  افت قیمت قراضه در ژاپن
در آخرین مزایده صادراتی قراضه سنگین، کلاس ۲ ژاپن با کاهش ۲ دلاری میانگین قیمت‌های درخواستی نسبت به ماه قبل مواجه شد. از این‌رو احتمالا رشد قیمت قراضه در بازار داخلی ژاپن تحت‌فشار خواهد بود.به گزارش Steel mint، میانگین قیمت‌های درخواستی در این مزایده ۳۰۷ دلار در هر تن تحویل کنار کشتی ثبت شد. قیمت فوب تا ۱۰ دلار بالاتر است. لازم به ذکر است قیمت درخواستی هیوندایی استیل کره‌جنوبی نیز برای قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن ۳۰۷ دلار در هر تن فوب است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید