وقفه در روند افزایش قیمت‌ها در بازار فولاد

گرچه هنوز تمایل به رشد قیمت‌ها در بازارهای جهانی وجود داشته ولی به نظر می‌رسد که این روند رشد قیمتی با محدودیت‌های جدیدی روبه‌رو شده تا جایی که روال افزایش قیمت‌ها، جای خود را به یک آرامش قیمتی نسبی داده که شواهد آن در چین بیش از همه مشهود است. این در حالی است که قیمت‌های مخابره شده از این بازار با فراز و فرودهای محدودی همراه بوده ولی در کل می‌توان تداوم تمایل شکننده به رشد قیمت‌ها را در خلال نوسان نرخ حدس زد ولی این روند عمومی ضعیف است.
یکی از دلایل این روند قیمتی را می‌توان وجود ظرفیت‌های خالی تولید در جهان به شمار آورد که ادعای صحیحی است ولی بحث اعمال تعرفه‌های تجاری بین چین و آمریکا را باید دلیل اصلی این وقفه جدی در رشد قیمت‌ها به‌شمار آورد. هرچند چین صادرات فولاد چندانی به آمریکا ندارد ولی اعمال این تعرفه موجب خواهد شد تا حجم تزریق کالا به بازارهای جهانی افزایش یافته و شرایط کلی در حجم معاملات و قیمت‌ها تغییر کند. البته تعرفه‌های آمریکا موجب خواهد شد تا چین به دنبال کشف بازارهای صادراتی جدیدی در جهان بیفتد که احتمالا یکی از مهم‌ترین آنها در آفریقا خواهد بود. کاهش قیمت قراضه در شرق آسیا هم یکی از دلایل عدم رشد قیمت فولاد به شمار می‌رود، اگرچه سایر فلزات هم وارد یک فاز افت قیمتی شده‌اند همچنین روز گذشته وضعیت کلی در بازار فلزات جهانی بهتر بوده است. این موارد در خبرهای مرکز خدمات فولاد ایران به چشم می‌خورد.

  نگاهی به بازار بیلت و میلگرد چین
قیمت میلگرد صادراتی چین در ثبات است و آخرین قیمت پیشنهادی ۵۵۳ دلار در هر تن فوب بوده است. قیمت درخواستی خریداران نیز تغییری نداشته و ۵۴۰ تا ۵۴۵ دلار در هر تن فوب است.

به گزارش Steel mint، از طرفی در بازار داخلی چین قیمت میلگرد ۶۱۳ تا ۶۴۹ دلار در هر تن درب کارخانه است.

همچنین قابل ذکر است قیمت بیلت در بازار داخلی چین اخیرا صعودی بوده و از ۵۷۹ دلار به ۵/ ۵۸۸ دلار در هر تن درب کارخانه رسیده است. بیلت صادراتی در حال حاضر پیشنهاد نشده ولی قیمت اسمی آن ۵۴۰ دلار در هر تن فوب است.

  شرکت‌های فولادی چین به دنبال کشف فرصت‌ها در آفریقا و آمریکای جنوبی
تعرفه‌های تجاری آمریکا موجب شده برخی از شرکت‌های فولادی و تجار چینی به دنبال مقاصد جدیدی برای فولاد صادراتی خود باشند و ظاهرا کشورهای آفریقایی و آمریکای‌جنوبی قوانین نسبتا دوستانه‌ای در مورد واردات از چین دارند. به گزارش yieh از این رو چینی‌ها به دنبال کشف فرصت‌ها در این بازارها هستند.

نیجریه بین کشورهای آفریقایی بیشترین واردات فولاد از چین را داشته است. تا پیش از این آرسلورمیتال منبع اصلی تامین فولاد در آفریقا بوده است و چینی‌ها مطمئنا باید برای گرفتن بازار این کشورها با رقبای روس خود نیز رو در رو شوند.

  مردم آمریکا هم در آتش تعرفه‌های فولادی خواهند سوخت
تحلیلگران بر این باورند که تنها برنده‌های تعرفه‌های اعمالی آمریکا برای واردات فولاد و آلومینیوم، سهامداران فولاد و آلومینیوم در بورس‌های آمریکا آن هم برای کوتاه مدت هستند و سایرین همه بازنده این تصمیم ترامپ خواهند بود حتی مصرف‌کننده‌های آمریکایی که باید تاوان این افزایش تعرفه‌ها را بدهند.

به گزارش Steel mint، در این بین کانادا، مکزیک و اروپا نیز اخیرا به سازمان تجارت جهانی از مخالفت و اعتراض خود نسبت به این تعرفه‌های تجاری خبر داده‌اند.

اقتصادهای بزرگی چون چین، حوزه یورو، مکزیک و کانادا اقدامات تلافی جویانه خود را آغاز کرده‌اند که تنها شامل فولاد و آلومینیوم نیست و تعداد زیادی از سایر کالاهای صادراتی آمریکا را نیز در بر می‌گیرد.

از این رو همانطور که عرضه‌کنندگان فولاد در سراسر جهان از این تعرفه‌ها لطمه می‌بینند، مردم آمریکا، پرداخت‌کننده‌های مالیات در این کشور و مصرف‌کننده‌ها نیز از فشار حاصل از افزایش هزینه‌ها لطمه خواهند دید.

  بازار قراضه شرق آسیا در چه حال است

توکیو استیل ژاپن هفته گذشته دو مرتبه قیمت خرید قراضه از بازار داخلی را ۵ دلار کاهش داد. قراضه سنگین کلاس ۲ در ژاپن ۳۲۷ دلار هر تن شده است.به گزارش Steel mint، در شرق آسیا قیمت قراضه افت بیشتری داشته و قراضه کانتینری سنگین کلاس ۱ و ۲ هنگ‌کنگ ۳۴۴ دلار در هر تن سی اف آر ویتنام است.هیوندایی استیل کره جنوبی نیز قیمت درخواستی خرید قراضه از ژاپن را با توجه به افت بازار داخلی ژاپن پایین آورده که قراضه سنگین با ۵دلار کاهش ۳۰۵ دلار در هر تن فوب شد.همچنین این فولادساز کره‌ای قراضه سنگین کلاس یک آمریکا را اخیرا ۵/ ۳۵۷ دلار در هر تن سی‌اف‌آر خریداری کرده است.

دنیای اقتصاد


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید