همه چیز درباره معاملات آنلاین اوراق بهادار

ارتباط برخط، همیشه و در همه جا وجود دارد. ضمنا امکان اشتباه کردن نیز کم می شود و با به کارگیری این فن آوری، سرمایه گذار بدون مراجعه به کارگزاری و بانک، می تواند سفارش های خرید و فروش اوراق بهادار و دریافت و پرداخت وجوه را به سرعت انجام دهد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، نخستین مزایای معاملات برخط یا همان معاملات آنلاین دسترسی مستقیم به بازار و امکان ارائه و انجام دستورات خرید و فروش در هر زمان و مکان است.

از دیگر مزایای آن می توان به، دریافت لحظه ای اطلاعات بازار، افزایش سرعت معاملات از طریق حذف فرآیندهای فیزیکی و کاغذی سفارش، حذف بسیاری از نارضایتی های عملکردی بین مشتری و کارگزار به دلیل انتقال عملیات به سمت خود مشتری و اطمینان سرمایه گذار به ثبت سفارش مورد نظر بدون واسطه است.

از دیگر مزایای این معاملات این است که، سرمایه گذاران می توانند اطلاعات صورت حساب خود را در لحظه مشاهده کنند، نقل و انتقال وجوه بدون نیاز به مراجعه و در کسری از ثانیه انجام می شود و اختلافات احتمالی میان کارگزاری و مشتریان در خصوص زمان ورود سفارش حذف می شود.

تفاوت معاملات الکترونیکی (باواسطه) با معاملات بر خط (بی واسطه)

1.            در معاملات الکترونیکی (با واسطه)، سرمایه گذاران سفارش خرید و فروش اوراق بهادار را از مجرای وب سایت کارگزاری ارسال می کنند و کارگزاری پس از انجام کنترل های لازم، سفارش های دریافتی را به سامانه معاملات وارد می کند.

2.            در معاملات برخط (بی واسطه)، سرمایه گذار به طور مستقیم سفارش خرید و فروش اوراق بهادار را، خود وارد سامانه معاملات می کند.

فرایند دریافت نام کاربری و رمز عبور جهت انجام معاملات برخط

·               تمامی افرادی که دارای حداقل ۱۸ سال سن و مدرک تحصیلی حداقل دیپلم بوده و منع معاملاتی نداشته باشند می توانند نام کاربری داشته و رمز عبور دریافت کنند.

·              مراجعه متقاضی به یکی از دفاتر کارگزاری

·              ارائه اصل مدارک شناسایی و اصل مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم) و احراز هویت متقاضی توسط واحد پذیرش معاملات بر خط کارگزاری

·              انجام مصاحبه و آزمون که در صورت قبولی در آزمون به تکمیل فرم قرارداد و فرم مشخصات می پردازد.

·              افتتاح حساب بانکی مربوط به معاملات بر خط

·              ارائه آموزش های لازم توسط مسئولان دفاتر کارگزاری

·              انعقاد قرارداد بین شرکت و مشتری

·              برقراری دسترسی به سامانه معاملات برخط

سرمایه گذار با دریافت کد کاربری و کلمه عبور به وب سایت کارگزاری وارد می شود و می تواند اطلاعات بازار را بر اساس طبقه بندی های مورد نظر (دیده بان بازار)، در ساعت معاملات به صورت لحظه ای مشاهده کند.

 پس از بررسی بازار، سرمایه گذار می تواند سفارش های خرید و فروش را به سادگی در سامانه معاملات وارد کند. اطلاعات تکمیلی شامل صورت حساب (لیست خرید و فروش ها) مجموع سفارش هایی که طی روز ارسال کرده است. فرم تقاضای وجه و … نیز در دسترس سرمایه گذار است.

برخلاف روش های سنتی، تمام عملیات از جمله ارسال سفارش، ارتباط با بانک و ارتباط با کارگزار با بورس همه به صورت لحظه ای است. یعنی نه تنها عملیات خرید و فروش سهام، بلکه عملیات بانکی برای خرید از محل بانک مشتریان نیز به صورت لحظه ای انجام می شود.

مثلا پس از ارسال سفارش مشتری از طریق رایانه به سامانه کارگزاری، به صورت لحظه ای با بانک مشتری ارتباط برقرار می شود و معادل وجه دستور خریدار، حساب مشتری بلوکه می شود (به محض خرید، وجه بلوکه شده به حساب کارگزاری منتقل می شود) پس از اتمام مراحل فوق الذکر که در کسری از ثانیه انجام می شود.

سفارش به سامانه معاملات بورس تهران وارد و نتیجه با همان سرعت به اطلاع مشتری می رسد. همچنین مشتریان می توانند با استفاده از سیستم انتقال آنی وجه، در فاصله زمانی بسیار کوتاه، حساب خود در کارگزاری را شارژ کنند. این شیوه از انتقال وجه از طریق تمامی کارت های عضو شتاب قابل انجام است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات

1 نظر بر روی این خبر وجود دارد.


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید