گروه بنگاهها : مدیر مجتمع معدنی چادرملو ضمن تشریح وضعیت این شرکت، میزان ذخیره زمین شناسی معدن «کچاد» را بالغ بر ۴۰۰ میلیون تن و ذخیره استخراجی آن را بالغ بر ۲۹۰میلیون تن اعلام کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد» سیدمحمد ابریشمی گفت: پیشبینی میشود طی ۳ تا ۴ سال آینده ذخایر معدن به اتمام برسد. وی دربازدید اعضای انجمن خبرنگاران بازار سرمایه از مجتمع «چادرملو» به تشریح وضعیت معدن پرداخت و گفت: هدف ما استخراج سنگآهن با خلوص بالا است. در حال حاضر عیار سنگآهن مزبور بالغ بر ۵/ ۵۳ درصد است که تلاش میشود با راهکارهای درنظر گرفته شده عیار سنگآهن را به ۶۷درصد افزایش دهیم.
ابریشمی در ادامه به خلوص فسفر موجود در سنگآهن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر خلوص فسفر بالغ بر ۹/ ۰ درصد است که برای احیای مستقیم نیاز است تا این خلوص به ۱/ ۰ درصد کاهش یابد. همچنین عیارسازی سیلیس نیز در این فرآیند بهطور متوسط ۶درصد است که این درجه نیز باید به ۷/ ۲درصد کاهش یابد تا پروسه احیای مستقیم با روندی مناسب همراه شود.
وی در ادامه به ظرفیت تولید ۵/ ۷ میلیون تن کنسانتره در سال اشاره کرد و گفت: اما با توسعههای صورت گرفته، قابلیت تولید ۵/ ۱۰ میلیون تن را در سال داریم. در این راستا طبق پیشبینیهای صورت گرفته، تولید سال جاری ۹میلیون تن درنظر گرفته شده است. برای تولیداین میزان کنسانتره نیاز به استخراج ۵/ ۱۳ میلیون تن سنگآهن داریم. مدیر مجتمع معدنی چادرملو ادامه داد: تمام تولید کنسانتره مزبور در مصرف داخل نیاز است و صرف تولیدات محصولات داخلی میشود. ابریشمی در ادامه با اظهار این مطلب که ۳۰ تا ۳۵ درصد از کل تولیدات فولاد کشور توسط معدن چادرملو تهیه میشود، گفت: بخش عمدهای از تولیدات کارخانه از طریق راهآهن به کارخانه گندلهسازی منتقل میشود،گفت: در این کارخانه شاهد تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد هستیم. اضافه تولید نیز به صنایع فولادسازی کشور منتقل میشود.
وی درخصوص تامین آب مورد نیاز مجتمع چادرملو نیز گفت: دو منبع اصلی برای تامین آب داریم. دشت سپیدان و به آباد دو منبع اصلی برای تامین آب مورد نیاز هستند. طبق پیشبینیهای صورت گرفته آب تهیه شده از این دو منبع اصلی، تمامی نیازهای تولید را مرتفع میکند و به این ترتیب هیچ مشکلی در زمینه کمبود آب و توقف در تولید نخواهیم داشت. ابریشمی در ادامه تاکید کرد: ضمن اینکه انتقال آب از خلیج فارس نیز در برنامه قرار دارد که تامین مالی این طرح از بانکهای داخلی صورت میگیرد. وی درخصوص معدن d۱۹ نیز توضیح داد: در حال حاضر محیط زیست مطالعات این معدن را متوقف کرده است. باید دوباره مذاکراتی با این سازمان صورت گیرد. این در حالی است که سازمان انرژی اتمی نیز در آخرین اظهارات عنوان کرده که این منطقه پرتوزا است و باید بررسیهای لازم در این زمینه صورت گیرد. به گفته ابریشمی، بر اساس نتایج اکتشافی این معدن جدید ۵ تا ۱۵ سال نیاز چادرملو به خوراک اولیه را مرتفع میکند.
نظرات