سرمایه های سرگردان را به ابزارهای مالی هدایت کنیم/ پوشش ریسک نوسانات قیمت‌ها با ابزارهای بورس کالا

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: وقتی اقتصاد به دلیل مسائل مختلف با نوسانات همراه است و امکان برنامه ریزی و پیش بینی قیمت کالاها برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دشوار است، شاهد رفتارهایی در اقتصاد هستیم که عده ای به منظور جلوگیری از زیان خود در آینده انجام می دهند این درحالی است که استفاده از ابزارهای نوین مالی قادر است تا ریسک نوسانات قیمت در آینده را به شیوه ای مطلوب پوشش دهد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از ایلنا، عزت الله یوسفیان ملا، عنوان کرد: طی سال های گذشته از ظرفیت های بورس کالا در ایجاد شفافیت و عدالت معاملات استفاده شده که در کنار این معاملات به شیوه فیزیکی و نقدی، استفاده از ابزارهای مالی بورس کالا نیز ضروری است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس معتقد است که زمان استفاده از روش های روز دنیا همچون بهره گیری از ابزارهای مالی بورس کالا برای تنظیم بازارها فرارسیده است، به طوریکه می توان با استفاده از ابزارهای مالی، ریسک نوسانات قیمتی محصولات مختلف در آینده را پوشش داد که این روند در ساختار سنتی امکان پذیر نیست.

وی اظهار داشت: بورس‌های کالایی به عنوان یکی از ابزارهای اقتصادی مهم در دنیای امروز به شمار می روند، به طوری که قیمت بسیاری از کالاهای اساسی موجود در دنیا، در بورس‌های کالایی کشف می شود؛ در واقع در این مکانیسم، حجم عرضه و تقاضای خرید برای یک کالا و بودن و یا نبودن متقاضیان خرید، موجب تعیین قیمت آن خواهد شد. علاوه بر این، بورس‌های کالایی امروزه با انتشار اوراق گوناگون و استفاده از بازارهای مالی مانند معاملات آتی و آپشن، این امکان را فراهم می آورند تا به جای اینکه سفته بازان حاضر در بازار، کالا را به صورت فیزیکی مورد معامله قرار دهند، ریسک معاملات را به بازارهای مالی معطوف کرده و برای سود بردن از نوسان قیمت‌ها به این بازارها مراجعه می کنند.

یوسفیان ملا گفت: می توان با فراهم کردن امکان راه اندازی بازارهای معاملات آتی و آپشن برای هر کالایی، ریسک بازار و فعالیت‌های سفته بازی را از بازار فیزیکی، جذب بازارهای مالی بورس کرد؛ به عبارتی کسانی که می خواهند از نوسانات قیمت یک محصول سود ببرند به جای اینکه خود کالا را ذخیره و انبار کنند و موجب کمیابی محصول در بازار شوند، در بازار آتی و آپشن حضور پیدا خواهند کرد.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس معتقد است، دولت می تواند با استفاده از ظرفیت‌های بورس کالا در راستای سامان بخشی به بازارهای مختلف همچون کالاهای مهم و استراتژیک اقدام کرده و نوسانات و التهابات بازار را کنترل کند تا به این ترتیب بتواند این بازارهای نابه سامان را به سمت ثبات و آرامش هدایت کند.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به التهاب برخی بازارها،  باید به منظور جلوگیری از پدیده های منفی اقتصادی عرضه کل زنجیره تولیدات را به سمت بورس کالا سوق دهیم، تصریح کرد: زمانی که صحبت از معامله در بورس کالا می شود اولین مزیتی که مورد توجه قرار می گیرد، کشف قیمت و ایجاد شفافیت در معاملات است که این امر باعث خواهد شد نگرانی‌ها در مورد بروز سفته بازی و دلالی جای خود را به امنیت فکری و شفافیت قیمتی دهد.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در خاتمه سخنان خود گفت: باید به این نکته توجه داشت که با وجود نابسامانی‌هایی که در بازار وجود دارد، دولت اگر برای کنترل التهابات بازار از مکانیسمی شفاف مانند بورس کالا کمک بگیرد، دیگر نگران آشفتگی بازارهای مختلف در کشور نخواهد بود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید