مینا افروزی
دنیای اقتصاد : فرابورس ایران که هفته پیش با افت ۸/ ۴ درصدی مواجه شده بود، در آغاز معاملات هفته جاری نیز در شیب تند نزولی قرار گرفت. این شرایط سبب شد تا نیمههای روز کاری گذشته شاهد افت نزدیک به ۷۰ واحدی آیفکس باشیم. در ادامه، از شیب ریزش این نماگر کاسته شد و در انتها در سطح ۵/ ۱۹۴۰ واحدی آرام گرفت. کاهش بیش از ۷۲ واحدی (معادل ۶/ ۳ درصد) آیفکس، باعث شد که رشد آن از ابتدای ماه مهر به کمتر از ۴ درصد محدود شود. در مجموع نیز دیروز حدود ۶۲۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۳۲۸ میلیارد تومان در جریان معاملات اولین روز هفته جاری فرابورس حاصل شد.
بازار اول و دوم چهارمین هفته ماه مهر را با معاملات ۲۴۴ میلیون سهمی به ارزش تقریبا ۱۰۴ میلیارد تومان آغاز کرد. تمام ۲۵ صنعت فعال این دو بازار با قرار گرفتن در محدوده منفی به معاملات روزانه خود پایان دادند. در این میان، گروه تکنماد هتل بهعنوان زیاندهترین صنعت شناخته شد و در قعر جدول صنایع از منظر رشد روزانه قرار گرفت. به این ترتیب دیروز «سمگا» تحتفشار فروش، بیشترین افت قیمتی دیروز را در کارنامه خود ثبت کرد و صف فروش نزدیک به ۱۰ میلیارد تومانی را به انتظار گذاشت. از طرفی دیگر، زیرمجموعههای اطلاعات و ارتباطات و همچنین بانک و سایر موسسات اعتباری با افت کمتر از یک درصدی، کمترین کاهش روزانه را تجربه کردند. بیشترین ارزش معاملات نیز در صنعت محصولات شیمیایی رقم خورد و همراهشدن زیرگروه رایانه و محصولات غذایی نیز باعث شد که نزدیک به نیمی از ارزش معاملات در این سه زیرمجموعه به گردش دربیاید. طی معاملات خرد روز گذشته، بزرگان بازار تحتفشار عرضه با افت قیمت مواجه شدند. این روند به سایر نمادهای فرابورسی نیز تسری پیدا کرد؛ بهطوری که تنها پنج نماد معاملاتی روز مثبتی را پشتسر گذاشتند.
نماد تجارتالکترونیک پارسیانکیش با حفظ توجه سهامداران همچنان پیشتاز بود و رشد نزدیک به ۵ درصدی را تجربه کرد. هرچند دیروز شاهد عرضه صفهای خرید در این نماد تازهوارد فرابورسی بودیم اما نزدیک به ۲ میلیارد تومان نقدینگی پشت درهای ورود به «تاپکیش» باقی ماند. اما روز گذشته، سنگینترین صف فروش به ارزش ۸۸ میلیارد تومان به نماد معاملاتی شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان اختصاص داشت. این نماد که تنها چند دقیقه در بازار حضور داشت، به دلیل نوسان قیمتی بیش از ۲۰ درصد طی پنج روز معاملاتی متوالی متوقف شد. با این حال نقدینگی بیش از ۱۰ میلیارد تومانی را رقم زد. همانطور که اشاره شد نماگر بازار با کاهش نزدیک به ۷۲ واحدی روز کاری گذشته را به پایان برد. پتروشیمی مارون، سهامی ذوبآهن اصفهان و همچنین هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه نزدیک به نیمی از این مقدار افت را رقم زدند.از تازهترین نمادهای بازار نیز میتوان به شرکت داروسازی آوهسینا اشاره کرد. ۱۰ درصد از سهام این شرکت، تحتعنوان «داوه» روز دوشنبه هفتهجاری به تاریخ ۲۳ مهر در بازار دوم عرضه خواهد شد. در عرضه اولیه «داوه» که مدیر آن شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن است، حداکثر سهام قابلخریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی ۷۰۰ سهم و دامنه قیمت ثبتسفارش از مبلغ سه هزار ریال تا مبلغ ۳۳۰ تومان تعیین شده است.
نظرات