افت بازار با چاشنی هیجان

دنیای اقتصاد : بورس اوراق بهادار پس از چند هفته تعادل، دیروز با کاهش ۲/ ۲ درصدی شاخص کل تن به سنگین‌ترین افت خود از دهم آذرماه داد. معامله‌گران که از روز شنبه تحت تاثیر شایعات مربوط به تنش‌های سیاسی به‌خصوص احتمال خروج ایران از توافق برجام شاهد افزایش عرضه‌ها بودند، فشار عرضه‌های سنگین را در ابتدای معاملات دیروز در نمادهای بانکی و خودرویی تجربه کردند که این مساله با تشکیل صف‌های فروش در نماد بانک‌های ملت و تجارت و همچنین نمادهای ایران خودرو و سایپا در بازار نمود بیشتری یافت. با تشکیل صف‌های فروش در این نمادها که ناشی از عدم تحقق انتظارات بازار در گزارش‌های ۹ماهه این شرکت‌ها بود، هیجانات منفی بقیه نمادها را نیز درگیر صف‌های فروش کرد و حتی شرکت‌های پالایشی، معدنی –فلزی و پتروشیمی به‌رغم گزارش‌های مطلوبشان با افزایش عرضه مواجه شدند و در نهایت شاخص سهام تن به افت ۳ هزار و ۶۵۲ واحدی داد. دیروز شاخص با این کاهش به رقم ۱۶۱هزار و ۹۲۲واحد رسید. شاخص کل هم‌‌وزن نیز با کاهش ۶۱۸ واحدی عدد ۲۸ هزار و ۷۱۶ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش ۴۰۵۶ واحدی به رقم ۱۷۶ هزار و ۳۸۹ واحد دست یافت. تغییر مالکیت روزانه بورس تهران نیز بعد از ۱۱ روز متوالی غلبه حقیقی‌ها در سمت خرید، به سمت معامله‌گران عمده بازار چرخید. به این ترتیب ۸۲میلیارد تومان نقدینگی از سبد سهام معامله‌گران حقیقی به پرتفوی حقوقی‌ها افزوده شد.

در بازار دیروز زمان قطعی عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان مشخص شد. در پی برگزاری جلسهمعارفه تأمین سرمایه لوتوس پارسیان فردا، ۵۰۰ میلیون سهم «لوتوس» با محدوده قیمتی ۱۹۵ تا ۲۰۵ تومانی هر سهم در بازار دوم معاملات بورس تهران روانه میز فروش می شود.در این رویداد سهمیه هر فرد حقیقی و حقوقی حداکثر ۲۰۰۰ سهم و با سرمایه ۴۱۵ هزار تومانی تعیین شده که با توجه به تجارب گذشته و استقبال متقاضیان، این سهمیه تغییر خواهد کرد. در بازار دیروز در گروه برقی سازمان خصوصی‌‌سازی «آلومینیوم المهدی»را به «مپنا» داد. سازمان خصوصی‌‌سازی شرکت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال را بدون برگزاری مزایده و از طریق مذاکره به شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا) واگذار کرد.

در گروه غذایی، شهد خوی دیروز از پیشنهاد هیات‌مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده درخصوص افزایش سرمایه خبر داد براین اساس سرمایه شرکت از مبلغ ۲۰۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال (۹۹ درصد) از محل سود انباشته به منظور اصلاح ساختار مالی افزایش خواهد یافت.در گروه خودرویی نیز برنامه افزایش سرمایه ایران خودرو از محل تجدید ارزیابی زمیناعلام شد.هیات مدیره ایران خودرو در گزارش تفسیری مدیریت اعلام کرد برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین را در دستور کار دارد اما درصد آن مشخص نیست، ولی احتمالا بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ درصد و در صورت تصویب، سال آینده عملی خواهد شد.

در گروه خودرویی همچنین مدیرعامل جدید سایپا در اولین اظهارنظر، اقدام به اعلام اولویت‌های اصلی کرد و گفت: برنامه‌ها را اولویت‌بندی و بر اساس سیاست‌های وزارت صنعت اقدام خواهیم کرد. میرجواد سلیمانی که دیروز در رویدادی غیر‌منتظره جانشین محمدرضا سروش بعد از ۴ ماه مدیریت شد در جلسه معارفه خود گفت: اولویت اول در سایپا، مشتری‌مداری است که در این زمینه مشکل داشتیم و باید با همت و تلاش در جهت رفع مشکل تاخیر در تعهدات تلاش کنیم و رضایت همه مشتریان را به‌دست آوریم. وی افزود: بحث دوم افزایش تیراژ تولید است و باید با همکاری زنجیره تامین بر اساس برنامه‌ریزی دقیق، تولید را افزایش و برنامه‌های سایپا و سیاست‌های وزارت صنعت را پوشش دهیم.سلیمانی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر مشکل تنوع محصول است که باید با برنامه‌ریزی، نیاز مشتریان را برطرف کنیم. در این راستا با همکاری مرکز تحقیقات سایپا و دانشگاه‌ها در دو مبحث افزایش عمق داخلی‌سازی و تولید محصولات با تکنولوژی روز فعالیت خواهیم کرد.

در این گروه همچنین مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل از شماره‌گذاری و تحویل ۶۳ دستگاه اتوبوس درون‌شهری به سازمان اتوبوسرانی شیراز و در جریان بودن قراردادهای جدید خبر داد.مهدی یونسیان اعلام کرد: ۶۳ دستگاه اتوبوس درون‌شهری تحویل‌ شد که آخرین محموله از تعهد تحویل محصولات در قرارداد شرکت ایران خودرو دیزل با سازمان اتوبوسرانی شیراز است که بخش عمده آن پیش از این تحویل شده و درحال فعالیت در خطوط اتوبوسرانی است.وی افزود: با وجود تکمیل قرارداد ایران خودرو دیزل با سازمان اتوبوسرانی شیراز، مذاکرات دیگری درخصوص امضای قراردادهای جدید و استفاده از سایر محصولات این شرکت در ناوگان حمل‌ونقل عمومی در جریان است.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: توسعه حمل‌ونقل عمومی به‌عنوان عنصری کلیدی در راستای ارتقای سطح زندگی مردم باید مورد توجه قرار گیرد و شرکت ایران خودرو دیزل برای نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی و تولید محصولات مورد نیاز آمادگی کامل دارد.یونسیان ادامه داد: طبق آمارهای منتشره بیش از ۱۷ هزار دستگاه اتوبوس درون‌شهری فرسوده در خطوط اتوبوسرانی درحال فعالیتند و ایران خودرو دیزل به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ تولیدکننده خودروهای تجاری با توجه به برخورداری از توان تولید محصولاتی با استانداردهای روز دنیا در طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی سهیم است.در این گروه همچنین در جریان جلسه روز گذشته مجلس، گزارش کمیسیون صنایع در مورد طرح یک فوریتی ساماندهی بازار خودرو مطرح شد که با موافقت ۱۰۴ نماینده به تصویب رسید.در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به رقم ۵۶۵میلیارد تومان و در فرابورس به ۴۶۴میلیارد تومان بالغ شد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید