دنیای اقتصاد : در پنجمین روز هفته، دلار معاملات خود را با کاهش قیمت آغاز کرد، ولی در ادامه روز به سمت سطح ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومانی حرکت کرد که روز سهشنبه در آن به کار خود پایان داده بود. روز چهارشنبه دلار معاملات خود را با قیمت ۱۳ هزار و ۵۹۰ تومان آغاز کرد که کاهشی ۵۰ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز چهارم هفته داشت.
البته برخی از فعالان عنوان کردند که سهشنبه شب بازار در معاملات پشت خطی با افت زیادی مواجه شده بود. این گروه شروع معاملات در آستانه کانال ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومانی را حتی بهعنوان نشانهای افزایشی در نظر گرفتند. به گفته این دسته، سهشنبهشب پس از آنکه دستورالعمل بازار باز از سوی شورای پول و اعتبار به تصویب رسید، به یکباره در معاملات پشت خطی قیمت دلار نیز رویه نزولی گرفت و تا سطح ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومانی عقبنشینی کرد. از نظر این گروه از معاملهگران، دستورالعمل جدید میتواند موجب شود که بانکها به راحتی از بانک مرکزی اضافه برداشت نکنند. کارشناسان باور دارند، علت این اضافه برداشتها پرداخت سودهای نامتعارف به مشتریان بوده است؛ سودهایی که به باور برخی کارشناسان موجب افزایش نقدینگی میشد و دست معاملهگران بزرگ برای مداخله در بازار را بازتر میگذاشت. صرافیهای بانکی قیمت دلار در ابتدای روز چهارشنبه را ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین کردند که از قیمت بستهشده بازارساز در روز سهشنبه ۱۵۰ تومان کمتر بود. با این حال از آن جا که این قیمت تنها ۵۰ تومان کمتر از آخرین قیمت در معاملات پشت خطی بود، برخی از نوسان گیران با توجه به چنین قیمتگذاری، استنباط کردند که ممکن است شیب کاهش قیمت در روز پنجم هفته محدودتر شود، چرا که بهطور معمول قیمت صرافیهای بانکی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان پایینتر از نرخ بازار بود. این در حالی بود که قیمت ابتدای روز چهارشنبه بازارساز تنها ۵۰ تومان کمتر از آخرین قیمت در معاملات پشت خطی بود. در مقابل، دسته دیگری از معاملهگران باور داشتند، بازارساز با قیمتگذاری ابتدای روز، نوع نرخگذاری نوسانگیران در ساعات انتهایی روز را به رسمیت نشناخت. از نظر آنها، نوسانگیران تنها قصد داشتند با پایین بردن شدید قیمتها، زمینه خرید در قیمتهای پایینتر را برای خود فراهم کنند. به این ترتیب، دسته دوم باور داشتند، بازارساز با نوع قیمتگذاری خود دامنه نوسان را در روز پنجم هفته محدود کرد.
در نهایت دیروز دلار حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۳ هزار و ۶۲۰ تومان به کار خود پایان داد که ۲۰ تومان کمتر از روز سهشنبه بود. به گفته فعالان، دیروز اخبار متناقض در مقاطع مختلف مورد توجه معاملهگران قرار میگرفت و در کانالهای آنها برجسته میشد ولی آنچه مسلم است قیمت دلار در هفته جاری جهت خاصی را دنبال نکرده است و معاملهگران سردرگم هستند که چه موقعیتی را در بازار اتخاذ کنند. عدهای باور دارند، با آغاز به کار بازار متشکل، قیمتها شفافتر خواهد شد و به دنبال آن نرخ ارز در بازار آزاد نیز کاهشی خواهد شد. این در حالی است که عده دیگری باور دارند، نوسان گیران به دنبال آن هستند که با پایین رفتن قیمتها در موقعیت خرید وارد بازار شوند و بعدتر در آستانه تصمیم آمریکا برای تمدید یا عدم تمدید معافیتهای نفتی بازار را با تغییرات قیمتی زیاد مواجه کنند. در روزی که دلار روند قیمتی رفت و برگشتی داشت و در نهایت نیز زیر قیمت بسته شده روز سهشنبه به کار خود پایان داد، سکه تمام بهار آزادی سیر افزایشی داشت. روز چهارشنبه، سکه حدود ۴ بعدازظهر روی قیمت ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قرار گرفت که افزایش ۳۰ هزار تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سه شنبه داشت. این افزایش در حالی رقم خورد که بهای اونس در بازارهای جهانی نیز روند افزایشی نداشت و تا ساعت ۴ بعدازظهر زیر محدوده هزار و ۲۸۰ دلاری حرکت میکرد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات