ثبات در بازارها / هر تحولی رشد بازار سرمایه را به همراه دارد

فردین آقابزرگی شرایط پیش روی بازارهای جهان را تا ۶ ماه آینده باثبات ارزیابی کرد و تاثیر فاکتورهای داخلی اقتصادی را بر بازار سرمایه مثبت خواند.

مدیرعامل کارگزاری بانک دی در خصوص اهمیت توجه به ریسک های سیاسی و تاثیر این ریسک ها بر فعالیت های اقتصادی از جمله سرمایه گذاری در بورس به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: همواره باید با توجه به مسائل سیاسی روز اعم از بحث تمدید معافیت های نفتی، روابط اتحادیه اروپا با ایران و اجرایی ساختن کانال مالی و مسائل دیگر که پیرامون اقتصاد ایران است و همچنین سایر مسائل سیاسی که در سطح بین الملل بر بازارها اثرگذار است به تحلیل بازارها بپردازیم و تاثیرات آنها را بر سهام شرکت ها بررسی کنیم.

وی ضرورت لحاظ کردن تحلیل های سیاسی را در تصمیمات اقتصادی اجتناب ناپذیر خواند و افزود :چنانچه بخواهیم تحلیل دقیق تری از شرایط موجود داشته باشیم، باید به دلیل اثرگذار بودن تحولات سیاسی بر بازارها و فعالیت شرکت ها همواره بخش عمده ای از تحلیل های ما دارای چاشنی تحلیل سیاسی باشد.

آقابزرگی در خصوص اهم فاکتورهای سیاسی و اقتصادی اثرگذار در شرایط فعلی کشور خاطرنشان کرد: اکنون و در شرایط تحریم باید کلیه حالت ها و برنامه های احتمالی اعم از مثبت بودن فرآیند تحریم، اثرگذار نبودن فضای تحریمی و امثال این ها به خوبی بررسی شود؛چراکه این مسائل خود را در قالب قیمت و روند شاخص بورس نشان داده و می دهد.

بازار منتظر قیمت ها نمی ماند

مدیرعامل کارگزاری بانک دی با تاکید بر طی شدن روندهای بازار بر اساس انتظارات سرمایه گذاران گفت: موضوع مهم این است که همواره بازار منتظر حرکت قیمت نفت یا کامودیتی به سمت مثبت یا منفی نمی ماند، یا منتظر این نمی ماند که نتیجه جنگ نفتی بین کشورهای اوپک و غیر اوپک مشخص شود، یا این که دلاراز معاملات آنها حذف شود یا نشود.

وی افزود: متاسفانه یا خوشبختانه همیشه بازارهای ما درگیر همین تحلیل ها بوده و همه آپشن ها و حالت های ممکن از بدبینانه ترین و خوشبینانه ترین حالت در آن دیده شده است.

فردین آقابزرگی روندهای بازار را موثر از انتظارات خواند و یادآور شد: آنچه هفت،هشت سال پیش سبب رشد بازار سرمایه ایران شد،انتظار برای امضای برجام بود.این در حالی بود که پس از امضای برجام بازار تنها یکی دو روز صعود کرد و پس از آن به جریان طبیعی خود بازگشت.این گونه مسائل و تجربه گذشته موید عرض بنده است.

رشد قطعی در انتظار بورس در سال ۹۸

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به بحث تمدید معافیت های نفتی ایران به عنوان یکی از مسائل پیش روی تصمیمات بازار تصریح کرد: در حال حاضر چه تمدید معافیت های نفتی ایران برای برخی از کشورها صورت گیرد و چه نگیرد، عامل تعیین کننده ای به نام نرخ ارز وجود دارد که سمت و سوی سود عملیاتی شرکت های را به ما نشان می دهد.

وی تورم و افزایش قیمت را نیز فاکتوری مهم دانست و افزود: چنانچه وضعیت درآمدی شرکت ها خوب شود نیز شاهد شرایط دیگری هستیم؛در این صورت قیمت ارز پایین می آید و این مساله به خودی خود فروش شرکت ها را بالا می برد.

آقا بزرگی افزود: با این اتفاق چشم انداز مثبت نیز رقم خواهد خورد و طبیعتا بورس رویکرد مثبتی خواهد داشت و این مورد استقبال فعالان بازار قرار می گیرد و بالعکس؛ اگر جریان منفی شود به افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی منجر می شود و این وضعیت خود محرکی برای جذابیت بازار سرمایه خواهد بود؛ چراکه با کاهش ارزش پول ملی، تمایل به تبدیل دارایی های نقد به سهام افزایش می یابد.

مدیرعامل کارگزاری بانک دی وقوع هر یک از این حالت ها را برای بازار سرمایه دارای اثر مثبت دانست و گفت: در شرایطی هستیم که حرکت به هر سویی می تواند به رشد بازار سرمایه بیانجامد؛ چراکه تحلیل ها نشان از حرکت این بازار دارد، مگر این که اتفاقات پیش بینی نشده ای پیش آید.

نفت ۷۰ دلار می ماند؟

فردین آقابزرگی با اشاره به طرح سیاست نفت ۶۰ دلاری از سوی آمریکا و روسیه در خصوص تداوم فروش نفت در بازارهای جهانی با قیمت ۷۰ دلار و خلاف خواست این دو قدرت گفت: پیش بینی قیمت نفت همواره مساله ای مهم در برنامه ریزی اقتصادی همه کشورها اعم از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه بوده و هست؛چرا که اغلب کشورهای دارای منابع نفتی تکیه اقتصادی خود را بر عمود فروش این ماده دارند و کشورهای غیر نفتی نیز اغلب وارد کننده این کالا هستند و تا حد زیادی اقتصاد آنها نیز درگیر در قیمت گذاری نفت است و به همین سبب این پیش بینی برای هر دو گروه از کشورها همواره مهم تلقی می شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر وجود شرکت های تخصصی تحلیل گر و پیش بینی کننده در این زمینه در جهان افزود: برخی از این شرکت ها به دلیل سابقه و تجربه فراوان خود اکنون صاحب نظر تلقی می شوند و هر یک با در اختیار داشتن  ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ کارشناس و تحلیل گر در حوزه نفت،اقدام به گمانه زنی در این باره می کنند و حتی پیش‌بینی‌های آنها بعضا متفق است.

وی با اشاره به نتایج حاصل از تحلیل این شرکت ها در هفته های اخیر،بازار نفت را تا ۶ ماه آینده دارای ثباتی نسبی ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد:دیدگاه غالب صاحب نظران در حال حاضر ثبات در کامودیتی و قیمت نفت تا ۶ ماه آینده است؛این دیدگاه نشان دهنده این است که طی ۶ ماه آینده به تلاطم و نوسان شدید نه در کامودیتی و نه در قیمت نفت دچار نخواهیم شد که به طبع این مساله برای وضعیت اقتصادی و ثبات بازارها و ایجاد زمینه فعالیت فعالان اقتصادی در داخل و بین الملل بهتر است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید