زهرا مجتهد
گروه بنگاهها : کارخانههای گلگهر هم اکنون با ۱۵ درصد فراتر از ظرفیت اسمی در حال تولید هستند. همچنین توسعه این مجموعه با کمک مهندسان داخلی ادامه مییابد.ناصر تقیزاده مدیرعامل معدنی و صنعتی گلگهر در جمع اصحاب رسانه اعزامی به منطقه گلگهر، ضمن اشاره به مطلب فوق گفت: ما امکانات مطلوبی به لحاظ دانش فنی و مهندسی داریم و همانند برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای راهاندازی یا ساخت تجهیزات منتظر کارشناسان خارجی نمیمانیم.
وی تصریح کرد: اصلاح خطوط تولید ۵، ۶ و۷ را توسط مهندسان داخلی در دست اجرا داریم.تقیزاده به اقدامات موثری که گلگهر در زمینه پروژههای خود در دست اجرا دارد اشاره کرد و گفت: منطقه گلگهر به زودی منطقه ویژه فولاد نامگذاری میشود و در تلاش هستیم تا پس از راهاندازی تولید شمش که هفته گذشته روی داد، به تولید ورق در شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر اقدام کنیم.وی گفت: ظرفیت تولید شمش فولاد تولیدی که در جهان فولاد سیرجان زیرمجموعه گلگهر انجام میگیرد معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با اشاره به این مطلب که کوره تولید شمش واحد ذوب جهان فولاد سیرجان هفته گذشته روشن شد و معادل ۶۰ تن تولید به انجام رسانده است، خاطرنشان کرد: تامین مواد برای تولید شمش در خود گلگهر انجام میگیرد و هزینه حمل کامیونی در تولید شمش با توجه به حمل گندله از طریق نوار نقاله حذف میشود که همین امر یک مزیت به شمار میرود.
تقیزاده ازسفارش خرید ۲۰۰ دستگاه واگن برای گسترش ناوگان حملونقل ریلی گلگهر خبر داد و گفت: علاوه بر مشارکت با راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای احداث خط راه آهن سیرجان – کرمان،برای حمل ونقل مواد اولیه و محصولات در داخل منطقه گلگهر نیز اقداماتی صورت گرفته است. وی افزود: گلگهر در حال حاضر دارای ۱۵ لکوموتیو و ۷۰۰ واگن است.مدیرعامل گلگهر یادآور شد: گلگهر ۲ هزار دستگاه کامیون تحت کنترل دارد که از مجموعه گلگهر بارگیری میکنند.وی درخصوص کمبود آب در منطقه و حاشیههای آن در جمع خبرنگاران تاکید کرد که ما نه تنها از آب این مناطق استفاده نکردهایم بلکه برای مصرف آن هزینه هم پرداخت کرده و آب خریدیم و اکنون نیز برای تامین آب مورد نیاز صنعت به تصفیه پساب شهر سیرجان اقدام کردیم.مدیرعامل معدنی و صنعتی گلگهر توضیح داد: خروجی آب تصفیه شده پساب سیرجان به مدت ۳۵ سال در اختیار گلگهر است که این طرح مصرف ۲۰ درصد از نیاز آب گلگهر را تامین میکند.آب تصفیه شده در حوزه تولید شرکتهای منطقه مصرف دارد.
وی گفت: پروژه تصفیه آب فاضلاب به ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که تا کنون ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.این طرح ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. آب دریافت شده از تصفیه خانه تا پایان سال ۹۸ وارد مدار میشود و برای استفاده واحدهای تولیدی منطقه قابل استفاده خواهد بود.وی همچنین ادامه داد: طرح انتقال آب خلیج فارس که با مشارکت شرکتهای گلگهر، چادرملو،مبارکه و ملی مس در دستور کار است نیز تا پایان شهریور ماه به منطقه سیرجان میرسد.مدیرعامل معدنی و صنعتی گلگهر از احداث کارخانه سیم بکسلسازی در این مجموعه خبر داد و تصریح کرد: ظرفیت تولید این کارخانه معادل ۶۰ هزار تن است و به لحاظ تکمیل سبد محصولات در خاورمیانه بی نظیر است. وی تصریح کرد: با راهاندازی فولاد آلیاژی در راور کرمان تمامی مواد اولیه مورد نیاز کارخانه سیم بکسلسازی از داخل تامین خواهد شد.
تقیزاده افزود: علاوه بر این کارخانه بریکت سازی گلگهر با ظرفیت تولید ٧٠ هزار تن در منطقه گلگهر سیرجان به بهرهبرداری رسید. این کارخانه نیاز تولید کنندگان به روش کورههای القایی را تامین می کند.باید گفت که بریکت تولیدی در این کارخانه از باطله و ضایعات نرمه و زغال سایر کارخانه های گلگهر تامین می شود و قیمت آن با نرخ قراضه برابری می کند.وی درخصوص ادامه فعالیتهای توسعهای در گلگهر گفت: از اصلی ترین اقدامات گلگهر انجام اکتشافات است. براساس مطالعات صورت گرفته ذخایر نسبتا خوبی در دست عملیات اکتشاف داریم.تقیزاده با اشاره به این مطلب که گلگهر بنگاه صادرات محور نیست تصریح کرد: شرکت گلگهر بخش عمدهای از نیاز داخل را در زمینه کنسانتره وگندله تامین میکند و مازاد تولید را در صورت نیاز به تامین تجهیزات از خارج از کشور صادر میکند، اما اولویت اصلی ما تامین نیاز شرکتهای داخلی است.
تقیزاده با اشاره به این مطلب که در منطقه گلگهر به همراه پیمانکاران بالغ بر ۱۹ هزار نفر نیروی انسانی مشغول به کار هستند یادآور شد: ۴۵ پروژه در منطقه گلگهر در حال ساخت و اجراست که هیچ کدام از آنها حتی در شرایط فعلی نیز با توقف مواجه نشدهاند و اکثر آنها به زودی به بهره برداری میرسند.وی درخصوص تحریمها ادامه داد: ما قبلا هم تحریم و شرایط مشابه امروز را تجربه کردهایم و من معتقدم که شرایط به وجود آمده نمیتواند مانع ادامه فعالیت توسعهای گلگهر شود. ما با تکیه بر توان مهندسی و اجرای نظام پیشنهادی در مجموعه گلگهر نه تنها از موانع عبور کردیم بلکه دستاوردهای بزرگ تری را در همین تبدیل تهدیدها به فرصت به دست آوردهایم.
تقیزاده در حیطه انجام مسوولیتهای اجتماعی گلگهر به احداث بیمارستان فوق تخصصی و تنها بیمارستان تخصصی در سیرجان اشاره کرد و گفت: این بیمارستان در حال احداث و تجهیز است و برای تامین تجهیزات بیمارستانی بودجهای بیش از۱۵ میلیون دلار مدنظر قرار گرفته شده که مطابق برنامه در سال ۹۹ به بهره برداری میرسد.وی همچنین از آغاز ساخت ۵ هزار واحد مسکونی در کنار شهر سیرجان خبر داد و گفت: ثبتنام این واحدها برای رفاه کارکنان گلگهر آغاز شده است.وی درخصوص کمک رسانی به مناطق سیل زده نیز یادآور شد: معادل ۲۴ میلیارد تومان برای کمک به سیل زدگان پرداخت کردیم و همچنین از محل یک روز حقوق کارکنان گلگهر قرار است که در شهرستان حمیدیه سالن ورزشی احداث کنیم. تقیزاده علاوه بر این از صعود تیم گلگهر سیرجان به لیگ برتر خبر داد و گفت: برخلاف سایر بنگاههای اقتصادی که باشگاهداری با هزینههای هنگفت میکنند، تیم گلگهر با کمترین هزینه موفق به کسب امتیاز و حضور در لیگ برتر شد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات