اونس طلا نزول کرد

دنیای اقتصاد : اونس طلا در دومین روز کاری بازارهای جهانی به زیر مرز هزار و ۴۰۰ دلاری رفت. طلای جهانی از همان ابتدای روز سه‌شنبه تمایل به افت قیمت داشت و معاملات خود را در محدوده هزار و۳۹۰ دلاری آغاز کرد. اونس در ادامه روز به محدوده هزار و ۳۸۰ دلاری سرک کشید ولی حدود ساعت ۴ بعدازظهر به محدوده هزار و ۳۹۰ دلاری بازگشت. اگر اونس در ساعات انتهایی روز توان بازگشت به بالای مرز هزار و ۴۰۰ دلاری را از خود نشان دهد، می‌توان افت اونس را مقطعی دانست. یکی از متغیرهایی که معامله‌گران بازارهای جهانی به دنبال رصد آن بودند، رصد سخنرانی رئیس فدرال رزرو بود.

بررسی‌های صحبت‌های این مقام از نظر آینده نرخ‌های بهره آمریکا برای معامله‌گران اهمیت داشت. به گزارش سایت طلا، به گفته بنجامین لو، تحلیلگر شرکت فیلیپ فیوچرز، افت قیمت طلا در ابتدای دیروز تا حدود زیادی به دلیل تعدیل انتظارات برای کاهش نرخ‌های بهره و بهبود بازده اوراق قرضه بوده است. بازارها همچنان روی کاهش ۲۵ واحدی نرخ‌های بهره حساب می‌کنند، اما به نظر می‌رسد این انتظارات تعدیل شده و ارزش دلار بهبود پیدا کرده است. شاخص دلار در معاملات روز سه‌شنبه نزدیک به بالاترین حد خود در سه هفته گذشته ایستاد و طلا را برای دارندگان سایر ارزها گران‌تر کرد. با این همه، افت قیمت طلا به دلیل ضعف بازارهای مالی محدود شد. بازارهای سهام آسیا در معاملات روز سه‌شنبه به پایین‌ترین حد خود در دو هفته و نیم گذشته سقوط کردند. بر اساس گزارش رویترز، فعالان بازار اکنون منتظر اظهارات جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا هستند که از روز چهارشنبه به مدت دو روز در برابر کنگره به توضیحات درخصوص سیاست پولی خواهد پرداخت. البته باید خاطرنشان کرد که افت طلا در بازارهای جهانی در حالی به ثبت رسیده است که طلا همچنان در سطوح قیمتی بالایی قرار دارد. یکی از عوامل بالا بودن ارزش اونس افزایش خریدهای طلای بانک‌های مرکزی عنوان شده است.

بالاگرفتن تب طلا ؟

اشتهای بانک‌های مرکزی برای خرید طلا تاکنون بدون وقفه نبوده و همچنان یک محرک قوی برای حمایت از بازار فلز زرد ارائه می‌دهد، و به همین دلیل، قیمت آن در حوالی ۱۴۰۰ دلار گردش می‌کند. طبق گزارش شورای جهانی طلا، داده‌های رسمی از ذخایر بانک‌های مرکزی از طریق بازارهای مالی نشان می‌دهد که ماه ژوئن برای خرید طلا ماه شلوغی بوده است و بعد از آرامش ماه مه ‌دوباره به حمایت از فلز زرد پرداخته است. روز دوشنبه،شورای جهانی طلا تقاضای طلا برای بانک مرکزی را برای ماه مه به‌روز کرد. در گزارش این شورا خرید خالص طلا در ماه مه به ۸/ ۳۵ تن رسید، که در مقایسه با آوریل، ۲۷ درصد کاهش داشت. با این حال، خرید سال قبل تا سال ۲۰۱۸ به میزان ۷۳ درصد افزایش یافته است. چند بانک مرکزی در حال رشد از جمله روسیه، چین، ترکیه و قزاقستان چند سال در حال خرید طلا هستند و این در سال ۲۰۱۹ میلادی آنها را به چهار خریدار بزرگ فلز زرد مبدل کرده بود. اطلاعات بانک مرکزی چین نشان می‌دهد که ذخایر رسمی طلا در ماه گذشته ۳/ ۱۰ تن افزایش یافته است. آخرین گزارش در مورد پایتخت بانک مرکزی لهستان هفته گذشته اعلام کرد ۹۵ تن طلا در ماه ژوئن خریداری کرده است. افزایش ذخایر رسمی طلا در نیمه اول سال جاری پس از سال ۲۰۱۸ میلادی، تقاضای رکوردآفرین طلا از سوی بانک مرکزی را نشان می‌دهد. روند فعلی به نظر تداوم خواهد یافت و بعید است در کوتاه مدت یا میان مدت به پایان برسد. بانک‌های مرکزی ۹ سال متوالی مشغول خرید خالص طلا بود‌ه‌اند. منطق بانک‌های مرکزی برای توضیح خرید طلای خود؛ برای امنیت و تنوع‌بخشی است و بعید است دست از این کار بردارند. چراکه فشار دلار بر این کشورها باعث صدمات شدید و برخی اوقات خروج سرمایه‌های هنگفت می‌شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید