سرپرست مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورسکالا با اشاره به لزوم توسعه هرچه بیشتر معاملات محصولات کشاورزی در بورسکالا گفت: در فصل برداشت خرما که نیمه دوم سال است معاملات این محصول را نیز در بورسکالا راهاندازی خواهیم کرد و به همین ترتیب به سمت معاملات کشمش و محصول استراتژیک پسته خواهیم رفت.
خرما نیمه دوم سال به بورسکالای ایران میآید
به گزارش «ایسنا» اکبر میرزاپور در پاسخ اینکه چه زمانی خرما در بورسکالا معامله خواهد شد، اظهار کرد: بورسکالا برنامه توسعهای خود را براساس تولید و کشت و برداشت محصول قرار میدهد. درحالحاضر دقیقا در زمانی هستیم که کشت زیره اتفاق میافتد و به همین علت معاملات زیره را راهاندازی کردیم. برای خرما هم برنامه به همین ترتیب خواهد بود.
وی ادامه داد: برنامه توسعه معاملات محصولات کشاورزی در بورسکالا با سهگانههای گواهی سپرده کالایی، مشتقات و صندوقها را برای کالاها از جمله خرما هم خواهیم داشت. در فصل برداشت خرما که نیمه دوم سال خواهد بود، معاملات این محصول را نیز در بورسکالا راهاندازی خواهیم کرد و به همین ترتیب به سمت معاملات کشمش و محصول استراتژیک پسته خواهیم رفت.
سرپرست مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورسکالا در پاسخ اینکه از زمانی که معاملات زعفران در بورسکالا راهاندازی شد چقدر به این هدف که بتوانیم مرجع قیمتگذاری زعفران در جهان شویم، نزدیک شدیم، گفت: گامهای بلندی در این مورد برداشته شده است. البته برای تبدیل شدن به مرجعیت قیمتی در عرصه جهانی الزاماتی لازم است و یکی از مهمترین این الزامات آن است که بتوانیم در جهان فعالیت کنیم. بورسکالا این قدم را توانسته برای بازارهای داخلی بردارد؛ بهطوریکه حتی کشاورزان خرد وقتی میخواهند زعفران را بفروشند حتما به سایت بورسکالا مراجعه میکنند و قیمت را میبینند، بعد معامله انجام میدهند.
میرزاپور افزود: ولی هنوز تا مرجعیت قیمتی شدن در جهان فاصله وجود دارد. برای اینکه بتوانیم به آن نقطه برسیم باید برای توسعه بازارمان در خارج از کشور اقدامات جدی انجام دهیم. از جمله آن پذیرش انبارها در خارج از کشور است. از طرفی صادرکنندگان باید به استانداردهای بورس بیشتر توجه داشته باشند و محصول خود را با استانداردی که در بورس است صادر کنند. در این مورد رایزنیهای خوبی انجام میشود.
وی ادامه داد: در مورد عرضه محصولات کشاورزی در بورسکالا یک قاعده کلی وجود دارد و آن هم بحث استانداردپذیری است. برای هر کالایی که بتوانیم استاندارد داشته باشیم میتوانیم بازار بورسی راهاندازی کنیم. مثلا برای زعفران و زیره یک دستهبندی مشخص و استاندارد وجود دارد.
سرپرست مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورسکالا گفت: برای عمده محصولات زراعی امکان استانداردسازی وجود دارد و عمده توسعه بازار در بورسکالا براساس محصولات زراعی بوده است.
ولی با یکسری زیرساخت وارد حوزه محصولات باغی هم میتوانیم بشویم. مثلا روی معاملات سیب هم میتوان کار کرد اما محصولات باغی نیاز به سردخانه دارند. البته خرما هم با انبارهای معمولی قابلیت نگهداری ندارد و قرار است با ظرفیت سردخانهای معامله شود. اگر بخواهیم برای معاملات محصولات کشاورزی اولویتبندی کنیم زراعیها استانداردپذیرترند و محصولات بعدی باغی در نوبت بعد هستند.
وی با اشاره به معاملات دام و طیور در بورسکالا نیز توضیح داد: بورسکالا درباره دام و طیور هم بازار موفقی داشته است، مثلا جوجه یکروزه، تخممرغ و مرغ منجمد بازار معاملاتی خوبی دارند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات