دنیایاقتصاد : امواج سیگنال سخنرانی جرومی پاول در صحن کنگره، بازارهای جهانی را به حرکت درآورد. روز پنجشنبه قیمت طلا همزمان با تضعیف شاخص دلار به بیشترین قیمت هفته با ثبت عدد ۱۴۲۷ دلار رسید. در بازار سهام نیز شاخص S&P۵۰۰ و داوجونز سقف تاریخی خود را جابهجا کردند. شاخص S&P۵۰۰ از مرز ۳۰۰۰ واحدی عبور کرد و شاخص داوجونز نیز به قله ۲۷ هزاری صعود داشت. این رکوردشکنیها پس از آن اتفاق افتاد که جرومی پاول، رئیس فدرالرزرو آمریکا چراغ سبز کاهش نرخ بهره را در نشست پیشرو کمیته بازار آزاد به سرمایهگذاران نشان داد. پاول در برابر ناظران کنگره آمریکا تاکید کرد که اقتصاد آمریکا همچنان از سوی فعالیتهای ناامیدکننده کارخانجات، تورم پایین، کندی موتور اقتصادی جهان و تداوم جنگ تجاری، تهدید میشود.
امواج پاول در بازارهای جهانی
کاهش ارزش دلار، طلا را برای خریداران با دیگر ارزها ارزانتر میسازد؛ بنابراین تقاضای خرید فلز زرد در بازارهای جهانی افزایش یافت و قیمت آن نیز بالا رفت. قیمت فلز زرد با رشد ۲ رصدی روز چهارشنبه توانست به بالای سطح روانی ۱۴۰۰ دلاری بازگردد. سیگنال چهارشنبه فدرالرزرو، سرمایهگذاران را متقاعد کرد که نرخ بهره در آمریکا کاهش خواهد یافت. روز پنجشنبه، تحتتاثیر سخنرانی پاول و چشمانداز کاهشی نرخ بهره در ایالاتمتحده، سهام آسیایی نیز رشد کرد. البته پس از این رشد، روز جمعه بازار تغییرمسیر داد و قیمت طلا راه کاهشی را در پیش گرفت. تا ساعت ۴ بعدازظهر جمعه اونس عدد ۱۴۰۴ دلاری را نیز بهثبت رسانده بود.
اظهارات رئیس فدرالرزرو باعث شد احتمال کاهش شدیدتر نرخ بهره بیشتر شود. احتمال کاهش ۵/ ۰ درصدی نرخ بهره که روز سهشنبه ۳/ ۳ درصد برآورد شده بود، پس از این سخنرانی به ۶/ ۲۷ درصد جهش کرد. زمانی که جرومی پاول روز چهارشنبه سخنرانی خود را در مقابل سناتورهای کنگره ایراد کرد، بالاخره به انتظارات بازار و سرمایهگذاران واکنش نشان داد. او انتظار بازار برای کاهش نرخ بهره بهعنوان سپر محافظ در برابر نااطمینانیهای موجود را با چراغ سبز به مرحله اجرا نزدیکتر کرد.
جرومی پاول که در صحن کنگره برای گزارش وضعیت اقتصادی آمریکا حاضر شده بود به جلسه ماه ژوئن کمیته بازار باز اشاره کرد: «بسیاری از اعضای کمیته بازار باز وضعیت سیاست پولی را متناسب با وضعیت اقتصادی میدانستند، اما هم اکنون نظر برخی از آنها تغییر کرده است. پس از انتشار دادههای اقتصادی و بررسی شاخصهای مختلف اینگونه بهنظر میرسد که فضای نااطمینانی حول تنشهای تجاری و ضعف اقتصاد بینالملل وزن بیشتری پیدا کردهاند. این وضعیت در آینده اقتصاد ایالاتمتحده سایه انداخته است؛ بنابراین با توجه به کمبود فشارهای تورمی ناچار به بازنگری سیاست آتی با استفاده از ابزارهای فدرالرزرو برای حفظ قدرت اقتصادی کشور خواهیم بود. پاول در ادامه به کندی رشد اقتصادی سایر کشورهای پیشرفته اشاره کرد که میتواند اثر منفی بر اقتصاد آمریکا بگذارد. رئیس فدرالرزرو تاکید داشت شماری از مشکلات دولتی باید حل شوند؛ مشکلاتی مانند توسعه تجاری، سقف بدهی دولت فدرال و برگزیت. علاوهبر این مشکلات، تورم ضعیف نیز ممکن است ماندگارتر از آنچه پیشتر ارزیابی میشد بقا داشته باشد.» میتوان گفت، اظهارات پاول شانس کاهش نرخ بهره در نشست بعد کمیته بازار باز را به ۱۰۰ درصد نزدیک کرد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات