عرضه ۲۴ شرکت «شستا» در بورس

گروه بنگاه‌ها : مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صباتامین از عرضه ۲۴ شرکت زیرمجموعه شستا تا پایان سال‌جاری خبر داد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، محمدعلی شیرازی گفت: شرکت سرمایه‌گذاری صباتامین، بازوی بازار سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری تامین‌اجتماعی است که عرضه سهام گروه شستا و بازارگردانی آنها را برعهده دارد.

شیرازی با اشاره به اینکه شرکت سرمایه‌گذاری صباتامین، سرمایه‌گذاری سهام شرکت‌های کارگزاری، تامین‌سرمایه، سهام بانک و بیمه را در اختیار دارد، افزود: صبا تامین اداره یک پرتفوی متحرک برای شرکت را نیز عهده‌دار است. وی درخصوص عملکرد این شرکت بیان کرد: از ابتدای سال مالی تاکنون، ۴۳۰ میلیارد تومان سود عملیاتی ناشی از خرید و فروش سهام به‌دست آمده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با رشد چشمگیری مواجه شده چراکه این مبلغ در سال گذشته تنها به ۴۱میلیارد تومان می‌رسید که این امر باعث رشد ۷ درصدی بازدهی پرتفوی شرکت نسبت به بازار است. شیرازی به واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه شستا اشاره کرد و گفت: مجموعه شستا تجربه واگذاری‌ها را از روش‌های مختلفی داشته، اما به‌خاطر شرایط اقتصادی کشور و نوع واگذاری شرکت‌ها در مواردی دچار مشکل شده و به‌طور کلی می‌توان گفت که شستا در واگذاری‌ شرکت‌ها موفق نبوده است. وی ادامه داد: متاسفانه شرکت‌هایی که در لیست واگذاری‌ها قرار می‌گرفت عمدتا زیانده بوده و دیگر امیدی به ادامه حیات کسب‌وکار خود نداشتند که واگذاری این شرکت‌ها بسیار سخت بود و قیمت‌ها مورد توافق خریداران قرار نمی‌گرفت.

شیرازی با بیان اینکه خرید و فروش در بورس شفاف است، بیان کرد: بر اساس تصمیمات گرفته شده، مقرر شد که واگذاری شرکت‌ها از طریق بورس انجام شود و با این روش واگذاری، شفافیت بیشتری حاصل می‌شود زیرا با عرضه شرکت در بورس در واقع سهام به عموم مردم فروخته می‌شود و کسی در معرض اتهام قرار نمی‌گیرد. شیرازی ادامه داد: شرکت‌ها در بورس ملزم به افشای اطلاعات به‌صورت منظم هستند و از دیگر مزایای بورسی شدن، کاهش مالیات شرکت‌ها و شفاف شدن اطلاعات مالی است. وی با بیان اینکه تاکنون شرکت‌هایی همچون تاصیکو، ره‌آورد، ژلاتین کپسول و پخش هجرت از این طریق واگذار شده‌اند، تصریح کرد: تا پایان سال ۲۴ شرکت دیگر در بورس و فرابورس عرضه می‌شوند که شستا و سرمایه‌گذاری صبا تامین نیز جزئی از آنها خواهند بود. شیرازی اظهار کرد: شستا در مورد مدیریت شرکت‌های بزرگ و کوچک تغییراتی داشته است، به این ترتیب که تا جایی که امکان دارد سهام شرکت‌های کوچک فروخته شود و سهام شرکت بزرگ که نقدشوندگی خوبی دارند و آینده‌دار هستند، باقی بمانند. وی ادامه داد: بر اساس سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر شد فقط در ۲۰ الی ۳۰ شرکت بزرگ که از معیار نقدشوندگی سهام بهره‌مند هستند، سرمایه‌گذاری شود. وی درباره بازارگردانی سهم‌های عرضه شده در بورس گفت: ما تنها زمانی سهم را در بورس عرضه می‌کنیم که صف خرید باشد، سازمان بورس نیز با عرضه سهم در زمان‌هایی که بازار منفی است، موافق نیست.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید