آتش‌بس قیمتی در بازار دلا‌ر

دنیای اقتصاد : در روزی که بازار ارز داخلی تحت تاثیر آتش‌بس معامله‌گران کم نوسان بود، طلای جهانی رکوردی ۷۶ ماهه را به ثبت رساند. روز چهارشنبه، دلار در کانال ۱۱.۱۰۰تومان تغییرات اندکی را به ثبت رساند؛ چرا که نه خالی فروشان و نه معامله‌گران بزرگ چندان تمایلی نداشتند که در برابر هم صف‌آرایی کنند. برخلاف بازار ارز داخلی، اونس به واسطه نگرانی از بروز رکورد در اقتصاد جهانی و امیدواری نسبت به ادامه کاهش نرخ بهره، توانست تا مرز ۱۵۵۰ دلاری بالا برود که در ۶ سال گذشته سابقه نداشته است.

پس از دو روز نسبتا پرهیجان، دیروز وقت آرامش در بازار ارز و سکه بود؛ نوسان قیمت‌ها پایین آمده بود و مالداران و خالی‌فروشان آتش‌بسی موقت را پذیرفته بودند. روز چهارشنبه، قیمت دلار تغیرات چندانی نداشت و عمدتا در دامنه ۱۱ هزار و ۱۰۰ تا ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان حرکت کرد. ساعت ۴ بعدازظهر روز پنجم هفته، این ارز توسط معامله‌گران بیشتر با قیمت ۱۱ هزار و ۱۸۰ تومان به فروش می‌رسید که ۳۰تومان بیشتر از روز سه‌شنبه بود. نوسانات بازار ارز در شرایطی دیروز محدود شده بود که دو روز قبل، این ارز حتی از مرز ۱۱ هزار تومان پایین‌تر رفته و با حمایت معامله‌گران به سطح بالاتر بازگشته بود. در آن مقطع زمانی خالی‌فروشان تلاش می‌کردند قیمت را به سطوح پایین‌تر ببرند و مالداران سعی داشتند قیمت را در کانال ۱۱ هزار تومانی نگه دارند.

روز چهارشنبه براساس اظهارات فعالان، این دو دسته عمدتا معامله چندانی نداشتند و ترجیح می‌دادند یا تماشاچی وقایع بازار باشند یا اینکه با احتیاط موقعیت خرید و فروشبگیرند. البته در این روز برنده بازی بیشتر خریداران بودند. در روز کم نوسان بازار ارز، سکه تمام بهار آزادی نیز در یک دامنه محدود زندانی شده بود و نه می‌توانست به بالای سطح ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومانی برود و نه توان کاهشی‌ها به اندازه‌ای بود که یکبار دیگر آن را به زیر مرز ۴ میلیونی هدایت کنند. در چنین شرایطی، فلز گرانبهای داخلی نیز رشدی توام با احتیاط را در پیش گرفت و با ۲۰ هزار تومانرشد به بهای ۴ میلیون و ۳۰ هزار تومان رسید. این رشد در شرایطی به ثبت رسید که سکه روز سه‌شنبه ۳۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود.

تاکتیک پیشنهادی تحلیلگران فنی به معامله‌گران

بیشتر تحلیلگران فنی به معامله‌گران پیشنهاد می‌دادند که تاکتیک«نوسان‌گیری از خرید» را در پیش بگیرند. در واقع با احتیاط خرید کنند و زمانی که قیمت کمی بالا رفت، آن را به فروش برسانند. در واقع، تلقی محتاطانه این بود که خرید دلار در صورت طمع نکردن و فروش بلافاصله در قیمت‌های کمی بالاتر برای معامله‌گران سود محدودی به همراه خواهد داشت. در مقابل، دیدگاه دسته دیگری از فعالان قرار داشت که باور داشتند، بزرگ‌ترین مشکل دلاربرای افزایش بیشتر قیمت این است که تقاضای خاص و قابل‌توجهی برای آن وجود ندارد؛ در نتیجه ظرفیت خاصی نیز برای افزایش قیمت نخواهد داشت. این موضوع موجب می‌شود که حتی با وجود افزایش‌های مقطعی، ظرفیت افت قیمت دوباره و نزول از سطوح حمایتی برای دلار از نگاه این دسته از معامله‌گران وجود داشته باشد. با این حال آنچه مسلم است در بازار دیدگاه‌های دیگری نیز وجود دارد که در تناقض با نظر دسته پیش‌گفته وجود دارد. به‌عنوان مثال، گروهی از همین تحلیلگران فنی باور دارند قیمت دلار در ماه‌های اخیر افت بسیار زیادی را تجربه کرده و در نتیجه به کف قیمتی خود نزدیک شده است. از نظر آنها، قیمت حتی اگر در کوتاه‌مدت افزایش خاصی را تجربه نکند، ظرفیت کاهش‌های بیشتر را نیز نخواهد داشت. این عده به‌خصوص حمایت دوباره دلار در مرز ۱۱ هزار تومانی را به‌عنوان تشکیل یک کف محکم مورد توجه قرار داده‌اند.قیمت دلار یک‌بار در تاریخ ۲۶ تیر مورد حمایت معامله‌گران قرار گرفت و بار دیگر در تاریخ ۵شهریور.

بازارساز ارزی نیز در روزهای اخیر به‌نظر می‌رسد بیشتر تمایل دارد اجازه ندهد که قیمت‌ها از محدوده خاصی بالاتر یا پایین‌تر بروند و سعی دارد که نوسانات قیمتی را محدود نگه دارد. این تاکتیکی است که در هفته‌های اخیر توسط بازارساز اجرا شده و موفق هم عمل کرده است. یکی از نشانه‌هایی که معامله‌گران به واسطه آن تصور کرده‌اند که بازارساز چنین هدفی را دنبال می‌کند، نوع قیمت‌گذاری صرافی‌های بانکی است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید