دنیای اقتصاد : یوآن چین بزرگترین ریزش ماهانه خود را ظرف ۲۵سال گذشته تجربه کرد. تضعیف یوآن در ماه آگوست همانطور که چین درگیر جنگ تجاری و افت رشد اقتصادی است، به وقوع خواهد پیوست. پول ملی چین نزدیک به ۸۵/ ۳ درصد در برابر دلار آمریکا ظرف ماه آگوست افت کرد. در واقع بزرگترین افت ماهانه یوآن زمانی رخ داد که چین در راستای مقابله با تعرفههای دولت آمریکا تلاش خود را برای حفظ نرخ برابری یوآن و دلار بدون تضعیف پول ملی چین رها کرده بود. پکن که نرخ ارز خود را به شیوه شناور مدیریتشده کنترل میکند، اجازه داد تا کف ۱۵/ ۷ به ازای هر دلار در روز جمعه را به ثبت برساند. تحلیلگران بر این باور هستند که در ماههای پیش رو روند نزولی یوآن تداوم خواهد داشت؛ چراکه سیاستگذاران به دنبال افزایش رقابتپذیری کالاهای چینی در بازارهای جهانی هستند. همچنین تضعیف یوآن بخشی از اثرات مخرب تعرفههای ایالاتمتحده را خنثی میکند.
قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیهای اقتصادی که تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را تقویت کرد، بالا رفت. قیمت اونس روز پنجشنبه به سقف جدیدی رسید و بهای ۱۵۵۰ دلاری را لمس کرد. اما همانروز با افت ۶۴/ ۰ درصدی به سطح ۱۵۲۸ دلاری عقبگرد داشت. دیروز نیز افت محدود دیگری اونس را تا عصر به قیمت ۱۵۲۵ دلاری رساند.
دولت ترامپ روز چهارشنبه پنج درصد تعرفه بیشتر روی واردات ۳۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را رسمی و تاریخ اجرای آن را اول سپتامبر و ۱۵ دسامبر تعیین کرد. اگرچه رئیسجمهوری آمریکا در روزهای اخیر لحن تهاجمی نسبت به چین را ملایمتر کرده، اما از افزایش تعرفههای برنامهریزی شده روی واردات چین عقبنشینی نکرده است. هنوز معلوم نیست مذاکرهکنندگان آمریکایی و چینی مذاکراتشان را از سرخواهند گرفت یا خیر. عامل دیگری که به ابهامات اضافه کرده است، تصمیم بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس برای تعلیق پارلمان این کشور به مدت بیش از یک ماه پیش از برگزیت است. تشدید تنشهای اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیک در سطح جهان، با اقدام بانکهای مرکزی کشورهای نوظهور در کاهش سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی خود همراه شد. از همین رو، تاثیر مهمی بر رشد فزاینده تقاضای طلا در روزهای گذشته داشته است. پیشبینی میشود بانکهای مرکزی جهان هر سال بیش از ۶۵۰ تن به ذخایر طلای خود اضافه کنند. در شرایط کنونی نااطمینانی در بازارهای ارز کشورهای نوظهور به شدت افزایش یافته و این دلیل خوبی برای کشورهایی مثل روسیه، ترکیه، قزاقستان و چین است تا ذخایر ارزی خود را متنوع کنند. بانک مرکزی چین بیشترین پتانسیل را برای افزایش ذخایر طلای خود دارد. میزان ذخایر طلای چین هم اکنون به ۱۹۳۶ تن رسیده که این رقم ۳ درصد کل ذخایر ارزی این کشور را تشکیل داده است. گزارش رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا (در نسخه Prelim)، منتشر شد. نرخ پیشبینی شده ۱/ ۲ درصد برای فصل دوم سال جاری میلادی ارزیابی شده بود؛ اما در واقع آنچه پس از بازنگری منتشر شد، از رشد اقتصادی ۲ درصدی حکایت دارد. این بازنگری دوم GDP ایالات متحده است که پس از اولین انتشار این داده در ماه جولای ثبت شده است. وزارت بازرگانی به امید قویترین موج مصرف داخلی که به ۴ سالونیم گذشته رسیده، پیش بینی ۱/ ۲ درصدی را ارائه داد؛ اما این موج با تضعیف موجودی انبارها و صادرات، همچنین نااطمینانی مربوط به وضعیت جنگ تجاری ۱/ ۰ درصدافت کرد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات