دنیای اقتصاد : «پیتر شیف» معتقد است شکی در پیشروی آمریکا در مسیر وقوع رکود مالی وجود ندارد. شیف که بحران پیشین را نیز پیشبینی کرده بود؛ کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در ماه گذشته را اشتباه بزرگی میداند. به باور او همچنین سیاست پولی بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ میلادی که فدرال رزرو نرخ بهره را به صفر نزدیک کرده بود؛ اشتباه مهلکی بود. نرخ بهره نزدیک به صفر مشکلاتی در اقتصاد آمریکا به وجود آورده که حل آن نسلها طول میکشد. ولی اگر فدرال رزرو باز هم به سمت نرخ بهره نزدیک به صفر پیش برود هیچگاه بهبودی حاصل نخواهد شد. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا کاهش کمسابقه اخیر ارزش یورو را بهانهای برای حمله مجدد به فدرال رزرو قرار داد. یورو در آخرین روز از معاملات هفتگی بازارهای ارز به زیر کانال ۱/ ۱ دلاری وارد شد که در طول ۲ سال اخیر بیسابقه محسوب میشود. نرخ برابری یورو به دلار تا عصر روز گذشته در ۰۹/ ۱ معامله میشد. رشد هفتگی یورو به دلار نیز رکورد کاهشی ۴ ساله خود را به ثبت رساند.
رکود نزدیک است
واکنش ترامپ با حمله به پاول
دونالد ترامپ در پیامی توییتری نسبت به کاهش ارزش یورو واکنش نشان داد و گفت که این اتفاق در نهایت به نفع تولیدکنندگان اروپایی در رقابت با همتایان آمریکایی خود خواهد بود. ترامپ نوشت: یورو در برابر دلار به شکل دیوانهواری در حال تضعیف است و به آنها مزیت تولیدی و صادراتی خوبی میدهد. فدرال رزرو هم مثل همیشه هیچ کاری نمیکند! آنها سرنخ را ندارند! ترامپ در طول هفتههای اخیر بارها و بارها به مقایسه نرخ بهره در آمریکا با اروپا و چین پرداخته است و با اشاره به نرخ بهره منفی آلمان از بانک مرکزی آمریکا خواسته است تا نرخ بهره را کاهش دهد. با این حال ترامپ در پاسخ به خبرنگاران گفته است که موافق نرخ بهره منفی نیست و انجام این کار را در آمریکا اشتباهی بزرگ میداند. ترامپ در بخش دیگری از سخنان خود سعی کرد به فعالان اقتصادی آمریکا درخصوص جنگ تجاری با چین اطمینان خاطر دهد. وی با اشاره به اینکه مشکل تعرفه نداریم در سخنی عجیب گفت: با تعرفهها مشکل نداریم به جای آن با فدرال رزرو مشکل داریم! مناقشه ترامپ با بانک مرکزی آمریکا مساله جدیدی نیست و وی یک بار جرومی پاول، رئیس این بانک را دشمنی بزرگتر برای آمریکا درمقایسه با رهبر چین دانسته بود! ترامپ با بیان اینکه به نظرش باید نرخ بهره یک درصد دیگر کاهش یابد گفت: کسب و کارهای کوچک آمریکایی هوشمندانه از اقدامات ما برای افزایش تعرفه بر واردات چینی حمایت میکنند؛ چراکه میدانند این کار را به نفع آنها انجام میدهیم.
پیتر شیف: آمریکا در مسیر رکود است
پیتر شیف، یکی از استراتژیستهای برتر جهان در یورو پسیفیک کپیتال معتقد است هیچ شکی وجود ندارد که اقتصاد آمریکا به سمت رکود پیش خواهد رفت. از نظر او کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در ماه گذشته اشتباه بزرگی بود. این کهنهکار کارگزاری سهام گفت: «آنها هرگز نباید نرخ بهره را در سال ۲۰۰۸ میلادی صفر میکردند. نرخ بهره صفر مشکلاتی در اقتصاد ما به وجود آورده که حل کردن آن نسلها طول میکشد. ولی اگر فدرال رزرو باز هم به سمت نرخ بهره صفر پیش برود هیچگاه بهبودی حاصل نخواهد شد». به گفته شیف، ساخت یک اقتصاد موفق بر اساس نرخ بهرهای که بهطور مصنوعی پایین آمده، غیر ممکن است. تنها کاری که این نرخ بهره پایین انجام میدهد افزایش قیمت سرمایه، ایجاد حباب و سرمایهگذاریهای بدون ارزش افزوده است که به اقتصاد آسیب میرساند. تکیه بر نرخ پایین بهره برای رشد، بروز رکود را غیر قابل اجتناب میکند. شیف میگوید یک اقتصاد پایدار تنها بر اساس نرخ بهرهای که بازار تعیین کرده باشد، رشد میکند. شیف که سقوط مالی ۲۰۰۸ را پیشبینی کرده بود اعتقاد دارد: «فدرال رزرو باعث رکود نمیشود، فقط نمیتواند بیش از این جلوی آن را بگیرد. توسعه اقتصادی سالها با این نرخهای ساختگی پایین بهره ممکن میشد، ولی این بازی دیگر به پایان رسیده است. » به عقیده شیف، افزایش بدهیهای دولت و عوارض ترامپ محرک نهایی به سمت یک رکود اقتصادی غیر قابل اجتناب هستند.
رکورد ۳۴ماهه رشد ۸ درصدی اونس در آگوست
قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی به روند کاهشی روز گذشته ادامه داد و در مسیر ثبت نخستین کاهش هفتگی در پنج هفته اخیر قرار گرفت؛ اما این فلز ارزشمند با بزرگترین رشد ماهانه از ژوئن سال ۲۰۱۶ تاکنون روبهرو است. هر اونس طلا در معاملات روز گذشته بازار سنگاپور ۵/ ۰درصد افت کرد و به ۱۵۲۰ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته یک درصد کاهش داشت و از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود ۱/ ۰ درصد کاهش نشان میدهد. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۲/ ۰ درصد کاهش، به ۱۵۳۳ دلار رسید. اخبار جدید پیرامون جنگ تجاری آمریکا و چین باعث رشد بازارهای سهام شد و بازده اوراق قرضه شب گذشته اندکی رشد کرد و این مساله باعث بهبود ریسکپذیری و کاهش قیمت طلا شد. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد مذاکراتی در روز پنجشنبه انجام گرفته و مذاکرات بیشتری برنامهریزی شده است. وزارت بازرگانی چین نیز اعلام کرد مذاکرات در ماه سپتامبر از سوی دو طرف مورد بحث قرار گرفته اما لازم است واشنگتن افزایش تعرفهها را لغو کند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات