رشد احتیاطی در بازار ارز

دنیای اقتصاد : در اولین روز هفته، دلار حرکت در مسیر افزایشی را برای چهارمین روز متوالی ادامه داد و سکه تمام بهار آزادی توانست به بالای مرز ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی بازگردد. روز شنبه، شاخص ارزی ۱۴۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. در بازار سکه، این فلز گران‌بها توانست ۳۵ هزار تومان رشد را تجربه کند و به قیمت ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان برسد. به گفته فعالان، رشد قیمت دلار از سوی عوامل متفاوتی حمایت می‌شد؛ بخشی از این افزایش، ناشی از جوسازی نوسان‌گیران پیرامون اخبار سیاسی بود و قسمت دیگری در نتیجه تحرک متغیرهای برون بازاری.
 این در حالی است که عده دیگری از معامله‌گران باور داشتند، افزایش روزهای اخیر دلار اتفاقی نیست که بتوان از آن نتیجه گرفت بازار وارد فاز صعودی شده است. از نظر آنها بازار تنهاکاهش هیجانی روزهای ابتدایی هفته گذشته را جبران می‌کند و تا زمانی که زیر محدوده مقاومتی مهم ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی قرار دارد، تمایل معامله‌گران بزرگ برای خرید را برنمی‌انگیزد. از آن‌سو، خبری از کاهشی‌های بازار به گوش می‌رسید که آمریکا برای فروش نفت ایران انعطاف‌هایی را از خود نشان داده است. این خبر به نقل از یکی مقام‌های وزارت امورخارجه ایران منتشر شده بود که «در جریان اجلاس گروه هفت، آقای مکرون با آقای ترامپ دیدارهایی داشتند و طرف آمریکایی برای صدور مجوز درخصوص نفت ایران انعطاف‌هایی نشان داده است». در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، یکی از نگرانی‌های مهم بازار ارز که کاهش درآمدهای ارزی است، تا حدی کاهش خواهد یافت. با این حال، دیروز معامله‌گران بازار چندان این خبر را جدی نگرفتند. به نظر می‌رسد بازار رشد با احتیاط را به واسطه وجود چند عامل افزایشی در پیش گرفت ولی هم‌زمان از خریدهای بی رویه خودداری کرد.

  جوسازی نوسان‌گیران پیرامون اخبار
یکی از خبرهایی که دیروز نوسان‌گیران پیرامون آن جوسازی کردند، نزدیک شدن به اقدامات جدید ایران در مورد کاهش تعهدات برجامی بود. پیش از این، ایران دو‌بار از تعهدات برجامی خود کاسته بود و برخی از نوسان‌گیران افزایشی در بازار بر روی این موضوع تمرکز کرده بودند که این‌بار سطح غنی‌سازی ایران از ۲۰ درصد عبور خواهد کرد. خبر دیگری که نوسان‌گیران در کانال‌های اطلاع‌رسانی خود بارها منتشر کردند، به نقل از آژانس انرژی اتمی بود که عنوان می‌کرد، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از سقف برجام فراتر رفته است. به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سطح اورانیوم غنی‌سازی شده ایران به ۲۴۱ کیلوگرم رسیده که از حد مجاز ۲۰۲ کیلوگرم فراتر رفته است. آخرین خبری که دلالان از آن به‌عنوان یک سیگنال افزایشی استفاده می‌کردند، سیگنال سیاسی بود که از نبود مذاکره احتمالی با آمریکا خبر می‌داد. در حالی که بخشی از بازیگران ارزی، مجموع خبرهای سیاسی یادشده را از عواملی می‌دانستند که انتظارات سیاسی معامله‌گران را تحت‌تاثیر قرار داده و منجر به افزایش قیمت شده است، گروه دیگری باور دارند، عوامل برون‌بازاری در افزایش قیمت نقش داشته‌اند.

  عوامل برون بازاری
دیروز قیمت دلار از طریق دو عامل بیرونی تحریک شد؛ اولی رشد نرخ حواله درهم و دیگری افزایش ارزش دلار در هرات افغانستان. به گفته فعالان، دیروز ارزش درهم امارات تا آستانه سطح ۳ هزار و ۱۵۰ تومان بالا رفت و انتظارات معامله‌گران بازار داخلی را تحت‌تاثیر قرار دارد. نرخ حواله درهم یکی از مهم‌ترین متغیرهایی است که توسط معامله‌گران بازار داخلی به دقت رصد می‌شود و در صورت افزایش آن، تمایل معامله‌گران سبزه‌میدان نیز برای خرید ارز افزایش پیدا می‌کند. دیگر متغیری که از نگاه فعالان، در تغییر انتظارات معامله‌گران بازار داخلی تاثیر داشت، افزایش ارزش دلار در هرات افغانستان بود. هر زمان ارزش دلار در یکی از شهرهای همسایه به سطحی بالاتر از بازار داخلی برسد، چنین انتظاری برای نوسان‌گیران به‌وجود می‌آید که ارز از بازار ارزان‌تر خارج شود و در بازار گران‌تر به فروش برسد.  دیروز صرافی‌های بانکی نیز سعی کردند با نزدیک کردن قیمت فروش دلار خود به قیمت بازار از افزایش بیشتر نوسان جلوگیری کنند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید