رئیس سابق بانک مرکزی آمریکا گفت که این نهاد نسبت به وضعیت اقتصادی این کشور بیش از حد خوشبین است.
به گزارش «ایسنا» به نقل از سیانبی سی، بانک مرکزی آمریکا در گزارش اخیر خود نرخ رشد اقتصادی این کشور برای سال ۲۰۱۹ را ۹/ ۱ درصد پیشبینی کرد. با این حال جنت یلن، رئیس فدرال رزرو در دوران ریاست جمهوری اوباما نسبت به وضعیت اقتصادی آمریکا نگران است و ارزیابیهای بانک مرکزی از اقتصاد را بیش از خوشبینانه میداند.به گفته یلن، تغییرات روند جمعیتی، آموزش و بهرهوری سه چالش اصلی اقتصاد آمریکا در بلندمدت خواهند بود. طی سالهای اخیر نرخ رشد جمعیت آمریکا ۵/ ۰درصد کاهش پیدا کرده است.یلن با اشاره به رشد دو درصدی بهرهوری آمریکا در پنج سال اخیر گفت که این نرخ رشد برای کشوری که میخواهد بزرگترین اقتصاد جهان باقی بماند رشد بسیار ضعیفی است و به نظر میرسد که تحرک اقتصاد آمریکا در مقایسه با قبل کمتر شده است.
یلن هم چنین گفت که نقش زنان و اقتصاددانان گروههای اقلیت در بانک مرکزی آمریکا کمرنگتر از چیزی است که باید باشد. وی بار دیگر از ضرورت توجه به دادهها در تصمیمگیری برای نرخ بهره سخن گفت. وی پیشتر با بیمورد دانستن انتقادات مطرح شده از جانب ترامپ بر ضد جرومی پاول درخصوص کاهش نرخ بهره، گفته بود که فکر نمیکند هیچ کسب و کار بزرگی در آمریکا با برکنار شدن پاول موافق باشد و برکنار شدن وی توسط ترامپ از نظر قانونی هم موجه نیست.یکی از آخرین آمارهای نگرانکنندهای که از اقتصاد آمریکا منتشر شده مربوط به وزارت بازرگانی آمریکا است که در گزارش نهایی خود از رشد اقتصادی این کشور در سه ماه دوم امسال اعلام کرد که به دنبال تضعیف رشد در سطح جهان و تشدید تنشهای تجاری با کشورهای مختلف، رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه منتهی به ژوئن به ۲ درصد کاهش پیدا کرده است که ۵۰ درصد کمتر از رشد سه درصدی سه ماه نخست امسال این کشور محسوب میشود.برخی از کارشناسان هشدار دادهاند که در صورت تداوم ریسکهای کنونی بر سرراه اقتصاد آمریکا، باید انتظار کاهش بیشتر رشد اقتصادی در سه ماه سوم سال را داشته باشیم.
وزارت بازرگانی آمریکا رشد اقتصادی امسال این کشور را ۲/ ۲ درصد پیشبینی کرده است که در صورت تحقق، ۷/ ۰ درصد کمتر از رشد این کشور در سال ۲۰۱۸ و تقریبا مشابه رشد سال ۲۰۱۵ خواهد بود.دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده حساب ویژهای روی مسائل اقتصادی باز کرده است عملکرد اقتصادی این کشور در دوران ریاست جمهوری خود را برترین عملکرد اقتصادی در طول تاریخ خوانده است. اقتصاد آمریکا یازدهمین سال متوالی رشد مثبت را جشن میگیرد که در طول تاریخ بیسابقه است اما نگرانیها از وقوع رکود اقتصادی در این کشور بسیار جدی است.کاهش پیامدهای مثبت لایحه کاهش مالیاتی و تشدید جنگ تجاری با چین از جمله مهمترین دلایل ذکر شده برای کاهش رشد اقتصادی آمریکا عنوان شده است. طبق اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، مخارج مصرفکنندگان که بار ۷۰ درصد رشد اقتصادی در آمریکا را بر دوش میکشد به رشد ۶/ ۴ درصدی رسیده است که بهترین نرخ رشد ثبت شده این بخش از سال ۲۰۱۴ تاکنون محسوب میشود.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات