دلار بر سقف ۱۸ روزه

دنیای اقتصاد : در سومین روز هفته، دلار چهارمین افزایش متوالی را تجربه کرد تا یک رکورد افزایشی جدید را نیز به ثبت برساند. روز دوشنبه، بهای شاخص ارزی ۶۰ تومان افزایش یافت و روی عدد ۱۱ هزار و ۵۳۰ تومان قرار گرفت. شکست سطح مقاومتی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی از اهمیت زیادی برای افزایشی‌های بازار برخوردار بود و رفتن به نزدیکی سطح ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومانی برای دلار از تاریخ ۲۱ شهریورماه سابقه نداشت. دلار در حالی به بالاترین قیمت ۱۸ روز اخیر خود دست پیدا کرد که تعداد زیادی از فعالان انتظار داشتند مطابق دفعات گذشته بازار با نزدیکی به سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی با افزایش فروش‌ها مواجه شود.
دلار بر سقف 18 روزه
با این حال، معامله‌گران از همان ابتدای روز دوشنبه نشان دادند که وضعیت بازار ارز متفاوت‌تر از روزهای پیش خواهد بود، چراکه آغاز معاملات دلار در روز گذشته با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود که نشان از افزایش ۳۰ تومانی نسبت به قیمت بسته‌شده روز یکشنبه داشت و این افزایش در ادامه روز نیز پیگیری شد. البته نکته‌ای که برخی فعالان به آن اذعان داشتند، سرعت کنترل شده رشد قیمت دلار و همراهی صرافی‌های بانکی با این افزایش قیمت بود. این دسته از فعالان، این موضوع را نشانی از آن می‌دانستند که کنترل بازار آزاد هم چنان در دست بازارساز است و معامله‌گران بهتر است از رفتارهای هیجانی بپرهیزند. به باور آنها، ممکن است بازارساز به دنبال آن باشد که یک بار نوسان‌گیران و سفته‌بازان را دچار ضرر کند. در واقع زمانی که یک سطح مقاومتی شکسته می‌شود، عده‌ای از بازیگران ارزی خریدهای خود را افزایش می‌دهند و پس از آن بازارساز به یکباره با افزایش فروش‌ها، این خریداران را در معرض ضرر قرار می‌دهد؛ ضرری که موجب می‌شود تاثیرگذاری نوسان‌گیران در آینده بازار کمرنگ‌تر شود. به گفته یکی از معامله‌گران با تجربه بازار، در سال جاری نوسان‌گیران و سفته‌بازان بارها فریب نقاط حمایتی و مقاومتی را خورده‌اند و افرادی که به امید کف قیمت در مرزهای ۱۴، ۱۳ و ۱۲ هزار تومانی وارد بازار شده‌اند، با ضررهای سنگینی مواجه شدند.

آنها دلارهای بالاخرید زیادی دارند که توان آنها را برای خرید ارز در قیمت‌های پایین‌تر کمتر کرده است. در واقع اینکه عده زیادی از خریداران در بازار ارز حضور ندارند، به دلیل آن است که ریال خود را در قیمت‌های بالاتر برای خرید دلار از دست داده‌اند. در حالی که عده‌ای از فعالان، از رکوردشکنی قیمت دلار در روز دوشنبه به‌عنوان یک تله برای سفته‌بازان و نوسان‌گیران یاد می‌کردند، گروه دیگری آن را یک واکنش طبیعی به اتفاقات سیاسی چند وقت اخیر تلقی می‌کردند. از نظر آنها، هر زمان انتظارات سیاسی پیرامون سفر رئیس‌جمهور به نیویورک ایجاد شده است، قیمت دلار راه کاهشی را در پیش گرفته است و خریداران از بازار عقب نشسته‌اند. در صورتی که این انتظارات در واقعیت تحقق پیدا نکنند، به‌طور طبیعی خریداران به بازار باز می‌گردند و قیمت مقداری تعدیل می‌شود. قیمت دلار در هفته گذشته از نگاه این گروه تحت تاثیر سفر رئیس‌جمهوری به آمریکا حدود ۸/ ۰ درصد از ارزش خود را از دست داد و در هفته جاری به دنبال آن است که ارزش از دست رفته خود را بازیابی کند. در این میان، واکنش دلار طی روزهای آتی به سطح مقاومتی دوم یعنی نقطه ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی از اهمیت زیادی برخوردار است. عده‌ای از فعالان نیز تفسیر متفاوتی از افزایش قیمت دلار در روز گذشته داشتند. از نگاه این گروه بالا رفتن ارزش دلار در کشورهای همسایه از جمله سلیمانیه عراق مهم‌ترین عاملی بود که انتظارات معامله‌گران بازار داخلی را نیز تحت تاثیر قرار داد. دیروز همچنین نرخ حواله درهم نیز از سطح ۳ هزار و ۱۵۰ تومانی عبور کرد و سیگنال افزایشی دیگری را به معامله‌گران بازار داخلی مخابره کرد. ارزش دلار در هرات افغانستان نیز بالا رفته بود و همزمان عده‌ای از فعالان، به رشد بهای دلار روی تابلوی صرافی‌های بانکی اشاره می‌کردند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید