دنیای اقصاد : دلار در هفته گذشته ۵ کاهش متوالی را تجربه کرد و افت روز آخر، آن را به کمترین قیمت دو ماه اخیر رساند. با این حال، جالبتر از ثبت رکورد کاهشی دلار، رفتار سکه تمام بهار آزادی بود.
فلز گرانبهای داخلی پس از شکستن سطح حمایتی ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومانی، روز پنجشنبه تا سطح حمایتی دوم یعنی نقطه ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومانی پایین رفت. شکستهای متوالی سطوح حمایتی در بازار سکه موجب شد که میزان افت این فلز گرانبها در هفته گذشته به حدود ۳ درصد برسد. این در حالی بود که دلار در هفته گذشته تنها ۴/ ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. در واقع میتوان گفت که سرعت کاهش سکه در هفته گذشته بیشتر از شاخص ارزی بود. سکه روز پنجشنبه نیز ۴۰ هزار تومان افت قیمت را تجربه کرد و به بهای ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید. با ثبت این افت، فلز گرانبهای داخلی همچنان در حوالی کف ۱۰ ماهه نوسان میکند. دلار نیز در روز آخر هفته ۱۱۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ هزار و ۱۴۰ تومان رسید. آخرین بار شاخص ارزی در ۴ شهریور، قیمت کمتر از ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومانی را تجربه کرده بود.
به گفته فعالان، یکی از عواملی که موجب افت قیمت دلار شد، حرکت نزولی درهم بود که پس از پایین رفتن از مرز ۳هزار و ۱۰۰ تومانی به روند کاهشی خود ادامه داد و روز پنجشنبه وارد محدوده ۳ هزار و ۶۰ تومانی شد. در کنار این، عدهای از تحلیلگران فنی باور دارند، بازار پس از آنکه از زندان مهرماهی خارج شد، با افزایش فروشها مواجه شده است. دلار در ۲۸ روز ابتدایی مهرماه، در بازه ۱۱هزار و ۳۵۰ تا ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومانی نوسان کرده بود و روز دوشنبه پس از اینکه از کف این دامنه پایینتر رفت، در معرض افزایش فروشها قرار گرفت. به باور بعضی معاملهگران فنی، بازار در شرایط فعلی سطح ۱۱ هزار تومانی را آزمون خواهد کرد. اگر قرار باشد وضعیت مانند دفعات پیش در سال ۹۸ رقم بخورد، شاهد بازگشت شاخص ارزی خواهیم بود، حال آنکه شکست این سطح به معنای ورود یک جریان جدید به بازار است.
اما چه عاملی باعث شد سکه تمامبهای آزادی افت بیشتری را نسبت به دلار تجربه کند. بیشتر معاملهگران بازار باور دارند نبود تقاضا در بازار سکه مهمترین عاملی است که زمینهساز افت قیمت این فلز گرانبها شده است. به اعتقاد این عده، دیگر تقاضای مصرفی چندانی در بازار وجود ندارد و نسبت به قبل کمتر کسی برای اعیاد، عروسی و بهطور کلی به منظور هدیه دادن از سکه تمام استفاده میکند. یکی از نشانههای کاهش تقاضا در بازار سکه در حبابی مشاهده میشود که گریبانگیر آن شده است. ارزش ذاتی سکه با در نظر گرفتن مالیات ارزش افزوده حدود ۴۰۰ هزار تومان با قیمت بازار فاصله دارد.
در این میان، یکی از متغیرهایی که میتواند سد راه افت فلز گرانبهای داخلی شود، افزایش بهای طلای جهانی است. تا ساعت ۵ بعدازظهر روز جمعه اونس بالای مرز هزار و ۵۰۰ دلاری قرار داشت و در صورتی که بالای این مرز باقی بماند، میتواند روند خریدهای بازار سکه در روز شنبه را تحریک کند. برخی معاملهگران حتی عنوان میکردند تحت تاثیر رشد اونس خریدهای پشت خطی در روز جمعه افزایش یافته بود. با این حال، آنچه مسلم است در صورتی که بهای دلار در روز ابتدایی هفته همچنان پایین بیاید، احتمال اینکه سکه بتواند به افزایش اونس واکنش زیادی نشان دهد، کم خواهد بود. سکه در هفتههای اخیر وابستگی بیشتری با حرکت بهای دلار داشته و در هفتههای اخیر به واسطه افت بیشتر تقاضا، نسبت به دلار کاهش بیشتری را تجربه کرده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات