آیا کاهش نرخ بهره در جهان خطر رکود اقتصادی را کمتر کرد؟

تازه ترین نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان نشان می دهد علی رغم کاهش نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی جهان، خطر کاهش شدید رشد اقتصادی هنوز تاحد زیادی وجود دارد.
نظرسنجی انجام شده طی هفته های اخیر حاکی است، در شرایطی که بسیاری از بانکهای مرکزی جهان با اتخاذ سیاست های انبساطی پولی و کاهش نرخ بهره قصد حمایت از رشد و رونق اقتصادی را داشته اند، ولی خطر کاهش شدید رشد اقتصادی جهان هنوز بالا است.

در حالی که کاهش تنش های تجاری بین آمریکا و چین موجب افزایش شاخص سهام در بازارهای جهانی شده ولی 17 تریلیون دلار اوراق قرضه با نرخ بهره منفی روبرو شده است.

پس از آنکه بانک مرکزی اروپا نرخ بهره پس انداز را منفی کرد و خریداری اوراق قرضه را از سر گرفت، بانک مرکزی ژاپن و فدرال رزرو آمریکا نیز ق نرخ بهره را کاهش داده اند.

نظرسنجی رویترز از بیش از 500 اقتصاددان نشان می دهد رشد اقتصادی و تورم اکثر اقتصادهای بزرگ و مهم جهان احتمالا رو به کاهش خواهد بود.

در حالی که تقریبا همه بانک های مرکزی مهم جهان احتمالا سال آینده نیز سیاست های انبساطی پولی را دنبال خواهند کرد، 71 درصد از 177 تحلیلگر اقتصادی اعلام کرده اند که احتمال کاهش شدید رشد اقتصادی جهان بیشتر شده است.

تجزیه و تحلیل نظرسنجی رویترز که 46 اقتصاد بزرگ جهان را شامل می شود، نشان داده است که چشم انداز رشد اقتصادی و تورم این کشورها طی دو سال آینده یا رو به کاهش خواهد بود یا در بهترین حالت تغییری نخواهد کرد.

این نظرسنجی نشان می دهد رشد اقتصادی جهان سال آینده به کمتر از 3.1 درصد خواهد رسید که کمترین رقم از آغاز نظرسنجی های رویترز به شمار می رود. این رقم در نظرسنجی جولای 3.3 درصد بود. این در شرایطی است که صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی جهان در سال آینده را 3.4 درصد پیش بینی کرده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید