راه‌اندازی نخستین شرکت تامین سرمایه سهامی عام

به گزارش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد»، روز گذشته در جلسه دیدار مدیران سهامداران عمده و مدیرعامل به همراه معاون بازارهای خارج از بورس شرکت فرابورس جزئیات و نحوه پذیره‌نویسی شرکت تامین سرمایه «دماوند» تشریح و بررسی شد. برهمین اساس پذیره‌نویسی ۶۰۰ میلیون سهم تا سقف ۵۰ هزار سهم به ازای هر نفر به مدت ۳۰ روز مطابق با درخواست خریداران روز سه‌شنبه ۱۹ آذرماه سال‌جاری آغاز می‌شود. در این نشست امیرحسین ارضاء ضمن تاکید بر دقت سهامداران خرد بر مدل انجام پذیره‌نویسی و تاسیس شرکت در جمع اصحاب رسانه گفت: پس از انجام پذیره‌نویسی که پیش‌بینی می‌شود در همان روز نخست به‌طور کامل محقق شود، سهم قابلیت معامله تا زمان تشکیل جلسه هیات‌موسس وجود ندارد.

وی که به نمایندگی از شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در جلسه حضور داشت با اشاره به این مطلب که مطابق قانون، شرکت‌ها مهلت ۶ ماهه برای پذیره‌نویسی، تشکیل هیات‌موسس و برگزاری مجمع دارند، گفت: اما درخصوص شرکت‌های سهامی عام این زمان به میزان ۹ ماه مهلت قانونی است. از این‌رو تا پایان بهمن‌ماه تلاش بر این است که تمامی مراحل قانونی تشکیل شرکت تامین سرمایه دماوند به اتمام برسد. ارضاء درخصوص اقداماتی که در این مدت بر عهده سهامدار عمده قرار دارد، یادآور شد: یکی از اقداماتی که سرمایه‌گذاری غدیر در این مدت باید به انجام برساند و جزو تعهدات غدیر است، عرضه تامین سرمایه نوین به‌صورت یکجاست و غدیر باید از سهامداری این شرکت خارج شود.

در ادامه بهنام محسنی معاون بازارهای خارج از بورس فرابورس درخصوص ورود تامین سرمایه دماوند به بورس خاطرنشان کرد: این نخستین تامین سرمایه سهامی عام است که از نکات حائز اهمیت در این‌باره ترکیب سهامداران این شرکت است. وی گفت: وجه‌تمایز این تامین سرمایه با سایر تامین سرمایه‌ها، روش پذیره‌نویسی سهام در شرف تاسیس به‌صورت ثبت‌سفارش است. این پذیره‌نویسی در عدد اسمی ۱۰۰ تومان با اعلام ناظر بازار در دامنه ثابت و تا سقف ۵۰ هزار سهم است و سفارش‌ها در دوره ثبت‌سفارش به نسبت ۶۰۰ میلیون سهم تخصیص داده می‌شود. محسنی با اشاره به زمان قابل معامله بودن سهم خاطرنشان کرد: سهامداران برای معامله بعد از عرضه و ثبت‌سفارش تا زمان ثبت شرکت و عملیات تاسیس باید در انتظار بمانند.

در همین رابطه حسین بوستانی، مدیرعامل هلدینگ مالی غدیر تصریح کرد: ایده تاسیس شرکت تامین سرمایه به ۳ یا ۴ سال قبل برمی‌گردد. این ایده میان غدیر و بنیاد مورد بررسی قرار گرفت و از بهمن سال قبل اقدام به جمع‌آوری مبالغ اولیه از سوی هیات‌موسس شد. وی گفت: در هلدینگ مالی با توجه به ابعاد بزرگ سرمایه‌گذاری‌های غدیر، بر آن شدیم که یک حرکت با اندازه و ابعاد بزرگ مالی مطابق با سیاست‌گذاری‌های دو مجموعه یعنی بنیاد مستضعفان و غدیر شکل داده شود. وی معتقد است که نحوه پذیره‌نویسی این تامین سرمایه باعث تمایز آن از سایرین می‌شود. بوستانی گفت: با حمایت سهامداران انتظار می‌رود که عملکرد مناسب همراه با سرعت قابل‌توجه، رشد مناسبی را در بازار بدهی کشور برای این تامین سرمایه شاهد باشیم. وی گفت: نمادی که برای این شرکت به تصویب رسیده است به نام «تماوند» هست.

محسن علیخانی عضو هیات‌مدیره شرکت مالی و سرمایه‌گذاری سینا نیز با اشاره به این مطلب که بالاترین میزان شرکت‌های عرضه شده از لحاظ رقم و حجم از سوی هلدینگ سینا به انجام رسیده، اظهار کرد: تامین سرمایه دماوند دارای مزیت‌های نهفته است که با وجود گروه‌های سهامداری قوی و پروژه‌های زیاد در دست اجرا، این قابلیت را دارد که در همان بدو تاسیس فعالیت خود را به سرعت آغاز کند. وی با اشاره به این امر مهم که تامین سرمایه دماوند برخلاف سایر شرکت‌های تامین سرمایه در بازار سهامدار بانکی ندارد، خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد سهام این قبیل شرکت‌ها متعلق به بانک‌هاست و درآمدشان از سوی بانک‌ها تامین می‌شود. اما شرکت تامین سرمایه دماوند بدون اتکا به این روش، با توجه به پروژه‌های موجود در دو مجموعه بنیاد و سرمایه‌گذاری غدیر، درآمدزایی کرده و آینده بهتری را برای مجموعه خود ترسیم سازد.

وی ابراز امیدواری کرد که در آینده این شرکت بتواند حضور سهامداران خارجی را در مجموعه خود شاهد باشد.

در ادامه این نشست که به منظور معارفه شرکت تامین سرمایه دماوند برپا شد، حجت‌الله انصاری، مدیرعامل این شرکت با اشاره به این مطلب که بازار پول با محدودیت‌هایی برای تامین مالی موجه است، تصریح کرد: با توجه به این محدودیت‌ها، اگرچه ۹۲ درصد تامین مالی از بازار پول صورت می‌گیرد، اما این برای ما نویدبخش پتانسیل مناسب در سرمایه‌گذاری روی شرکت تامین سرمایه است.

وی با اشاره به این مطلب که با تکیه بر توان و تفکر قوی در حوزه مالی می‌توان فرصت‌ها را شناسایی کرد و برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی داشت، اظهار کرد: پتانسیل موجود در صنعت تامین سرمایه، تامین مالی از طریق بازار سرمایه است. اگرچه درحال‌حاضر سهم تامین مالی این شرکت‌ها ۸/ ۷ درصد است اما با تکیه بر توان یادشده می‌توان سهم بازار سرمایه را ارتقا داد. انصاری با اشاره به این مطلب که در سال ۹۸ بیشترین تمرکز بر انتشار اوراق بدهی گزارش شده است، یادآور شد: در ادامه فعالیت تامین سرمایه دماوند، علاوه بر بازار بدهی، در خدمات مدیریت سرمایه‌گذاری نیز توجه ویژه خواهیم داشت. انصاری گفت: از ۱۸۱ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بازار، ۸۷ هزار میلیارد تومان آن تحت مدیریت تامین سرمایه‌ها (یعنی تنها ۴۸ درصد)است.

وی با اشاره به جزئیات برنامه‌های پیش‌روی تامین سرمایه دماوند افزود: از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌رو، کسب سهم زیاد از اوراق بدهی و اوراق سرمایه‌ای، کسب سهم از صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نوآوری‌های مالی است که امیدواریم با پذیره‌نویسی «دماوند» در حداقل زمان ممکن الزامات لازم برای حضور حداکثری برای اجرای فعالیت خود در بازار سرمایه را کسب کند. وی با اشاره به اینکه ورود به صندوق‌های کالایی از دیگر مواردی است که در برنامه شرکت از اهمیت ویژه برخوردار است، گفت: به‌طور بدیهی منفعت شرکت و سهامداران در اولویت‌کاری ما قرار دارد و از این‌رو به‌دنبال انجام فعالیت‌های با ارزش افزوده بالاتر و تامین سود بیشتر هستیم.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید