دنیای اقتصاد : نااطمینانی سیاسی یکی از مهمترین ریسکهایی است که بازارهای مالی را تهدید میکند و میتواند عامل مهمی برای افزایش قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۲۰ میلادی باشد.
قیمت جهانی طلا میتواند تا پایان سال آینده ۱۰۰ دلار دیگر افزایش یابد و به مرز ۱۵۵۰ دلار به ازای هر اونس برسد. به عقیده برخی از تحلیلگران نگرانیهای سیاسی موجب نوسانات شدید بازارهای مالی جهان ظرف ماههای آینده خواهد شد و طلا یکی از بهترین سرمایهگذاریها خواهد بود. نگرانی و نااطمینانی سیاسی همچنان ادامه خواهد یافت و این بهترین عامل برای افزایش تقاضا و قیمت طلا به شمار میرود. به دلیل آنکه نااطمینانی سیاسی رشد اقتصادی جهان را تهدید میکند، بانکهای مرکزی بزرگ جهان مجبور خواهند بود تا نرخ بهره را همچنان پایین نگه دارند و نقدینگی بیشتری را به بازارهای مالی تزریق کنند. تازهترین آمار منتشرشده در ابزار دیدهبان بورس کالای شیکاگو (CME FedWatch Tool) نشان میدهد که سرمایهگذاران بینالمللی پیشبینی میکنند فدرال رزرو آمریکا سال آینده تنها یک بار نرخ بهره را کاهش خواهد داد. ولی از سوی دیگر فدرال رزرو آمریکا خرید اوراق قرضه و تزریق پول به بازارهای مالی را به سرعت افزایش داده و تراز پرداختهای فدرال رزرو اکنون به بالاترین سطح خود از بحران مالی ۲۰۰۸ رسیده است. سیاستهای انبساطی پولی بانکهای مرکزی مهم جهان ظرف ماههای آینده با احتمال بالایی ادامه خواهد یافت. کاهش نرخ بهره و افزایش هزینههای دولت، موجب ایجاد فضای مثبت برای بازار طلا میشود. نه تنها افزایش هزینههای دولتی موجب رشد نرخ تورم میشود، بلکه پایین بودن نرخ بازدهی اوراق قرضه نیز به معنای پایین بودن نرخ بهره واقعی است و این مساله میتواند هزینه فرصت طلا را کاهش دهد. به اعتقاد این کارشناسان، تنها عاملی که میتواند مانع رشد قیمت طلا در سال ۲۰۲۰ میلادی باشد، تقویت شاخص دلار و بهبود بازار سهام آمریکا است. به نظر میرسد وضعیت اقتصادی آمریکا اکنون بهتر از سایر قدرتهای بزرگ اقتصادی است. همچنین مسالهای که میتواند تاثیر منفی بر رشد اقتصادی آمریکا طی سال آینده داشته باشد، جنگ تجاری با چین خواهد بود.
عبور از نرخ بهره هدف
تزریق نقدینگی در بازار شبانه بازخرید اوراق (Repo) نیز همچنان ادامه دارد و از بسته انبساطی خروج از بحران مالی ۲۰۰۹-۲۰۰۷ میلادی فراتر رفته است. در این بازار، از سه طریق به موسسهها، صندوقها و بانکهای کوچک وام کوتاهمدت داده میشود که شامل قرضهای یک روزه، ۳ روزه و ۲ هفتهای است. از میانه ماه سپتامبر تاکنون (نزدیک به ۳ ماه) در روزهای فعال بازارهای جهانی و بانکها، بین ۵۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار وام داده میشود که در مجموع از ترازنامه ۴۵۰۰ میلیارد دلاری پس از اجرای سه مرحله تسهیل مقداری پس از بحران دهه گذشته فراتر رفته است. از طرفی، نرخ بهره ریپو نیز چند بار از دامنه هدف فدرال رزرو عبور کرده بود. در انتهای هفته گذشته نیز این نرخ به ۹۵/ ۳ درصد رسید که از دامنه ۷۵/ ۱-۵/ ۱ درصدی نرخ هدف بیشتر است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات