دنیای اقتصاد : برخلاف بورسهای اروپایی، بیشتر شاخصهای آسیایی و آمریکایی ریزش کردند. روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحتتاثیر اخبار مختلفی قرار گرفت. با وجود تلاشهای مقامات چینی برای کنترل شیوع بیماری ویروسی جدید کرونا، گزارشهایی از گسترش این بیماری مخابره شده است. فرانسه بهعنوان نخستین کشور اروپایی مشاهده چهار مورد مشکوک به کرونا را گزارش کرده است.
نگرانی از شیوع این بیماری که دستگاه تنفسی را دچار اختلالات جدی میکند با توجه به فرارسیدن سال نو در چین و آغاز سفر میلیونها نفر از شهروندان این کشور به کشورهای خارجی برای گذران تعطیلات، تشدید شده است. این بیماری بر اکثر اقتصادهای جهان سایه انداخته است. اگرچه تاکنون شیوع این ویروس در سطح جهانی محدود بوده اما نگرانیها از پیامدهای این بیماری جدی است بهویژه بر اقتصاد چین که کانون این بیماری بود.
در والاستریت، همه شاخصها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز اینداستریال اوریج» با ۵۸/ ۰ درصد کاهش نسبت به روز قبل،در سطح ۲۸ هزار و ۹۸۹ واحد بسته شد. شاخص «S&P ۵۰۰» با ۹/ ۰ درصد ریزش تا سطح ۳۲۹۵ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ریزش ۹۳/ ۰ درصدی در سطح ۹۳۱۴ واحدی بسته شد. در حالی وارد سال ۲۰۲۰ شدهایم که چشمانداز اقتصاد جهانی نسبت به قبل امیدوارکنندهتر است و در نتیجه از دیگاه بنیادین، دلایل زیادی برای خوشبینی به روند بازار وجود دارد. همچنین در تحولات داخلی آمریکا، مجلس سنای آمریکا رسیدگی به استیضاح دونالد ترامپ را آغاز کرده است. انتظار میرود رسیدگی به دو محور استیضاح یعنی اتهام سواستفاده از قدرت و سنگاندازی در کار کنگره دستکم دو هفته به طول بینجامد؛ اما با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا، به حد نصاب رسیدن آرای کافی برای عزل ترامپ کار بسیار سختی خواهد بود.
از سوی دیگر، بورسهای اروپایی کماکان تحتتاثیر وقایع مربوط به فرانسه و انگلیس قرار دارند. مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا ۳۱ ژانویه موافقت کرده است. لایحه خروج از اتحادیه اروپا اکنون به تایید نهایی ملکه این کشور و نخستوزیر نیز رسیده و کمیسیون اروپا نیز از موافقت خود با اجرایی شدن توافق برگزیت خبر داده است. در فرانسه لایحه جنجالی دولت برای اصلاح نظام بازنشستگی باعث رقم خوردن طولانیترین اعتصابات تاریخ معاصر این کشور و استعفای وزیر بازنشستگی این کشور شده است. بانک مرکزی فرانسه هشدار داده است اعتصابات باعث کاهش محسوس رشد اقتصادی این کشور خواهد شد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند تا جایی که شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۰۴/ ۱ درصد صعود نسبت به روز قبل، در سطح ۷۵۸۵ واحد بسته شد. شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با جهش ۸۸/ ۰ درصدی در سطح ۶۰۲۴ واحد بسته شد و شاخص «DAX۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۴۱/ ۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۷۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۴۶/ ۰ درصد بالا رفت و به ۹۵۶۲ واحد رسید.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با صعود ۱۳/ ۰ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۸۲۷ واحدی بالا رفت و شاخص «هانگسنگ» بورس هنگکنگ با صعود ۱۵/ ۰ درصدی به ۲۷ هزار و ۹۴۹ واحد رسید. در چین شاخص «شانگهایکامپوزیت» با سقوط ۱۴/ ۳ درصدی در سطح ۴۰۰۳ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص «اساندپی اساندایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۰۴/ ۰ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۰۹۰ واحدی بهکار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن روند نزولی داشت.
اونس طلا نیز با ۶۷/ ۰ درصد رشد جایگاه خود را به عنوان پناهگاه امن احیا کرد. بهای اونس به بالای سطح ۱۵۷۰ دلاری صعود کرد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات